Veckobrev v. 9

Här kommer veckobrevet!

Tisdag: Språkprov

Torsdag: Matteprovräkning. Vi jobbar med sidorna 132-138 i skolan. Om dessa inte är färdiga innan torsdag blir det veckans matteläxa att göra färdigt dessa. Det kan vara bra att titta på sammanfattningarna på s. 33 och 61 i matteboken. Obs! Vi slutar 13.00 denna dag! (Lärarna ska på föreläsning.)

fredag: Sv – ordklasser – Klara svenskan sid 26-27, substantiv. Du ska kunna singular/plural, bestämd form/obestämd form, vilken typ av ord som är substantiv samt ägandeform (genitiv).

Engelskläxa: oregelbundna verb (arbetsblad) och fraser till en text (delas ut på måndag).

NO- att ha gjort två experiment i NO-arbetsboken. Antingen nr 5 och 6 som finns på sidan 25 eller experiment 13 och 14 som finns på s. 28. Du ska INTE skriva labbrapport om dessa. Bara göra dem och anteckna ordentligt i boken.

Tack för den här veckan!

Veckobrev v. 8

Hej! Här komma kort information om veckan efter lovet.

Händer kommande vecka/veckor:
tisdag 18/2 Vi går till Biblioteket, ta med bibliotekskort!
tisdag 25/2 Prov i spanska, franska och tyska
torsdag 27/2 Provräkning i matte, kap 6-7

Läxor
torsdag: Matteläxa sid 110 – 111. OBS! Skriv i din matteläxbok och glöm inte att rätta tidigare läxor om detta inte redan är gjort.

fredag: Eng – läxa – se ditt mail som kommer v 8. SO: att ha läst igenom dina anteckningar i ditt SO-häfte minst två ggr. Att ha läst s.114-121 i din historiebok en gång.

Ha nu ett riktigt skönt lov! /Helena

Veckobrev v. 6

Hej!
Vecka 5 har vi haft lite av en kulturell vecka med vår egen filmfestival på tisdagen och en skolkonsert på konserthuset med Göteborgs Symfoniker på onsdagen. Trevligt!

Nu har alla utvecklingssamtal i 6A varit. Jag vill verkligen tacka alla er föräldrar för att ni är så kloka och lätta att samarbeta med!

På måndag kommer vi alla på Vasaskolan att ta ett krafttag för att få bort svordomar/könsord/ negativa kommentarer på skolan. Det kommer att råda nolltolerans och vi kommer att kontakta er om det gäller ert barn. Vi önskar att ni tar ett samtal om språket hemma och att vi tillsammans ser till att det blir ett ”mjukare” språk på vår skola. Tack för hjälpen!

På måndag och onsdag har vi nationella prov i svenska för år 6. De har proven på förmiddagen och därefter går vi gemensamt till bamba och därefter slutar eleverna för dagen. Till provet får de ha med sig juice eller vatten att dricka om de vill. De får även ha frukt, macka eller liiiiiite godis (OBS! Prasselfritt och utan nötter) om de känner att de lättare håller koncentrationen uppe då.

Händer kommande vecka/veckor:
3/2 Np i svenska
5/2 Np i svenska
V. 7: Sportlov, ingen skola

Läxor:
måndag: Vi startar kl 8.00 med proven och håller på till lunch. Alla elever äter lunch och får sedan gå hem. Elever får ta med något litet att äta under proven t ex frukt, juice/vatten, smörgås, ”prasselfritt” godis (ej något med nötter).

tisdag: Engelska – Man on the Moon – se din mail. Språkläxa.

onsdag: Vi startar kl 8.00 med proven och håller på till lunch. Alla elever äter lunch och får sedan gå hem. Elever får ta med något litet att äta under proven t ex frukt, juice/vatten, smörgås, ”prasselfritt” godis (ej något med nötter).

torsdag: Matteläxa sid 108 – 109. OBS! Gör matteläxan i din matteläxbok och glöm inte att rätta tidigare läxor om detta inte är gjort i skolan.

Jag önskar er alla en trevlig vecka!

Franska: läxa till v 6

Läxan i franska är att kunna siffrorna 21-50 samt repetera 0-20! Siffrorna finns på sid 138 i era böcker!
Obs: Denna läxa kommer att förhöras på fredagen istället för tisdagen!

Veckobrev v. 5

Hej!
Tack för en fantastisk skridskodag i onsdags! Det har varit trevligt att få träffa er som har varit här på utvecklingssamtal denna vecka! Er andra träffar jag på onsdag! Här kommer lite information och läxor.

Händer framöver
tisdag 28/1:
Filmfestival under skoltid, man får gärna ta med sig lite biogodis eller biopopcorn till eftermiddagens filmvisning. Obs! Ej nötter!
Onsdag 29/1: Vi går på konsert under skoltid. Utvecklingssamtalen fortsätter.
Måndag 3/2: Np i svenska, information kommer i veckan.
Onsdag 5/2: Np i svenska, information kommer i veckan.
Vecka 7: Sportlov.

tisdag: språkläxa
torsdag: Veckans ord (också, abborre, Sverige, genom, värld, öppen, plötsligt, noggrann, noggrant, förresten, expedition, berättelse, absolut, regissör, faktiskt). Att ha läst färdigt Kensukes rike (kap. 7-10)
fredag: Matteläxa sid 106 – 107. Din läxa ska göras i din matteläxbok. Om du har något kvar att rätta sedan tidigare i läxboken är det viktigt att du gör det. Eng – Man on the Moon – se din mail. Skicka dina svar till Eva senast tisdag v 6.
No-prov i kemi
* Läs s. 60-71 i boken Koll på NO, läroboken (Förr och nu-rutorna kommer inte med på provet, vi har pratat om dem i klassen)
* Träna på s. 48-57 i Koll på NO – arbetsboken. (Ej uppg. 11, 20, 22, 23, 29, 33, 35, 38, 39)
* Att kunna följande kemiska beteckningar: Väte (H), syre (O), Kol (C), järn (Fe) koldioxid (CO2), vatten (H2O). Om du vill satsa på lite högre är det bra att även kunna: guld (Au), silver (Ag), koppar (Cu), Helium (He), svavelsyra (H2SO4), saltsyra (HCl)

Tack för den här veckan!
/Helena

Läxan i franska: ändring!

Vi gör en ändring i läxan till tisdag v4: Läs ENDAST på de ord och fraser som står i övning 1 på sid 51. Dessa ska ni kunna från svenska till franska!