spanska

Läxa till fredag är att göra stencilen ni fick idag som heter hacer preguntas (här som pdf)

Fyll i lämpligt frågeord och översätt sedan meningarna till svenska skriftligt och ta med på fredag. Du kan såklart googla svaren men du lär dig mer och du försöker översätta på egen hand!

Här hittar ni även förra veckans glosor för er som missade att läsa på. att kunna stava de första 17 orden+ meningar att träna på

Tyska NP tala 27/4 och 4/5

Efter läxförhöret på fredag  27/4 kommer följande elever att göra NP tala:

Tarra och Paulina               Marcus och Sylvester

(Övriga elever får då gå (hem?) alternativt arbeta självständigt i salen.)

Fredagen 4/5 kommer följande elever att göra NP tala:

Lovisa och Sofia                 Natanael och Amelie

(Övriga elever får då gå (hem?) alternativt arbeta självständigt i salen.)

Varje prov tar ca. 20 minuter.

Träna inför NP i matte

Måndag 7/5 gör vi NP i ma 80 min. B- delen som handlar om taluppfattning mm. På den delen tillåts inte miniräknare. Tid ca 40 min. Direkt i anslutning till detta görs också C-delen som är en problemlösningsdel med något/några problem som ska lösas med fullständiga lösningar och resonemang. Där får miniräknare och formelblad användas.

Onsdag 9/5 gör vi D-delen  (100 min) som är läsuppgifter med inslag av problemlösning. Här får miniräknare och formelblad användas.

Här kommer lite förslag på vad du kan träna på om du vill.

Har du frågor runt detta, hör av dig via mail eller ta kontakt med mig på skolan.

/ E va

Träning inför Np-matte vt 18

Publicerat i 9b

spanska