Till vårdnadshavare av elever på Vasaskolan

Styrelsen för Stiftelsen för kristna skolor, som driver Vasaskolan, har idag fattat beslut om att stänga hela Vasaskolan och dess verksamhet (inklusive fritidshem) fr.o.m. måndag 16 mars 2020 t.o.m. fredag 20 mars 2020. Eleverna ska stanna hemma och får från tisdag morgon studieuppgifter via digitala medel från sina lärare, som arbetar på skolan hela veckan. På måndag mellan kl. 08.00 och 10.00 kan eleverna komma till skolan och hämta skolböcker och annat material. Vi avser att under senare delen av veckan lämna besked om den fortsatta hanteringen av undervisning och fritidsverksamhet.

Göteborg 2020-03-13

Ann Egestål

Ordf. Stiftelsen för kristna skolor

Hej!

Med anledning av att skolan stängs under kommande vecka vill vi komplettera med ytterligare information: Då ett av skälen till att skolan stänger är att myndigheterna starkt rekommenderar att de sociala kontakterna minimeras vill vi förtydliga att vår tanke är att eleverna ska fortsätta att sköta sitt skolarbete hemifrån och alltså inte vara ute i samhället på dagtid. Under måndag kommer alla lärare att samlas för att planera upp veckans arbete för eleverna. Behöver eleverna hämta någon bok eller dyl är de välkomna till skolan på måndag kl 8.00-10.00. Varje klass kommer under måndagen att få vidare information om vad som gäller ang skolarbetet. Alla lärare kommer att finnas på plats hela veckan och självklart tänker vi att eleverna har möjlighet att ha en dialog med dem. I slutet av veckan kommer vi att uppdaterar er med information kring vad som gäller för veckan därpå. —

Elin Sjödahl

Information om Coronaviruset

Vi som skola följer utvecklingen kring Coronavirusspridningen och har valt att följa folkhälsomyndighetens riktlinjer som säger att det är först när man känner symptom som man rekommenderas att stanna hemma. Vi kommer alltså inte att rekommendera friska barn eller personal som varit på resa att stanna hemma under någon inkubationstid. Detta gäller tills vidare.

Elin Sjödahl, rektor

Ni kan läsa mer om det här:

Tidigare omprov

Den 27 februari slutar eleverna tidigare (ca 13:10 – lite beroende på klass och schema) eftersom lärarna ska på föreläsning.
Omprovstiden är tidigarelagd till 13:30.

Idrottsdag 26/2

Onsdag 26/2 har ni idrottsdag. På förmiddagen är ni på Fysiken kl. 9.00-11.00. Därefter äter ni lunch i bamba. Dagen avslutas med badminton på Fjäderborgen kl. 12.30-14.00. Ta med vanligt ombyte för idrott. Badmintonracket finns att tillgå på Fjäderborgen.

Med vänliga hälsningar // Personalen på 22an