Er studie- och yrkesvägledare

Hej!
Jag heter Amanda och är er studie- och yrkesvägledare. Jag finns där för att hjälpa er förstå er själva i relation till studier och yrken, framför allt genom att stötta er i valen kring gymnasiet.

Jag är på plats på skolan tisdagar och varannan måndag. Hör gärna av er om ni har några frågor eller vill boka en tid för ett vägledningssamtal.

Amanda Klasson
amanda.klasson@educ.goteborg.se

Veckobrev v. 41

Hej!
Tack för fina samtal i veckan som gått!

Händer kommande veckor
15/10 Studiebesök – Göteborgs hamn – mer information kommer
21/10 Universeum

Läxor
tisdag: So – Förhör på begreppen till Östersjöländerna – se ditt so-häfte
torsdag: Ma – Provräkning 1 (Läs sammanfattningarna på s 35 och s 65 i Matteborgen). Repetition 1 och 2 ska vara gjorda, men vi kommer även att jobba med dessa i skolan.
fredag: Eng – You are what you eat, sid 20 21 i din Textbook – skriv fem frågor och svar till texten och träna på glosorna (finns på din mail och du ska ha skrivit in dem på glosor.eu)

Tack för ännu en god vecka!
/Helena

Veckobrev v 41

Nu har jag träffat er alla på höstens utvecklingssamtal. Tusen tack för givande möten! Jag får många kloka tankar med mig från er och barnen.

Läxor:

Tisdag: Matteborgen tom sid. 75 (Om decimaltal, hjälp gärna barnen att upptäcka decimaltal i vardagen, är ni bakar, handlar, tar tid, tankar osv)

Onsdag: Se till att du kan allt som står på bladet ”Sammanfattning Vasatiden” samt svara på frågorna i Utkik s. 101.

Torsdag: Whats up 4 text, glosor och Alfabetet s. 36

Trevlig helg!

Vänligast Karolina

Hej.
Nu är det en spännande tid på fritids.
Två klasser, (f-klass och årskurs 1) har fått besöka Universeum och fått se den underbara dinosaurieutställning som finns på takterassen. Vår egen Deborah har nu blivit vår underbara dinoexpert 😉

Under fredagsmorgonen genomfördes även årets upplaga av Vasajoggen som även i år inkluderade lågstadiet. Vi begav oss i samlad trupp till Fysiken för att springa/jogga/gå så många var vi bara orkade under en timme. Tillsammans sprang elever och lärare 578 varv (varje varv är 500 meter.) Totalt blev det 28,9 mil!!!! Vilket är helt otroligt.
Vi samlade alltså in 2890 kronor till Dalitbarnen. Vi är mycket stolta över den glädjen som era barn utstrålade under den timme de sprang, och även efteråt.

Vill ni som föräldrar vara med och bidra till denna insamling så görs detta enklast via Swish. Ni swishar då valfri summa till nummer: 073 – 981 76 88, märk er insättning med Dalitbarnen.

Tusen tack för denna vecka och på återseende nästa.
Hälsingar från personalen på fritids.