Veckobrev v.48

Hej allesammans!

Denna veckan har vi fått en försmak på julen! Vi har läst sagor om pepparkakshus, lyssnat på julmusik, samt förberett vår julkalender som vi ska ha i klassen så småningom. Nästa vecka blir det mer jul! Mer om det kan ni läsa under ”Övrigt” i detta veckobrev. 

Detta behöver ni veta inför kommande vecka: 

Läxor nästa vecka:

Måndag-Läsläxa ur Pojken och Tigern, kap 12-läs kapitlet och svara på frågor

Engelskläxa (Se Saras inlägg nedan)

Tisdag-Kunna stava orden (12 st) från Veckans Ord

Torsdag-Mattemålet (t.o.m s. 113) eller en problemlösningsfråga

Fredag-Engelska (Se Saras inlägg nedan)

Övrigt:

-På onsdag nästa vecka ser vi i Hus 18 fram emot ett julpyssel! Temat för dagen är ”Stad i ljus”  och 4:an kommer få chans att vara i bildsalen med Angelika och mig. Dagen börjar som vanligt 8:00 och slutar 13:30. Efter skolan är de elever som går på fritids välkomna att äta mellanmål i bamba med resten av Fritidsfröna!

– Denna vecka har vi fått smaka på både regn och kyla. Vi vill bara påminna er om att det är viktigt att eleverna har kläder som passar till alla väder. Tofflor är dessutom toppen att ha på fötterna när man vistas i skolan! Dels för att att det kan vara blött på golvet efter att många varit ute i vintervädret, men också för att det är fördelaktigt att elverna har något på fötterna om skolan snabbt skulle behöva utrymmas. 

– Vi vill bara kort informera er om att vi nu har elever på skolan (inte i vårt hus) med konstaterad Covid 19. Därför vill vi påminna om att det är viktigt att era barn är hemma då de är sjuka samt uppmana er att de testas för Covid 19. Visar det sig att testet är positivt påminner vi om att man skickar ett mail eller ringer till någon i skolledningen, då de i sin tur, enligt direktiv, tar kontakt med smittskyddsläkaren. De rekommendationer och direktiv skolan får från smittskyddsläkaren är dom vi sedan följer.

Önskar er alla en underbar helg!

Vänliga hälsningar,

Deborah

Vasaskolan

Viktor Rydbergsgatan 18

411 32 Göteborg

 

Expeditionen öppen:

 

mån, ons kl 8-12, 13-16

 

tis, tors kl 8-12

 

fre kl 10-12

 

Gunilla Andersson

031- 20 83 41

exp@vasaskolan.net