Veckobrev v. 16

F-klass
Fredagen den 20:e april

Hej!
Vi fortsätter träna och öva på olika simövningar i simskolan. Nu kan alla hoppa sittandes eller ståendes från kanten! De första tre simlektionerna fick man inte ha simglasögon men under den fjärde lektionen delades det ut och alla barnen fick pröva att ha dem i vattnet. Många hade glasögonen en liten stund och sedan lade de dem på kanten. Barnen har vant sig att det skvätter vatten från alla håll när vi övar och om man då får vatten i ögonen gnuggar man ett par gånger och blinkar sedan är det borta. Vi övar oss också på att flyta som en sjöstjärna, vända sig som en sköldpadda, crawla, simma på rygg. I torsdags avslutade vi med en hinderbana. Fråga gärna ditt barn hur banan såg ut (7 hinder i bassängen)!

Nästa vecka:
Måndag: Simskola. Vi träffas kl. 8:00 innanför porten.
Tisdag: Veckans bokstav är Cc. Ta gärna med en sak som börjar på veckans bokstav till tisdag 24/4!
Torsdag: Simskola. Vi träffas kl. 8:00 innanför porten.
Fredag: Vektorfest! Vi har nu nått fram till de 40 övningstillfällena (de som varit sjuka eller lediga får ta igen detta i veckan). Vi firar att vi har kämpat och arbetat och blivit bättre på matematik. Detta vill vi fira med en fikafest! Var och en tar med sig sin fika till exempel kaka/bulle/frukt. Vi ordnar saft. Skulle man glömma eller inte har möjlighet att fixa fika finns det något att få här på skolan.

Vi önskar er en trevlig helg!
-Håkan och Madeleine

Avlusningsdagar 15-17 September 2017

Nu är det dags igen för höstens kampanj mot löss!

Om vi undersöker barnen (luskammar) samtidigt, minskar risken för spridning och huvudlöss- epidemier.

Så här luskammar du:

Ta en vanlig kam och kamma ut alla tovor. Fukta håret lätt och börja sedan kamma med en så tät luskam som möjligt. Du kan eventuellt ha i lite spraybalsam för att kammen ska glida lättare genom håret. För att se de löss och ägg som faller ner bättre kan du kamma över ett vitt papper eller spegel.

Gå in på lusfri.nu om du vill läsa mera.

Med vänlig hälsning, skolhälsovården

Välkommen till ett nytt läsår på Vasaskolan!

Nu är det dags att starta upp en ny termin efter ett långt sommarlov.

Vi träffas kl. 9.30 i Vasakyrkan för en gemensam uppstart! Därefter går vi tillbaka till respektive klassrum och avslutar sedan dagen ca kl. 11.00. Fritidsverksamheten är öppen resten av dagen för de som anmält behov av omsorg.

Tiderna för torsdag 17/8 och fredag 18/8 är följande:

F-klass: kl 8.00-12.15

Klass 1: kl 8.00-12.50

Klass 2: kl. 8.00-13.00

Klass 3: kl 8.00-13.10

Fr o m måndag 21/8 går vi enligt schema (delas ut på fredag).

Vid sjukdom vill vi att ni ringer och anmäler detta på telefonnummer 031-203011, gärna innan kl. 7.45.

/Vänliga hälsningar personalen på 28:an