Veckobrev v. 43

Hej!
I tisdags fick vi åka med båten Trubaduren ut genom Göteborgs hamn. Mycket trevligt! Nu på måndag kommer vi att få en lektion/föreställning nere på Universeum. Idag har jag gått igenom lite information om Nobel och Nobelarbetet som väntar efter höstlovet. Till på fredag vill jag att man har fyllt i lappen med vad man vill jobba med samt sina 3 frågeställningar. Jag skickade med några förslag på vad man kan arbeta men om det är ont om idéer men man får gärna välja något helt annat så länge det går in under något av Nobelområdena. Nu är det snart höstlov så på fredag tänkte vi höstlovs-mysa lite de sista lektionerna med film. Vill man får man gärna ta med sig något litet till filmen. Klassen har fått ha godis och läsk (om de önskar) när det är det sista före ett lov. Under vecka 46 – 47 kommer vi att ha muntliga nationella prov i eng, sv och ma.

Läxor mm
torsdag: svenska – läs upp Nyhetsartikel högt för klassen.
Matte – 2 stenciler.
fredag: no- lämna in din labbrapport om saltvatten (jag går igenom detta med eleverna på måndag).
Eng – spela upp You are what you eat, sid 20 21 i din Textbook – OBS! Tänk på att träna uttal/betoning med hjälp av Övningsmästaren.
Nobelpappret – lämna in vad du vill arbeta med.
Ta, om du vill, med något som du vill äta under filmen.

Tack för den här veckan!

Veckobrev v. 42

Hej!
Nu på tisdag ska vi åka ut och lära oss om Göteborgs hamn! Lektionen startar med samling på Packhusgatan 1, kl 08.45. Till Stenpirens hållplats kommer man bl a med spårvagn 1 och 9, eller bussarna 50, 60, 114, 241, 285, 286 samt rosa och röd express. Under studiebesöket kommer det att vara en liten rast och till den får man gärna ta med en frukt eller lite fika (ej godis, läsk eller något med nötter). Om någon av er vill åka med en lärare så samlas vi på skolgården kl 8.00. Det är viktigt att du meddelar om du vill åka med från skolan till din klassläraren senast måndag kl 17.00.

Information om kommande vecka:
tisdag 15/10: Studiebesök – Göteborgs hamn – OBS! Lektionen startar med samling på Packhusgatan 1, kl. 8.45.
onsdag 16/10: HPV-vaccination, dos nr ett, för dem som ska ta denna.
fredag 18/10: Mellanstadiedisco som ordnas av föräldraföreningen i Vasakyrkans församlingshem mellan kl 18.00 – 20.00. Inträde till discot är 20 kr och det serveras pizza, snacks och läsk.

Läxor:
torsdag: Ma – två stenciler samt tabeller.
So – namngeograf på Västra Europa
fredag: Eng – The awful waiter – glosor + Focusrutor sid 27 (v 43 ska ni spela upp ert restaurangbesök på fredagslektionen)
No – prov, titta på frågorna du satt in i ditt lilla gröna skrivhäfte.

En trevlig helg önskas er alla!

Franska: Läxa till v 42

Läxan i franska till tisd v 42 är att kunna första delen av kap 4 (=orden f o m dans t o m un bureau) samt första två textraderna sid 33!

Marianne

Veckobrev v. 41

Hej!
Tack för fina samtal i veckan som gått!

Händer kommande veckor
15/10 Studiebesök – Göteborgs hamn – mer information kommer
21/10 Universeum

Läxor
tisdag: So – Förhör på begreppen till Östersjöländerna – se ditt so-häfte
torsdag: Ma – Provräkning 1 (Läs sammanfattningarna på s 35 och s 65 i Matteborgen). Repetition 1 och 2 ska vara gjorda, men vi kommer även att jobba med dessa i skolan.
fredag: Eng – You are what you eat, sid 20 21 i din Textbook – skriv fem frågor och svar till texten och träna på glosorna (finns på din mail och du ska ha skrivit in dem på glosor.eu)

Tack för ännu en god vecka!

Spanska

¡Hola! Läxa till tisdag v. 41 är kap 5 s. 16. Glosor hittar du på s. 58 i textboken.

Öva genom att lyssna, läs och sjung sången. Träna på att ställa frågorna och svara på frågorna. t.ex. ¿Dónde vises? =Var bor du? Vivo en Gotemburgo. =Jag bor i Göteborg

Lyssna på sången här https://www.ovningsmastaren.se/ovningsmastaren/index.php/exercise/ljudmastaren/2430

v. 42 på tisdagen kommer vi ha ett test på det du hittills lärt dig. Provet kommer att vara på kap 1-6.

Veckobrev v. 40

Hej!
Vilka fantastiska springare vi har i klassen! De sprang sammanlagt 116 varv på Vasaloppet/Vasajoggen förra fredagen = 29 mil! Wow! Pengarna som de sprang in skickar vi till en skola i Indien så att Dalitbarnen också har chans att gå i skolan.

Denna vecka är det lära-länna-samtal/utvecklingssamtal tis, ons och tors. Varmt välkomna!

Händer kommande veckor:
10/10 Provräkning 1 i matte. Kap 1 (se sammanfattning sid 35 i ma-bok) och kap 2 (se sammanfattning sid 65 i ma- bok).
15/10 Studiebesöket ”Se Göteborgs hamn”. Mer information kommer.

Läxor v. 40
onsdag:
Sv veckans ord: byxor, taxi, dagsljus, olyckshändelse, lexikon, riksdag, mysigt, tryggt, tryckt, naturligt, omtyckt, praktiskt

torsdag:
Ma – ett arbetsblad + anteckningar om procent, bråkform och decimalform som eleverna gjorde i sin läxbok under en lektion i skolan. Dessa ska kunnas utantill!

fredag:
Prov i engelska läs på glosor du haft under v 35, 36, 37 och 38 samt grammatik. Se Focusrutor i Textbook sid 11 och15. Du kommer också att få skriva ett brev till Eva där du berättar om dig, beskriver var du bor och vad du har för intressen.

Trevlig helg! Helena

Läxa idrott och hälsa

Läxa till 1/10 är att läsa sid. 28-32 i häftet ni fick på lektionen sist (om fysisk aktivitet och hälsa). Ta med häftet till idrottslektionen.

🙂 Louise