Veckobrev vecka 38

Hej allesammans!

Underbart var det att få komma tillbaka och få se er alla igen. Var också så stolt när jag fick läsa sådana lovord från vikarien! 

Nedan kan ni läsa om vad som gäller inför kommande vecka:

Läxor nästa vecka:

Måndag         Läsläxa ur Pojken och Tigern, kap 3-läs kapitlet och svara på frågor

Torsdag       Mattemålet (t.o.m s. 38) eller två problemlösningsfrågor

Fredag       Engelska (se Saras inlägg nedan)

Övrigt:

-På onsdag springer eleverna Vasajoggen! Detta gör de i Skatås. Vi samlas vid Skatås motionscentral kl. 9:00. Om någon elev vill ha sällskap till/ifrån Skatås så meddela mig detta via mail senast på tisdag. 8:20 bär elever och lärare tillsammans av från skolan till uppsamlingsplatsen. Skoldagen slutar ca: 11:45.

-Ni har fått en inbjudan via mail för att delta i ett lära-känna-samtal! Dessa kommer att äga rum på torsdag och fredag nästa vecka. Ni behöver inte förbereda er annat än att fylla i blanketten ”Föräldrafrågor inför samtalet” som jag skickade hem med eleverna igår. Om den har råkat hamna på villovägar finns den också att ladda ned nedan:

-Från och med nästa vecka kommer eleverna ta sig till och från idrotten utan mig som ledsagare. Detta är något som alla elever på mellanstadiet förväntas kunna göra efter en inskolningsperiod där eleverna fått visa att de kan ta ansvar både för sig själva och varandra.

-Jag har gjort en ändring i matteläxan. Istället för en mattestencil kommer eleverna framöver få ett mattemål. Om de redan blir klara med sitt mattemål innan torsdag får eleverna istället två problemlösningsfrågor i läxa att göra hemma.

-Vill bara påminna om att anmäla på skola24 om era barn är sjuka. Om ni har glömt bort ert inlogg  kontakta då gärna expeditionen.

Önskar er en underbar helg!

Vänliga hälsningar,

Deborah

Vasaskolan

Viktor Rydbergsgatan 18

411 32 Göteborg

 

Expeditionen öppen:

 

mån, ons kl 8-12, 13-16

 

tis, tors kl 8-12

 

fre kl 10-12

 

Gunilla Andersson

031- 20 83 41

exp@vasaskolan.net