Sommarlov 2020

Nu är det dags för ett efterlängtat sommarlov. Vi har planerat in lite roliga aktiviteter för varje vecka.

Här är lite information innan vi går in på det roligare:

Viktigt att komma ihåg att anmäla om ert barn inte kommer så slipper vi ringa runt till er.

Se till att ert barn har en vattenflaska, solkräm och gärna någon form av solhatt/keps på fritids.

Vill ert barn medverka på våra vattenkrig är det bra om det finns badkläder och handduk på plats varje dag. De får även ta med sig vattenpistoler eller liknande.

Barnen får gärna ta med sig leksaker, men det är på eget ansvar. Sparkcyklar och rullskridskor får tas med men då ska barnen bära skydd. Sparkcyklarna parkeras under taket på stora gården.

Lunch serveras på skolan mellan 11:00-12:00 (om det inte är utflyktsdag med matsäck).

Mellan 9:00-10:00 visar vi sommarlovsmorgon för de barnen som vill se.

Vecka 25

Måndag: Midsommarvecka! Nu ska vi fira en vecka midsommar. Vi startar upp på måndagen med att göra kransar och tar oss en liten tur till skogen efter lunch.

Tisdag: Stängt pga studiedag

Onsdag: Nu ska det byggas midsommarstång. Vi kommer att vara i skogen och plocka grönt för att bygga grunden. Vi fortsätter även göra kransar så alla som vill, får en egen.

Torsdag: Idag firar vi midsommar med dans runt stången. Efter lunch tar vi en promenad till Johannebergsparken för lite midsommarlekar. Kom ihåg att vi idag stänger klockan 15:00.

Fredag: Stängt pga midsommar

Vecka 26

Måndag: Dagens aktivitet är: båtbygge. Har ni petflaskor hemma ta gärna med till fritids.

Tisdag: Efter lunch beger vi oss ner till Näckrosdammen för att sjösätta våra underbara båtbyggen, självklart blir det även lek. Vi är tillbaka ca 14:00.

Onsdag: Idag ger vi oss av till skogen för en heldag med naturspaning, bärplockning och lek. Ta med lunchig matsäck. (Inget godis eller läsk). Avfärd 10:00. Hemkomst ca 15:00.

Torsdag: Lugn dag på fritids. Efter lunch kommer vi att plocka fram fotbad, nagellack och hårsnoddar. Vi genomför ett utomhus-SPA.

Fredag: Ny dag, nya äventyr. När lunchen har lagt sig i våra magar tar vi en promenad ner till Heden.
Avfärd ca 12:30. Hemkomst ca 15:00.
Vill ni plocka upp ert barn på Heden får ni självklart göra detta.

Vecka 27

Måndag: Efter lunch går vi till en närliggande park så barnen får leka och röra på sig.

Tisdag: Vad är väl roligare än att få bygga sin alldeles egna drake? Det är i alla fall vad våra fritidsfrön ska få göra denna dagen.

Onsdag: Efter lunch tar vi en tur till skogen för lekar och aktiviteter.

Torsdag: Idag hoppas vi att vädret är med oss för vi går (!) till Delsjönområdet, nämare bestämt skogsområdet kring Bögatan. Vi grillar, leker och bygger koja samt kollar på hästarna. Ta med lunchig matsäck (Inget godis eller läsk). Avfärd 09:30.

Hemkomst: Vi ser gärna att ni hämtar ert barn på plats vid Bögatan, då vi undviker att åka spårvagn under rådande omständigheter så är vår förhoppning att barnen kan bli hämtade på plats. Mer info kommer för berörda barn.

Fredag: Sista dagen innan vi tar semester. Vi njuter av sista tiden tillsammans. Vi bakar något gott och avnjuter det efter lunchen.

Vi önskar er härmed en fortsatt trevlig sommar med mycket bad och glass i stora lass.

Vi reser vidare

Nu har vår resa dragit vidare från Kapstaden, Sydafrika till Christchurch, Nya Zeeland.
Under de kommande veckorna kommer barnen bland annat få testa på hur det är att spela rippa rugby och smaka på vegemite.

På torsdag är det även roliga timmen klockan 14:30.
Så om ni kan komma efter 15:00 skulle vi och era barn uppskatta detta.

Nu är vi i mål

Då var årets Vasalopp genomfört, och kan ni tänka er att de blev ett nytt rekord.
Elever, lärare, syskon och föräldrar tog sig runt 1113 varv. Detta blev totalt 20 mil, Mora – Sälen tur och retur.

Nu kommer personalen på lågstadiet att donera en krona per varv till Daliterna i Indien.
Vi vill nu tacka för bra kämpat från alla elever.

Vi har även rest vidare och har nu landat i Kapstaden, Sydafrika. Barnen har tillsammans målat en stor sydafrikans flagga och skapat en underbar savann inne i fritidsrummet. När ni kommer och hämtar så är ni mer än välkomna in och titta på detta mästerverk.

Ha nu en underbar helg så syns vi nästa vecka.

Sportlovs information

Nu är det dags för sportlov i dagarna fem och vi skickar här med ett schema på vad som kommer att hända under veckan.

Måndag: Vi startar lugnt med en dag på fritids. Efter lunch går vi till någon närliggande lekpark så barnen får utforska annat än bara vår egna gård. Lunch serveras på fritids 11:00.

Tisdag: Packa med inneskor, en vattenflaska, frukt och busskort (gäller er som har fyllt 7 år) för klockan 09:00 tar vi bussen till Fysiken för lite aktiviteter. Lunch serveras på fritids ca 11:30.

Onsdag: Idag åker vi skridskor.Ta med busskort (gäller er som har fyllt 7 år)  Har du egna skridskor så tas dessa med, glöm inte hjälm annars går detta att hyra. Behöver ni hyra skridskor kostar det 40 kronor med hjälm och bara 10 kronor om ni bara behöver hyra hjälm, matsäck och ordentligt med kläder. Vi åker ca 09:30 och är åter ca 14:00

Torsdag: Vi hoppas att solen skiner för idag blir det en heldag i skogen.Ta med busskort  (gäller er som har fyllt 7 år)..Vi kommer bjuda barnen på korv med bröd, självklart får de ta med egen matsäck. Se till att ha med ordentligt med kläder för det kan både bli kallt och blött samt busskort. Vi åker ca 09:30 och är åter på fritids ca 14:00.

Fredag: Alla hjärtans dag är här och idag ska det mysas och pysslas. En tur till närliggande park blir det även idag så barnen får leka av sig ordentligt inför helgen. Lunch serveras på fritids 11:00

Bildresultat för sportlov