Till vårdnadshavare av elever på Vasaskolan

Styrelsen för Stiftelsen för kristna skolor, som driver Vasaskolan, har idag fattat beslut om att stänga hela Vasaskolan och dess verksamhet (inklusive fritidshem) fr.o.m. måndag 16 mars 2020 t.o.m. fredag 20 mars 2020. Eleverna ska stanna hemma och får från tisdag morgon studieuppgifter via digitala medel från sina lärare, som arbetar på skolan hela veckan. På måndag mellan kl. 08.00 och 10.00 kan eleverna komma till skolan och hämta skolböcker och annat material. Vi avser att under senare delen av veckan lämna besked om den fortsatta hanteringen av undervisning och fritidsverksamhet.

Göteborg 2020-03-13

Ann Egestål

Ordf. Stiftelsen för kristna skolor

Hej!

Med anledning av att skolan stängs under kommande vecka vill vi komplettera med ytterligare information: Då ett av skälen till att skolan stänger är att myndigheterna starkt rekommenderar att de sociala kontakterna minimeras vill vi förtydliga att vår tanke är att eleverna ska fortsätta att sköta sitt skolarbete hemifrån och alltså inte vara ute i samhället på dagtid. Under måndag kommer alla lärare att samlas för att planera upp veckans arbete för eleverna. Behöver eleverna hämta någon bok eller dyl är de välkomna till skolan på måndag kl 8.00-10.00. Varje klass kommer under måndagen att få vidare information om vad som gäller ang skolarbetet. Alla lärare kommer att finnas på plats hela veckan och självklart tänker vi att eleverna har möjlighet att ha en dialog med dem. I slutet av veckan kommer vi att uppdaterar er med information kring vad som gäller för veckan därpå. —

Elin Sjödahl

Vi reser vidare

Nu har vår resa dragit vidare från Kapstaden, Sydafrika till Christchurch, Nya Zeeland.
Under de kommande veckorna kommer barnen bland annat få testa på hur det är att spela rippa rugby och smaka på vegemite.

På torsdag är det även roliga timmen klockan 14:30.
Så om ni kan komma efter 15:00 skulle vi och era barn uppskatta detta.

Nu är vi i mål

Då var årets Vasalopp genomfört, och kan ni tänka er att de blev ett nytt rekord.
Elever, lärare, syskon och föräldrar tog sig runt 1113 varv. Detta blev totalt 20 mil, Mora – Sälen tur och retur.

Nu kommer personalen på lågstadiet att donera en krona per varv till Daliterna i Indien.
Vi vill nu tacka för bra kämpat från alla elever.

Vi har även rest vidare och har nu landat i Kapstaden, Sydafrika. Barnen har tillsammans målat en stor sydafrikans flagga och skapat en underbar savann inne i fritidsrummet. När ni kommer och hämtar så är ni mer än välkomna in och titta på detta mästerverk.

Ha nu en underbar helg så syns vi nästa vecka.

Sportlovs information

Nu är det dags för sportlov i dagarna fem och vi skickar här med ett schema på vad som kommer att hända under veckan.

Måndag: Vi startar lugnt med en dag på fritids. Efter lunch går vi till någon närliggande lekpark så barnen får utforska annat än bara vår egna gård. Lunch serveras på fritids 11:00.

Tisdag: Packa med inneskor, en vattenflaska, frukt och busskort (gäller er som har fyllt 7 år) för klockan 09:00 tar vi bussen till Fysiken för lite aktiviteter. Lunch serveras på fritids ca 11:30.

Onsdag: Idag åker vi skridskor.Ta med busskort (gäller er som har fyllt 7 år)  Har du egna skridskor så tas dessa med, glöm inte hjälm annars går detta att hyra. Behöver ni hyra skridskor kostar det 40 kronor med hjälm och bara 10 kronor om ni bara behöver hyra hjälm, matsäck och ordentligt med kläder. Vi åker ca 09:30 och är åter ca 14:00

Torsdag: Vi hoppas att solen skiner för idag blir det en heldag i skogen.Ta med busskort  (gäller er som har fyllt 7 år)..Vi kommer bjuda barnen på korv med bröd, självklart får de ta med egen matsäck. Se till att ha med ordentligt med kläder för det kan både bli kallt och blött samt busskort. Vi åker ca 09:30 och är åter på fritids ca 14:00.

Fredag: Alla hjärtans dag är här och idag ska det mysas och pysslas. En tur till närliggande park blir det även idag så barnen får leka av sig ordentligt inför helgen. Lunch serveras på fritids 11:00

Bildresultat för sportlov