Vi reser vidare

Nu har vår resa dragit vidare från Kapstaden, Sydafrika till Christchurch, Nya Zeeland.
Under de kommande veckorna kommer barnen bland annat få testa på hur det är att spela rippa rugby och smaka på vegemite.

På torsdag är det även roliga timmen klockan 14:30.
Så om ni kan komma efter 15:00 skulle vi och era barn uppskatta detta.

Sportlovs information

Nu är det dags för sportlov i dagarna fem och vi skickar här med ett schema på vad som kommer att hända under veckan.

Måndag: Vi startar lugnt med en dag på fritids. Efter lunch går vi till någon närliggande lekpark så barnen får utforska annat än bara vår egna gård. Lunch serveras på fritids 11:00.

Tisdag: Packa med inneskor, en vattenflaska, frukt och busskort (gäller er som har fyllt 7 år) för klockan 09:00 tar vi bussen till Fysiken för lite aktiviteter. Lunch serveras på fritids ca 11:30.

Onsdag: Idag åker vi skridskor.Ta med busskort (gäller er som har fyllt 7 år)  Har du egna skridskor så tas dessa med, glöm inte hjälm annars går detta att hyra. Behöver ni hyra skridskor kostar det 40 kronor med hjälm och bara 10 kronor om ni bara behöver hyra hjälm, matsäck och ordentligt med kläder. Vi åker ca 09:30 och är åter ca 14:00

Torsdag: Vi hoppas att solen skiner för idag blir det en heldag i skogen.Ta med busskort  (gäller er som har fyllt 7 år)..Vi kommer bjuda barnen på korv med bröd, självklart får de ta med egen matsäck. Se till att ha med ordentligt med kläder för det kan både bli kallt och blött samt busskort. Vi åker ca 09:30 och är åter på fritids ca 14:00.

Fredag: Alla hjärtans dag är här och idag ska det mysas och pysslas. En tur till närliggande park blir det även idag så barnen får leka av sig ordentligt inför helgen. Lunch serveras på fritids 11:00

Bildresultat för sportlov

Höstlov

Äntligen höstlov!

Det har äntligen blivit dags för höstlov och vi på fritids ser fram emot en vecka med mycket skoj och bus! Vi kommer både vara i skolan samt göra några utflykter. Noterbart är att vi äter lunch på skolan alla dagar förutom tisdag. Tisdag gör vi en utflykt till skogen där vi leker samt grillar korv tillsammans, tisdag får man gärna ta med sig matsäck. Nedan har ni ett schema över veckan!

Måndag: Pyssel
Vi gör massa roliga pyssel tillsammans i höstens tecken!

Tisdag: Utflykt till skogen
Vi åker till ett skogsområde vid Bögatan och leker, utforskar skogen och grillar tillsammans. Ta gärna med busskort & matsäck, vi bjuder på korv! Vi är tillbaka 14.00

Onsdag: Vi spelar beachvolley!
Efter lunch 12.00-14.00 åker vi till Kviberg och världens största beachvolleyhall och testar på att spela beachvolleyboll i sanden.
Ta med busskort & idrottskläder – shorts och t-shirt.
Tillbaka senast 15.00

Torsdag: En spännande maskerad
Klä ut dig till vad du vill, under dagen kommer ni få träffa några bekanta karaktärer och utföra lite uppdrag som leder till skatten!

Fredag: Mysbyxans dag!
Vi avslutar vår härliga vecka genom att mysa till det och varva ner. Vi tar en lugnare dag och väcker liv i Vasaskolans Spa!
OBS: Fritids stänger 15.00

Nya rutiner from vecka 45

Nya rutiner på fritids efter höstlovet

Hej! Från och med måndag den 4e november har vi fått möjlighet att servera mellanmål i vår bamba, alltså där vi får vår lunch serverad (Medicinarevillan) . Vi tror att det kommer bli en positiv förändring för verksamheten då barnen får en ordentlig lokal för servering samt ett tydligt slut på skoldagen och en gemensam start på fritidsverksamheten.

Vi kommer gå ner till bamba ca 13.30 och beräknar vara tillbaka senast 14.15. På grund av logistiska och säkerhetsskäl vill vi inte att barnen blir hämtade i bamba, utan de barn som har en plats på fritids blir hämtade innan eller efter mellanmålet på skolan och lämnar som vanligt in sitt kort, i övrigt fortsätter verksamheten som vanligt.

Kort sammanfattat:

Vi äter mellanmål i Medicinarevillan ca 13:30-14.00, senast 14.15

Barnen som har en fritidshemsplats hämtas innan eller efter denna tid, alltså ingen hämtning från mellanmålet. Har ni frågor hör gärna av er till oss.

Mvh Fritidspersonalen

Du kan stoppa huvudlössen!

AVLUSNINGSDAGARNA 13-15 SEPTEMBER 2019

Dags att avlusa barnen. Dina barn kan ha löss utan att du vet om det… Om vi undersöker barnen samtidigt, minskar risken för huvudlössepidemier.

Ta fram luskammen och kamma du också!

Mer info om löss finns på www.LusFri.nu

Hälsningar från Skolhälsovården Vasaskolan och övriga Sveriges skolor

Mobilfriskola och fritids

Mobiler under skola och  fritids

• Vårdnadshavare som behöver komma i kontakt med sina barn SKA ringa eller skicka sms till vår fritidstelefon och inte till elevernas under skola och fritids.
  • Eleverna använder vår fritidstelefon OM de behöver ringa.
  • Telefonen lämnas in till fritids på morgonen och återfås när eleven går hem.
  • Numret till lågstadiet (fritids) är 072 372 64 24. Du kan ringa eller skicka sms.

Mellan klockan 07:00 – 07:30 och 13:30 – 17:30 är fritids öppet och då finns personal tillgängliga att svara i telefonen.

Läsårstider läsåret 2019/2020

Läsårstider läsåret 2019/2020:

Skolstart: måndagen den 19 augusti 2019 kl. 9.30 i Vasakyrkan

Studiedagar 26-27 september – fritids öppet

Höstlov: v. 44, 28 oktober – 1 november – fritids öppet

Julavslutning: torsdagen den 19 december 2019 kl. 18.00 i Vasakyrkan

Studiedag 7 januari 2020 – fritids stängt

Terminsstart: onsdagen den 8 januari 2020

Februarilov v. 7, 10 – 14 februari – fritids öppet

Påsklov v. 15, 6 – 9 april – fritids öppet

Studiedagar 14-15 april – fritids öppet

Studiedag 20 maj – fritids öppet