Sommarlov 2020

Sommarlov 2020 

Nu är det dags för ett efterlängtat sommarlov. Vi har planerat in lite roliga aktiviteter för varje vecka. 

Här är lite information innan vi går in på det roligare:

Viktigt att komma ihåg att anmäla om ert barn inte kommer så slipper vi ringa runt till er. 

Se till att ert barn har en vattenflaska, solkräm och gärna någon form av solhatt/keps på fritids.

Vill ert barn medverka på våra vattenkrig är det bra om det finns badkläder och handduk på plats varje dag. De får även ta med sig vattenpistoler eller liknande. 

Barnen får gärna ta med sig leksaker, men det är på eget ansvar. Sparkcyklar och rullskridskor får tas med men då ska barnen bära skydd. Sparkcyklarna parkeras under taket på stora gården. 

Lunch serveras på skolan mellan 11:00-12:00 (om det inte är utflyktsdag med matsäck). 

Mellan 9:00-10:00 visar vi sommarlovsmorgon för de barnen som vill se.

Vecka 25

Måndag: Midsommarvecka! Nu ska vi fira en vecka midsommar. Vi startar upp på måndagen med att göra kransar och tar oss en liten tur till skogen efter lunch.
  

Tisdag: Stängt pga studiedag

Onsdag: Nu ska det byggas midsommarstång. Vi kommer att vara i skogen och plocka grönt för att bygga grunden. Vi fortsätter även göra kransar så alla som vill, får en egen. 

Torsdag: Idag firar vi midsommar med dans runt stången. Efter lunch tar vi en promenad till Johannebergsparken för lite midsommarlekar. Kom ihåg att vi idag stänger klockan 15:00.

Fredag: Stängt pga midsommar 

Vecka 26

Måndag: Dagens aktivitet är: båtbygge. Har ni petflaskor hemma ta gärna med till fritids.


Tisdag: Efter lunch beger vi oss ner till Näckrosdammen för att sjösätta våra underbara båtbyggen, självklart blir det även lek. Vi är tillbaka ca 14:00.

Onsdag: Idag ger vi oss av till skogen för en heldag med naturspaning, bärplockning och lek. Ta med lunchig matsäck. (Inget godis eller läsk). Avfärd 10:00. Hemkomst ca 15:00. 

Torsdag: Lugn dag på fritids. Efter lunch kommer vi att plocka fram fotbad, nagellack och hårsnoddar. Vi genomför ett utomhus-SPA. 

Fredag: Ny dag, nya äventyr. När lunchen har lagt sig i våra magar tar vi en promenad ner till Heden.
Avfärd ca 12:30. Hemkomst ca 15:00.
Vill ni plocka upp ert barn på Heden får ni självklart göra detta.

Vecka 27

Måndag: Efter lunch går vi till en närliggande park så barnen får leka och röra på sig.

Tisdag: Vad är väl roligare än att få bygga sin alldeles egna drake? Det är i alla fall vad våra fritidsfrön ska få göra denna dagen.

Onsdag: Efter lunch tar vi en tur till skogen för lekar och aktiviteter.

Torsdag: Idag hoppas vi att vädret är med oss för vi går (!) till Delsjönområdet, nämare bestämt skogsområdet kring Bögatan. Vi grillar, leker och bygger koja samt kollar på hästarna. Ta med lunchig matsäck (Inget godis eller läsk). Avfärd 09:30.

Hemkomst: Vi ser gärna att ni hämtar ert barn på plats vid Bögatan, då vi undviker att åka spårvagn under rådande omständigheter så är vår förhoppning att barnen kan bli hämtade på plats. Mer info kommer för berörda barn.

Fredag: Sista dagen innan vi tar semester. Vi njuter av sista tiden tillsammans. Vi bakar något gott och avnjuter det efter lunchen.

Vi önskar er härmed en fortsatt trevlig sommar med mycket bad och glass i stora lass.

Vi reser vidare

Nu har vår resa dragit vidare från Kapstaden, Sydafrika till Christchurch, Nya Zeeland.
Under de kommande veckorna kommer barnen bland annat få testa på hur det är att spela rippa rugby och smaka på vegemite.

På torsdag är det även roliga timmen klockan 14:30.
Så om ni kan komma efter 15:00 skulle vi och era barn uppskatta detta.

Sportlovs information

Nu är det dags för sportlov i dagarna fem och vi skickar här med ett schema på vad som kommer att hända under veckan.

Måndag: Vi startar lugnt med en dag på fritids. Efter lunch går vi till någon närliggande lekpark så barnen får utforska annat än bara vår egna gård. Lunch serveras på fritids 11:00.

Tisdag: Packa med inneskor, en vattenflaska, frukt och busskort (gäller er som har fyllt 7 år) för klockan 09:00 tar vi bussen till Fysiken för lite aktiviteter. Lunch serveras på fritids ca 11:30.

Onsdag: Idag åker vi skridskor.Ta med busskort (gäller er som har fyllt 7 år)  Har du egna skridskor så tas dessa med, glöm inte hjälm annars går detta att hyra. Behöver ni hyra skridskor kostar det 40 kronor med hjälm och bara 10 kronor om ni bara behöver hyra hjälm, matsäck och ordentligt med kläder. Vi åker ca 09:30 och är åter ca 14:00

Torsdag: Vi hoppas att solen skiner för idag blir det en heldag i skogen.Ta med busskort  (gäller er som har fyllt 7 år)..Vi kommer bjuda barnen på korv med bröd, självklart får de ta med egen matsäck. Se till att ha med ordentligt med kläder för det kan både bli kallt och blött samt busskort. Vi åker ca 09:30 och är åter på fritids ca 14:00.

Fredag: Alla hjärtans dag är här och idag ska det mysas och pysslas. En tur till närliggande park blir det även idag så barnen får leka av sig ordentligt inför helgen. Lunch serveras på fritids 11:00 

Bildresultat för sportlov

Höstlov

Äntligen höstlov!

Det har äntligen blivit dags för höstlov och vi på fritids ser fram emot en vecka med mycket skoj och bus! Vi kommer både vara i skolan samt göra några utflykter. Noterbart är att vi äter lunch på skolan alla dagar förutom tisdag. Tisdag gör vi en utflykt till skogen där vi leker samt grillar korv tillsammans, tisdag får man gärna ta med sig matsäck. Nedan har ni ett schema över veckan!

Måndag: Pyssel
Vi gör massa roliga pyssel tillsammans i höstens tecken!

Tisdag: Utflykt till skogen
Vi åker till ett skogsområde vid Bögatan och leker, utforskar skogen och grillar tillsammans. Ta gärna med busskort & matsäck, vi bjuder på korv! Vi är tillbaka 14.00

Onsdag: Vi spelar beachvolley!
Efter lunch 12.00-14.00 åker vi till Kviberg och världens största beachvolleyhall och testar på att spela beachvolleyboll i sanden. 
Ta med busskort & idrottskläder – shorts och t-shirt. 
Tillbaka senast 15.00

Torsdag: En spännande maskerad
Klä ut dig till vad du vill, under dagen kommer ni få träffa några bekanta karaktärer och utföra lite uppdrag som leder till skatten!

Fredag: Mysbyxans dag!
Vi avslutar vår härliga vecka genom att mysa till det och varva ner. Vi tar en lugnare dag och väcker liv i Vasaskolans Spa! 
OBS: Fritids stänger 15.00      

Nya rutiner from vecka 45

Nya rutiner på fritids efter höstlovet

Hej! Från och med måndag den 4e november har vi fått möjlighet att servera mellanmål i vår bamba, alltså där vi får vår lunch serverad (Medicinarevillan) . Vi tror att det kommer bli en positiv förändring för verksamheten då barnen får en ordentlig lokal för servering samt ett tydligt slut på skoldagen och en gemensam start på fritidsverksamheten.

Vi kommer gå ner till bamba ca 13.30 och beräknar vara tillbaka senast 14.15. På grund av logistiska och säkerhetsskäl vill vi inte att barnen blir hämtade i bamba, utan de barn som har en plats på fritids blir hämtade innan eller efter mellanmålet på skolan och lämnar som vanligt in sitt kort, i övrigt fortsätter verksamheten som vanligt.

Kort sammanfattat:

Vi äter mellanmål i Medicinarevillan ca 13:30-14.00, senast 14.15

Barnen som har en fritidshemsplats hämtas innan eller efter denna tid, alltså ingen hämtning från mellanmålet. Har ni frågor hör gärna av er till oss.

Mvh Fritidspersonalen

0723726424

Vasaskolan

Viktor Rydbergsgatan 18

411 32 Göteborg

 

Expeditionen öppen:

 

mån, ons kl 8-12, 13-16

 

tis, tors kl 8-12

 

fre kl 10-12

 

Gunilla Andersson

031- 20 83 41

exp@vasaskolan.net