Sista dagen att göra ändring i gymnasievalet

Hej alla 9:or och föräldrar!
Nu börjar sommaren närma sig med stora steg och sista dagen att göra ändringar i gymnasievalet är snart här. Den 3:e juni stänger indra för ändringar, så alla ändringar måste göras innan dess. Den 27:e maj(en måndag) på förmiddagen är sista dagen som jag är på skolan innan det stänger, så om man vill träffa mig är det då som gäller. Annars kan man ringa mig för att göra ändringarna.

Lycka till!

Studie- och yrkesvägledare

E-post: amanda.klasson@educ.goteborg.se

Preliminärbesked

Hallå alla elever och föräldrar!

Hoppas att ni har ett riktigt härligt påsklov.

Som ni alla vet kom preliminärbeskedet för gymnasievalet ut förra veckan. Jag vill påminna er om att det här beskedet inte är slutgiltigt, alltså att det kan ändras vid slutantagningen i juni. Därför är det viktigt att kämpa ända in i det sista!

Om ni känner att ni vill göra några ändringar så går det att göra det nu, men bara genom att prata med mig. Om ni känner att ni vill det kan ni boka tid genom att maila mig på amanda.klasson@educ.goteborg.se eller ringa/smsa mig på numret 072 856 68 87.

Ha det nu så gott i solen!

studie- och yrkesvägledare
072 856 68 87.

Några veckor kvar..

Hej alla elever och föräldrar! Hoppas att ni har haft en riktigt skön ledighet.

Nu är det några veckor kvar till sista ansökningsdagen, den 1/2 -2019, och jag vill gärna ge er lite tips.

• Försök att vara klar med era val dagen innan sista ansökningsdagen, alltså den 31/1. Hemsidan kan krångla ganska mycket under sista ansökningsdagen, så att det kan vara svårt att logga in.
  • Många skolor har öppet hus nu i januari, gå gärna på det om ni fortfarande är osäkra!
  • Kom ihåg att rangordna era val! Lägg det utbildning ni helst vill komma in på först och den som ni vill komma in på minst sist.

Kom till mig om ni har några frågor kring ansökan eller annat. Jag kommer att vara på skolan på tisdagar framöver, så hör gärna av er och boka en tid eller kom ner och kolla om jag är ledig.

Jag vill även tipsa om att vägledningscentrums drop-in kommer ha extra förstärkning och utökade öppettider onsdag den 23/1 då de har öppet 13.00-20.00. övriga öppettider på drop- in är:

• Tisdagar kl 13 – 18
  • Onsdagar kl 13 – 18
  • Torsdagar kl 13 – 18
  • Fredagar kl 12 – 15

Hit kan ni vända er om ni vill ha extra vägledning.

Lycka till med er ansökan!

Amanda Klasson, studie- och yrkesvägledare

072 – 856 68 87, amanda.klasson@educ.goteborg.se

Indra2

Hej i juletider!

Nu är det som ni vet dags att ansöka till gymnasiet. Ansökningssidan indra2 har nu öppnat och stänger den första februari. Här är några viktiga saker att tänka på:

• Använd er egen privata e-mail! Inte er mail från vasaskolan.
  • Lägg in fler val än vad ni kanske tycker är nödvändigt för att undvika att stå utan gymnasieplats. Lägg in minst fem val, gärna fler.
  • Rangordna i er ansökningslista! Lägg det val ni vill allra helst högst upp (även om ni inte tror att ni kommer komma in där) och det ni vill minst längst ner i listan.
  • Ni kan söka i hela GR-regionen (Göteborg, Ale, Alingsås, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö). Vill ni söka utanför regionen hjälper jag gärna er.
  • Efter den 1/2-19 kan inte ni göra några ändringar i er ansökan. Om ni skulle vilja göra några ändringar efter det får ni komma till mig så hjälper jag er.

Här är en länk till den filmen jag visade för er den 10/12 :

här är en power point som förklarar hur man loggar in och gör sin ansökan:

Så här gör du ditt gymnasieval

Hör gärna av er eller kom ner till mig om ni har några frågor.

Lycka till och god jul!

Studie- och yrkesvägledare

Antagningspoäng

Hej alla!

Jag har fått önskemål om att lägga upp information om förra årets antagningspoäng och medelvärde här på hemsidan då den kan vara lite svår att nå, så här kommer den.

2018 Antagningspoäng och medelvärde

Observera att detta är förra årets antagningspoäng och att det därför kan skilja sig mellan hur det såg ut då och hur det kommer se ut när ni söker, dokumentet ska bara fungera som en fingervisare.

Frågor? Kontakta mig på: amanda.klasson@educ.goteborg.se eller 072-856 68 87

// Amanda

Viktiga datum

Här kommer lite viktiga hållpunkter:

oktober – december (varierande datum) Ansökan riksidrottsgymnasium stänger.

ca 11/12-18: lösenord till indra2.se skickas hem till er, ansökan till gymnasiet öppnar.

1/2 -19: Ansökan till gymnasiet stänger.

Mitten av april: Preliminärt besked till gymnasiet kommer, ej giltigt!

3/5-19: Ansökan till introduktionsprogram stänger (elever som inte uppnått behörighet)

3/6-19: Sista dagen att göra ändringar i ansökan.

Slutet av juni: Slutbesked av antagning till gymnasiet.

Frågor? Kontakta mig på:

Gymnasiedagarna

Gymnasiedagarna pågår från den 9/10 till den 11/10. Detta innebär att de är under 9:ornas praktik vilket innebär ett stort eget ansvar för att ta sig dit! Praktikplatsen kommer vara underrättad att de ska gå på gymnasiedagarna, och de kommer gemensamt överens om när det passar bäst. Biljetter får eleverna av skolan.

Öppettider:

9/10: 08.30-20.00

10/10: 08.30-20.00

11/10: 08.30.18.00

Vårdnadshavare får gärna gå dit tillsammans med eleverna!

Har ni några frågor?

Hör av er till mig, skolans studie- och yrkesvägledare Amanda.