Ändrad planering i franska

Hej!

Ni kommer väl ihåg att det inte är någon läxa tills imorgon?! Eftersom ni har pysseldag på 18 har vi ju ingen fransklektion och därför fick ni ingen läxa i fredags. På planeringen står det att ni har alfabetet i läxa den här veckan, men den läxan måste vi alltså flytta.

Nu på fredag vet jag inte hur lång lektionen blir eftersom det är Adventsgudstjänst på morgonen, men ni kommer direkt till klassrummet på 22:an efteråt och så sätter vi igång med franskan när alla är samlade.

Au revoir!

/Camilla

Publicerat i 6a, 6b

Simning tisdag 27 november

På tisdag i nästa vecka ska klassen simma på Valhallabadet. Samling i entrén kl. 09.10. Packa med badkläder, handduk, duschtvål/schampo/balsam och gärna en frukt eller liknande för att fylla på med lite energi efter badet. Eleverna promenerar därefter till skolan i sällskap med en eller flera klasskamrater. Vid frågor eller för att komma i kontakt med mig på tisdagen (om man t.ex. är försenad, sjuk etc.) går det att ringa eller skicka sms till mitt jobbnummer; 0702 – 60 31 09. Både vårdnadshavare och elever får gärna spara detta nummer.

Eftersom kunskapskravet i idrott och hälsa för betyget E i slutet av år 6 säger att ”…eleven kan även simma 200 meter varav 50 meter i ryggläge…” kommer vi att pröva just detta på tisdag. Då vi simmar i 50-metersbassängen innebär det alltså tre längder simning i magläge med bröstsimsteknik och en längd i ryggläge med livräddningsryggsim. Skulle en elev inte kunna visa upp detta under höstterminen kommer den alltså få möjlighet att träna  fram till slutet av år 6 för att bli godkänd i detta moment och i och med det få betyg (E-A) i ämnet. Hoppas detta förtydligade bilden av simningen som en del av undervisningen.

Kom ihåg att skoldagen börjar på Valhallabadet på tisdag :)

Bästa hälsningar

Louise

Publicerat i 6b

spanska

På onsdag v.49 ska vi ha ett test på det du hittills lärt dig i spanskan.

Du kan öva genom att gå igenom Repaso 1 (repetition 1) på sid 39 i övningsboken. Kontrollera och repetera så att du kan….Räkna till 49?, sjunga och förstå sången ¿Tienes algo? osv.

¡Hasta viernes! Vi ses på fredag!

Publicerat i 6a, 6b