spanska

Läxa till fredag är att göra stencilen ni fick idag som heter hacer preguntas (här som pdf)

Fyll i lämpligt frågeord och översätt sedan meningarna till svenska skriftligt och ta med på fredag. Du kan såklart googla svaren men du lär dig mer och du försöker översätta på egen hand!

Här hittar ni även förra veckans glosor för er som missade att läsa på. att kunna stava de första 17 orden+ meningar att träna på

Tyska NP tala 27/4 och 4/5

Efter läxförhöret på fredag  27/4 kommer följande elever att göra NP tala:

Tarra och Paulina               Marcus och Sylvester

(Övriga elever får då gå (hem?) alternativt arbeta självständigt i salen.)

Fredagen 4/5 kommer följande elever att göra NP tala:

Lovisa och Sofia                 Natanael och Amelie

(Övriga elever får då gå (hem?) alternativt arbeta självständigt i salen.)

Varje prov tar ca. 20 minuter.

spanska

Läxa till nästa fredag är att läsa och förstå texten om Argentina på sid 26 så att du kan berätta lite om landet och att kunna glosorna. Ni ska kunna orden men öva även på meningarna här glosor.eu

spanska

Läxa till fredag 13/4 är att kunna frågeorden + porque=därför på spanska. Du ska även skriva en fråga till varje frågeord som du lämnar in eller mailar till mig senast fredag.

t. ex. ¿Cómo te llamas? ¿Cuántos años tienes? ¿Dónde vives? ¿Qué tal? (hitta på egna!)

Här finns de 12 frågeorden du ska kunna och lite andra viktiga småord som är bra att repetera.