Franska: läxa till v 14

Läxan till tisdag v 14 är att kunna de sju prepositioner som finns i boken s 103. Eleverna har fått mail om vilka uppgifter vi kommer att arbeta med under veckan! /Marianne

Franska v 12

Veckans hemarbete i franska kommer att handla om djur: kap 11! Jag har mailat instruktioner, inklusive läxuppgifter, till alla elever! Marianne

Veckobrev v. 12

Hej! Idag har vi varit på Ostindiska kompaniet. Vi fick lära oss en hel del om sjölivet, maskätna skorpor, 1700-talet samt varifrån Chalmers, Sahlgrenska mm kommer ifrån. Dessutom fick eleverna måla varsin mugg i ”kinesiskt-porslins-anda”. För den som vill tvätta sin mugg i diskmaskin behöver färgen torkas och då gäller följande: Sätt in muggen i kall ugn. Sätt ugnen på 150 grader. Låt muggen torka i 35 minuter (inklusive uppvärmningstiden).

Då styrelsen har beslutat att vi håller skolan stängd kommande vecka är det viktigt att eleverna kommer och hämtar sina böcker på måndag mellan 8-10. Senare på dagen kommer jag och Eva att skriva ett mail till eleverna om vad de ska arbeta med tis-fre. Räkna alltså med vanlig arbetstid men hemifrån istället för i skolan.

Jag önskar er alla en fin helg och en god kommande skolvecka hemifrån. Mer info kommer på måndag!

/Helena