PRAO

Enligt lag ska alla elever i Sverige ha PRAO två veckor under årskurs 8 och 9. Vi har bestämt att dessa två veckor det här läsåret ska ligga under höstterminen i 8:an. I år ligger de vecka 47-48.
Inom en snar framtid kommer eleverna att bli informerade om vad som gäller.
När det gäller praktikplats får eleverna antingen välja att söka en egen plats eller via praktikplatsen.se. Praktikplatsen.se öppnar inte för eleverna förrän 7 oktober. Vill man däremot fixa en egen plats så kan man redan nu börja leta. Då ska följande blankett fyllas i och lämnas till skolan:

Den kan man skriva ut hemma eller be få utskriven i skolan.
/Teresia

Publicerat i 8a, 8b

Inställda morgonböner Johannebergskyrkan

Generellt gäller att de veckorna som vi har annan aktivitet (uppstarter, avslutningar m.m.) i kyrkan någon dag så är morgonbönerna på onsdagarna inställda.
De datum som vi redan nu vet inte innebär någon morgonbön under hösten är: 21 och 28 augusti, 18 september, 30 oktober, 27 november och 11 och 18 december.
Övriga onsdagar börjar morgonbönen 8:10 i Johannebergskyrkan.

Välkomna till läsåret 2019/2020!

Höstterminen börjar måndagen den 19 augusti klockan 9.30 med en gudstjänst i Vasakyrkan. Efter gudstjänsten går elever med lärarna till skolan. Denna första dag slutar c:a kl. 11.00. Ingen skollunch första dagen. Fritidshemmet är öppet som vanligt och där får eleverna även lunch.

Från och med tisdagen den 20 augusti går eleverna enligt de tider som de får på uppropsdagen.

Välkomna till ett nytt läsår!

Länk till webmail

Alla som har en mailadress kan logga in på denna via en hemsida. Då kan du logga in från vilken enhet med internet som helst.

Tänk på att logga ut och inte spara lösenordet om du använder till exempel en dator som inte är din.

www.gmail.com

Din mail är förnamn.efternamn@elev.vasaskolan.net