Mailfunktionen

Efter höstlovet har vi haft problem med vår mail och hemsida, då vi har bytt server. Vi tror att det mesta ska vara löst nu, dock måste ni elever fortfarande använda www.vasaskolan.net/webmail, för att kunna läsa er mail.
Tack för er förståelse!

Skolstarten

Vårterminen börjar tisdagen den 9 januari klockan 9.45 i Johannebergskyrkan. Därefter går du enligt ordinarie schema.

Välkommen tillbaka!

DALITINSAMLINGEN

Kakor är sålda, TV inspelat, hus är städade, barn är passade och mycket mer.
Nu är tävlingen avgjord!
9:orna har i år samlat in 16 291 kr! Det är ett fantastiskt resultat och vi gratulerar daliterna till ytterligare tid i skolan och 9B till segern och en ledig måndag!
Vi tackar alla för deras medverkan!
/Anna och Teresia

Biträdande rektor

I sommar har det gått fem år sedan jag började arbeta på Vasaskolan som biträdande rektor. Det har nu blivit dags för mig att söka mig vidare och jag har i dagarna tackat ja till en tjänst som rektor på en annan skola. Jag kommer att arbeta kvar på Vasaskolan fram till augusti och under tiden kommer skolan att rekrytera en ny biträdande rektor.

Jag vill passa på att tacka alla elever och föräldrar för det fina stöd som jag har fått under dessa fem år. Ni är fantastiska och jag kommer att se tillbaka på min tid på Vasaskolan med värme i hjärtat.

Ingrid Ploghed

Biträdande rektor, Vasaskolan

Lotteri till förmån för fadderbarnen

När det är dags för sista storsamlingen innan jul träffas personalen på skolan och har ett lotteri. Vinsterna är skänkta och eftermiddagen bjuder på många skratt. Man kan vinna hjortronsylt, böcker, diverse kakor och annat smått och gott. Pengarna för lottförsäljningen går till fadderbarnen i Indien.
Kanske vill du till nästa år vara med och skänka någon vinst till detta uppskattade lotteri?

Det säljs flera lättingar under eftermiddagen.

Vinstbordet med en härlig blandning av vinster.img_4420

Hus 18 hundra år!

I fredags så firade mellanstadiet att deras hus, Viktor Rydbergsgatan 18, fyller 100 år.
Vädret var på topp och solen lyste från en klarblå himmel. Alla bjöds på glass i stora lass.IMG_0259IMG_0260

Mobilfria lektioner

Vi har nu utvärderat de tre veckor innan påsklovet gällande mobilfria lektioner.
Tack för den positiva respons som vi fick av er föräldrar i samband med att informationsbrevet mailades ut.
Utvärderingen visar att både lärare och elever över lag är positiva till mobilfria lektioner.
Elevrådet hade uppe ärendet på deras senast möte den 23/3. Där framkom att eleverna upplevde en bättre arbetsro och att lektionerna kunde komma igång fortare tack vara att läraren inte behövde säga till elever att lägga undan sin mobil.
Även lärare upplevde större koncentration och arbetsro bland eleverna under lektionerna.
Som jag informerade om i förra brevet finns redan ett förbud mot användandet av mobiltelefoner på lektionstid inskrivet i Vasaskolan ordningsregler;
”Ringa och sms:a m.m. på mobiltelefonen under lektionstid är inte tillåtet. Mobilen ska vara inställd på ljudlöst för att inte störa.”
Eftersom de positiva effekterna av insatsen var så påtagliga så kommer vi fortsätta att förbjuda mobiltelefonen i klassrummet.

Maria Moensjö

Information från rektor

Hösten 2008 började jag som rektor på Vasaskolan. Till sommaren har det gått åtta läsår. Det har varit åtta fantastiska år där jag tillsammans med personal, elever och föräldrar fått vara med och utveckla Vasaskolan. I samband med skolavslutningen kommer jag avsluta min rektorstjänst på Vasaskolan. Detta är ett beslut som jag har funderat på under en tid. Vad som har hållit mig kvar på Vasaskolan är just att jag trivs så bra.

Maria Moensjö