Indra2

Hej i juletider!

Nu är det som ni vet dags att ansöka till gymnasiet. Ansökningssidan indra2 har nu öppnat och stänger den första februari. Här är några viktiga saker att tänka på:

• Använd er egen privata e-mail! Inte er mail från vasaskolan.
  • Lägg in fler val än vad ni kanske tycker är nödvändigt för att undvika att stå utan gymnasieplats. Lägg in minst fem val, gärna fler.
  • Rangordna i er ansökningslista! Lägg det val ni vill allra helst högst upp (även om ni inte tror att ni kommer komma in där) och det ni vill minst längst ner i listan.
  • Ni kan söka i hela GR-regionen (Göteborg, Ale, Alingsås, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö). Vill ni söka utanför regionen hjälper jag gärna er.
  • Efter den 1/2-19 kan inte ni göra några ändringar i er ansökan. Om ni skulle vilja göra några ändringar efter det får ni komma till mig så hjälper jag er.

Här är en länk till den filmen jag visade för er den 10/12 :

här är en power point som förklarar hur man loggar in och gör sin ansökan:

Så här gör du ditt gymnasieval

Hör gärna av er eller kom ner till mig om ni har några frågor.

Lycka till och god jul!

Amanda Klasson

Studie- och yrkesvägledare

Antagningspoäng

Hej alla!

Jag har fått önskemål om att lägga upp information om förra årets antagningspoäng och medelvärde här på hemsidan då den kan vara lite svår att nå, så här kommer den.

2018 Antagningspoäng och medelvärde

Observera att detta är förra årets antagningspoäng och att det därför kan skilja sig mellan hur det såg ut då och hur det kommer se ut när ni söker, dokumentet ska bara fungera som en fingervisare.

Frågor? Kontakta mig på: amanda.klasson@educ.goteborg.se eller 072-856 68 87

// Amanda

Viktiga datum

Här kommer lite viktiga hållpunkter:

oktober – december (varierande datum) Ansökan riksidrottsgymnasium stänger.

ca 11/12-18: lösenord till indra2.se skickas hem till er, ansökan till gymnasiet öppnar.

1/2 -19: Ansökan till gymnasiet stänger.

Mitten av april: Preliminärt besked till gymnasiet kommer, ej giltigt!

3/5-19: Ansökan till introduktionsprogram stänger (elever som inte uppnått behörighet)

3/6-19: Sista dagen att göra ändringar i ansökan.

Slutet av juni: Slutbesked av antagning till gymnasiet.

Frågor? Kontakta mig på:

Gymnasiedagarna

Gymnasiedagarna pågår från den 9/10 till den 11/10. Detta innebär att de är under 9:ornas praktik vilket innebär ett stort eget ansvar för att ta sig dit! Praktikplatsen kommer vara underrättad att de ska gå på gymnasiedagarna, och de kommer gemensamt överens om när det passar bäst. Biljetter får eleverna av skolan.

Öppettider:

9/10: 08.30-20.00

10/10: 08.30-20.00

11/10: 08.30.18.00

Vårdnadshavare får gärna gå dit tillsammans med eleverna!

Har ni några frågor?

Hör av er till mig, skolans studie- och yrkesvägledare Amanda.