Avlusningsdagar 15-17 September 2017

Nu är det dags igen för höstens kampanj mot löss!

Om vi undersöker barnen (luskammar) samtidigt, minskar risken för spridning och huvudlöss- epidemier.

Så här luskammar du:

Ta en vanlig kam och kamma ut alla tovor. Fukta håret lätt och börja sedan kamma med en så tät luskam som möjligt. Du kan eventuellt ha i lite spraybalsam för att kammen ska glida lättare genom håret. För att se de löss och ägg som faller ner bättre kan du kamma över ett vitt papper eller spegel.

Gå in på lusfri.nu om du vill läsa mera.

Med vänlig hälsning, skolhälsovården

skolsköterska

Skolsköterskan på Vasaskolan har öppen mottagning för eleverna i årskurs F-9 på måndagar, tisdagar och onsdagar kl. 9.00-11.00. Eleverna är välkomna på andra tider om möjlighet finns. Eleven kan bl.a få hjälp med lättare sjukvårdsinsatser och medicinska bedömningar.

Skolsköterska och skolläkare har ansvar för den  medicinska delen i elevhälsan och jobbar utifrån ett basprogram, som innehåller tillväxtkontroller, vaccinationer och hälsobesök/samtal. De generella insatserna är olika beroende på vilken årskurs eleven går i och eleven blir kallad till vaccinationer och kontroller när det är aktuellt. När vi märker eller får vetskap om elever med specifika problem eller behov hjälper vi till med det vi kan och vid behov tar vi hjälp från tex barnmedicin, barnpsykiatri eller socialtjänst. Vi har samma sekretss som i sjukvården.

Vid frågor Välkommen att ringa, sms:a eller maila;

0761-354271, skolskoterska@vasaskolan.net

Med vänlig hälsning, Skolhälsovården