Veckobrev v. 6

F-klass
Fredagen den 9:e februari

Hej!
I måndags hittade vi poliser, playmobil, pandor, potatisar, polisbilar, peppar, pussel, pommes frites, en pudel, plånbok i bokstavssäcken.

Under gymnastiklektionen fick barnen turas om, i tre grupper, att vara på tre stationer. Första var att springa i vår nya tjockmatta i Rondo, andra stationen var att krypa en bana i målarrummet och tredje stationen var en hinderbana. Barnen fick upp tempot snabbt och gjorde alla övningar väldigt bra!

Under en mattelektion arbetade vi med 10-kompisar. De fick olika nummer och sedan uppgiften att leta rätt på sin 10-kompis. Därefter sjöng vi en sång som handlade om det:

10-kompisar Melodi: Björnen sover
0 och 10
1 och 9
2 och 8 med
3 och 7 är 10
4 och 6 är 10
5 och 5 hur ska det gå
jo 10 även då!

Vi på Vasaskolan använder oss av ett frånvarosystem som kallas Skola24. Där kan du som vårdnadshavare frånvaroanmäla, se ditt barns omdöme (åk 1-9) osv. Jag lägger en avtalsblankett i mappen där du som vårdnadshavare kan fylla i om du vill ha Skola24. När blanketten är inlämnad skickas en aktiveringskod via mail och först då kan ett konto skapas. Vid frånvaroanmälan vill vi på VR 28 att ni först och främst ringer in till skolan och meddelar frånvaron. Sedan går jag som klassföreståndare in och anmäler på Skola24. Om ni även har anmält barnet sjukt i Skola24 så ser jag det annars gör jag en anteckning om det på sidan.

Det börjar närma sig tid för utvecklingssamtal. Vi kommer börja v. 9 och fortsätter en tid framåt. Samtalet är ca 30 min och då sitter pedagoger, föräldrar och barnet med först och i slutet av mötet går barnet ut till fritids och då sitter föräldrar och pedagoger tillsammans och pratar en stund. Om tiden inte skulle passa så hör av er till Madeleine så ordnar vi en ny tid.

Nästa vecka: Sportlov!

Vecka 8:
Veckans bokstav är Yy. Ta med en sak som börjar på veckans bokstav till måndag 19/2!
Torsdag: Vi går till skogen.
Obs!! Fredag 23/2 är det ingen morgonsamling i Johannebergs kyrkan. Vi träffas i klassrummen.

Vi önskar er ett härligt sportlov och passa på att titta mycket på vinter OS!
-Håkan och Madeleine

Avlusningsdagar 15-17 September 2017

Nu är det dags igen för höstens kampanj mot löss!

Om vi undersöker barnen (luskammar) samtidigt, minskar risken för spridning och huvudlöss- epidemier.

Så här luskammar du:

Ta en vanlig kam och kamma ut alla tovor. Fukta håret lätt och börja sedan kamma med en så tät luskam som möjligt. Du kan eventuellt ha i lite spraybalsam för att kammen ska glida lättare genom håret. För att se de löss och ägg som faller ner bättre kan du kamma över ett vitt papper eller spegel.

Gå in på lusfri.nu om du vill läsa mera.

Med vänlig hälsning, skolhälsovården

Välkommen till ett nytt läsår på Vasaskolan!

Nu är det dags att starta upp en ny termin efter ett långt sommarlov.

Vi träffas kl. 9.30 i Vasakyrkan för en gemensam uppstart! Därefter går vi tillbaka till respektive klassrum och avslutar sedan dagen ca kl. 11.00. Fritidsverksamheten är öppen resten av dagen för de som anmält behov av omsorg.

Tiderna för torsdag 17/8 och fredag 18/8 är följande:

F-klass: kl 8.00-12.15

Klass 1: kl 8.00-12.50

Klass 2: kl. 8.00-13.00

Klass 3: kl 8.00-13.10

Fr o m måndag 21/8 går vi enligt schema (delas ut på fredag).

Vid sjukdom vill vi att ni ringer och anmäler detta på telefonnummer 031-203011, gärna innan kl. 7.45.

/Vänliga hälsningar personalen på 28:an