Tacksamhet

Den här veckan har tacksamhet varit temat på morgonbönerna i Johannebergskyrkan och alla elever som ville fick skriva en lapp eller rita på en lapp med det som de var tacksamma för. Sedan var uppgiften att gå fram och sätta upp den på altarringen. Att se alla elever som går fram och att se alla lapparna gör att vi ser att det finns mycket att vara tacksamma för.
På lapparna stod det allt möjligt, några exempel är: mamma, vänner, mobilen och hunden. Men det stod också saker som: att bo i Sverige, välfärden, klasskamrater och sjukvården. 
Vasaskolan är med och bidrar för att fler barn i Indien ska få det bättre genom utbildning och ett framtidshopp. Vi gör det på olika sätt, alla elever som springer och niorna som tjänar in pengar.
Strax innan jul har lärarna ett lotteri, där finns vinster som julgrupper, tavlor, bok-kit och hemliga julklappar m.m. Årets lotteri är den 4 december och lotterna kostar 10 kr. 
Kanske har du ett företag eller en hobby som gör att du vill skänka en vinst till det lotteriet. Prata isf med någon lärare så går det att lösa.
Jag är tacksam för att få jobba på en skola med härliga elever och kollegor.
/Teresia Lenngren – profilpedagog

Foto: Sofia Löwenbrand

Välkomna till läsåret 2019/2020!

Höstterminen börjar måndagen den 19 augusti klockan 9.30 med en gudstjänst i Vasakyrkan. Efter gudstjänsten går elever med lärarna till skolan. Denna första dag slutar c:a kl. 11.00. Ingen skollunch första dagen. Fritidshemmet är öppet som vanligt och där får eleverna även lunch.

Från och med tisdagen den 20 augusti går eleverna enligt de tider som de får på uppropsdagen.

Välkomna till ett nytt läsår!

Läsårstider läsåret 2019/2020 med studiedagar

Läsårstider läsåret 2019/2020

Fritidshemmet stängt 12-13 augusti 2019

Skolstart: måndagen den 19 augusti 2019

Studiedagar 26-27 september – fritids öppet

Höstlov: v. 44, 28 oktober – 1 november – fritids öppet

Julavslutning: torsdagen den 19 december 2019 kl. 18.00 i Vasakyrkan

Studiedag 7 januari 2020 – fritids stängt

Terminsstart: onsdagen den 8 januari 2020

Februarilov v. 7, 10 – 14 februari – fritids öppet

Påsklov v. 15, 6 – 9 april – fritids öppet

Studiedagar 14-15 april – fritids öppet

Studiedag 20 maj – fritids öppet

Lovdag: 22 maj – fritids öppet

Sommaravslutning: fredagen den 12 juni 2020 kl. 18.00 i Vasakyrkan

Studiedag 16 juni 2020 – fritids stängt

Vinnare i skrivartävling på Vasa

Vasaskolan kan återigen stoltsera med elever som fått pris.
Det är Västsvenska Författarsällskapet som varje år arrangerar skrivartävling i svenska och vi har förut haft segrare här på skolan, i år så många som fem stycken. Roligt :-).
Tävlingsbidragen har skrivits av Josef Andersson (7B), Vera Viklund (7B), Emelie Afonso Ädel (7B), Nils Askelund (7B) och Axel Tingdahl (7A). Grattis!

Glada vinnare i skrivtävling.

Glada vinnare i skrivtävling.

/ Lärare: Camilla och Ulrika, (Sv)

Läsårstider för läsåret 2019/2020

Läsårstider läsåret 2019/2020

Skolstart: måndagen den 19 augusti 2019

Höstlov: v. 44, 28 oktober – 1 november

Julavslutning: torsdagen den 19 december 2019 kl. 18.00

Terminsstart: onsdagen den 8 januari 2020

Februarilov v. 7, 10 – 14 februari

Påsklov v. 15, 6 – 9 april

Lovdag: 22 maj

Sommaravslutning: fredagen den 12 juni 2020 kl. 18.00

Ny ledning på Vasaskolan

Elin Sjödahl som är rektor på Vasaskolan är i slutet av sin graviditet och hon kommer från och med denna vecka att vara sjukskriven fram till förlossningen.

Matilda G Stålbert som idag är biträdande rektor på skolan blir tillförordnad rektor fram till nyår. Kristina Wallengren kommer från och med nu att gå in som biträdande rektor på timmar och tillsammans med Matilda G Stålbert leda Vasaskolan under Elins Sjödahls föräldraledighet.

Kristina har 30 års erfarenhet av arbete med skola och pedagogisk verksamhet, hon driver idag ett företag  inom ledarskap. Företaget är nu inne på sitt tredje år och uppdragen varierar allt ifrån att vara tf rektor, förskolechef och skolchef till att handleda arbetslag och enskilda medarbetare samt att coacha rektorer.

För två år sedan var Kristina tf rektor på Vasaskolan och vi är glada att ha henne tillbaka i nytt uppdrag här på Vasaskolan.

Vid frågor till ledningen går det bra att maila:

Matilda G Stålbert, Tf rektor: matilda.stalbert@vasaskolan.net, eller rektor@vasaskolan.net

Kristina Wallengren, Tf bitr. rektor: kristina.wallengren@vasaskolan.net

 

Chromebooks till årskurs 6

asus-chromebook-c202sa-celeron-4gb-16gb-ssd-116

Vasaskolan satsar på Chromebook som den primära elevdatorn för elever som börjar hos oss i årskurs sex höstterminen 2018. Chromebook tillsammans med Google Apps for Education erbjuder en robust plattform som är optimal för användning i skolan. 

Efter sommarlovet får alla elever tillgång till Google apps och Google Classroom.  De elever som idag har Mac-datorer kommer att få behålla dem, vi fasar ut de datorerna stegvis med start för årets årskurs sex.  

 

Vasaskolan är stolta över våra duktiga matematikelever

Tävlingen Pythagoras Quest är ett initiativ från Handelskammaren och Malmö Borgarskola för att lyfta betydelsen av att vara bra på matematik för framtidens arbetskraft. Tävlingen är Sveriges största lagtävling i matematik för högstadieelever. 

image1

Theodor Weichbrodt 9b, Britta-Kajsa Mårtensson 9a, 
Alexander Jonsson 8b, och Daniel Burman 8B

Vasaskolan är stolta över att fyra av våra elever i årskurs åtta och nio tog sig till riksfinalen i tävlingen och därmed som enda lag från Göteborg fick åka till Malmö för att genomföra finalen. Vasaskolans lag hamnade på plats sju av de fjorton lag som tagit sig till final, en stor prestation som i slutändan innebär att de ligger bland de högst presterande högstadieeleverna i Sverige. 

Frågorna var mycket svåra i år, ett exempel ser du här:

En dag bestämmer sig alla Borgarskolans elever för att ställa sig på ett enda långt led och marschera med konstant fart mot S:t Petri. Medan eleverna marscherar springer Borgarskolans maskot, The Borgar Bear, med konstant fart från kårordförande, som är längst bak, till fanbäraren, som är längst fram, och tillbaka till kårordföranden som nu befinner sig där fanbäraren var från början. Hur långt har maskoten sprungit om ledet är 100 meter långt? Svara exakt.

För att se fler frågor och titta på facit kan du läsa här.

 

Vasaskolan

Viktor Rydbergsgatan 18

411 32 Göteborg

 

Expeditionen öppen:

 

mån, ons kl 8-12, 13-16

 

tis, tors kl 8-12

 

fre kl 10-12

 

Gunilla Andersson

031- 20 83 41

exp@vasaskolan.net