Välkomna till ett nytt läsår på Vasaskolan!

Välkomna till det nya läsåret vid Vasaskolan! Hoppas ni har haft en fin sommar!

Måndag den 20 augusti börjar skolan kl. 9.30 i Johannebergskyrkan.

Denna dag slutar ca kl. 11.00, före lunch. De elever som vistas på fritids på eftermiddagen äter lunch tillsammans kl. 11.30. Fr.o.m. tisdag den 21 augusti går eleverna enligt det schema som de får på måndagen.

PRAO ht 2018 årskurs 9 – snabba ryck!

PRAO-info VIKTIGT

Tidsplan:
V. 34-35: välja platser på praktikplatsen.se Det är samma vecka som vi börjar!
Börja redan nu fundera var du vill göra din praktik!
Senast tisdag vecka 35: lämna in lappen om egen praktikplats. Det är samma som under våren och finns nedan.
V. 40-41: PRAO

Info:
Skolan står inte för resekostnader eller boendekostnader, detta gäller oavsett om man har en egen ordnad praktikplats eller via praktikplatsen.
Frånvaro ska anmälas till både skolan och praktikplats, tänk på det om du ska vara ledig någon dag under dessa veckor.

Frågor:
Teresia Lenngren teresia.lenngren@vasaskolan.net

Egen ordnad praktikplats

Publicerat i 9a, 9b

Avslutningen

Om någon missade det!
Tider gällande onsdagen 13 juni:
9:45-11:15 ses i klassrummet för städning och firande av fotbollsseger
Lunch för de som vill
16:00 samling för orkestern i Vasakyrkan
17:00 samling för kören
17:30 insläpp för föräldrar och övriga elever – snälla respektera detta, så övningen får ske ifred!
18:00 avslutning
Ca 19:00 fika och mingel på kyrkbacken – Vi ses då

Hösten i nian börjar den 20 augusti i Johannebergskyrkan!

Anna och Teresia

Publicerat i 8b, 9b

Ny dataskyddsförordning

Den 25 maj 2018 börjar nya dataskyddsförordningen, även kallad GDPR, att gälla. Syftet med förordningen är att stärka den enskildes integritetsskydd. Det vill säga individens kontroll över information som gäller denne själv och som kan användas för att identifiera en person, så kallade personuppgifter.

Detta påverkar skolan då vi får behandla personuppgifter när det är nödvändigt för att fullgöra en rättslig förpliktelse, för att utföra en uppgift av allmänt intresse eller som del i en myndighetsutövning.

Vi vill med detta brev informera er vårdnadshavare om att vi i höstas påbörjade arbetet med att kartlägga och identifiera de processer och sammanhang där vi som skola hanterar personuppgifter. Detta arbete resulterar i att nödvändiga förändringar löpande görs i skolans rutiner och hantering av personuppgifter för att uppfylla kraven i GDPR.

Vi har ett nära samarbete kring GDPR med flera andra friskolor genom föreningen Friskolor på lika villkor. Tillsammans har vi kunnat säkerställa att vi gör rätt saker och kunnat dela på kostnader för extern expertis. Detta samarbete kommer vi även fortsatt att ha.

Ni kan läsa mer om den nya förordningen på Datainspektionens hemsida:

www.datainspektionen.se

Göteborg 20180525