Veckobrev v. 39

Läxor:

Tisdag: (Ma) Arbetsblad 1:12

Onsdag: Språkval

Torsdag: (Eng) Läs kap 2 flera gånger högt på engelska. Spela in när du läser och maila till mig karolina.wake@vasaskolan.net senast torsdag. Använd tex ”Vocaroo” eller ”Röstmemo” eller valfri möjlighet. Glosor: from bad to worse, bad, worse, the worst, expect, just as, ground, survival kit, huge, back off, above, still och fear. Vill du träna in fler, så gör GÄRNA det!

(No) Se mail från Eva

Fredag: (So) Läs s. 135-139 och svar på frågorna 22-27 (lär dig svaren)

**************************

På torsdag träffas vi, några på telefon andra kommer hit. Klassen har vikarie för mina lektioner denna dag.Jag ser fram emot att ses! Jag slår en pling till er som jag redan känner och som inte bokat in något möte, för att stämma av läget.

Till sist en hälsning från skolsköterskan:

Hej,
vi har elever på skolan med löss. För att minska smittspridningen så är det superviktigt att ni luskammar era barn och vid behov behandlar med lusmedel. 
Kamma barnet regelbundet de närmaste två veckorna med luskam. Det underlättar att kamma håret med balsam. Om ni hittar löss är det viktigt att även de andra familjemedlemmarna undersöks. Behandling skall enbart göras på personer som har löss.
Om vi under skodagen upptäcker löss på elev så ringer vi er vårdnadshavare så barnet får gå hem och behandlas. Efter behandling är eleven välkommen tillbaka igen. Bifogar länk till 1177 där ni kan läsa mer. 
https://www.1177.se/Vastra-Gotaland/sjukdomar–besvar/hud-har-och-naglar/harbotten-och-harsackar/huvudloss/

Med vänlig hälsning,
Sandra LiljaSkolsköterskaVasaskolan 

Önskar er en fantastisk helg!

Karolina

Veckobrev v 38

Läxor:

Tisdag: (Ma) Arbetsblad 1:10 och 1:11

Torsdag: (Eng) Focus-rutan i TB s. 15, 5 st orgelbundna verb TB s. 118 från ”be”-”blow” (läs även noteringarna i skrivboken) samt workbook klar tom s. 11.

Fredag: (Hi) Läs som en läsläxa (dvs flera gånger och välj GÄRNA ut en del och läs högt för någon lyssnare) ”Utkik” s. 127-134 och svara på frågorna 16-21 i SO- klassrummet på google. Lär dig svaren!

******************

På onsdag anordnas Vasajoggen, se separat utskick. Alla elever i åk 6 tar sig dit på egen hand. Om man är osäker går det SJÄLVKLART bra att åka tillsammans med lärare från skolan. Då kommer man kl. 08:00 till skolan, annars kl. 09:00 på Skatås Motionscentral (räkna med 15 min promenad från hpl) Maila mig senast tisdag kl. 12:00 om ditt barn åker med skolan,

Hösten i åk 6 bjuds man in på ”Lära- känna-samtal” isf utvecklingssamtal på Vasaskolan. I dessa smitto-tider välkomnas en vårdnadshavare tillsammans med ett barn. Jag föreslår att prioritera vårdnadshavare till nya elever i första hand, men välkomnar såklart alla som vill träffas eller höras av. Boka in er på Doodle- länken som jag mailat (hoppas att det funkar!!!). Vi kommer inte att prata skolresultat, utan mående, trivsel och skola i största allmänhet. Samtalen kan genomföras genom möte eller telefonsamtal. Meddela på mail hur du vill. Jag delar ut en lapp ”Föräldrafrågor till samtalet” imorgon, fredag 11/9. Fyll i och skicka med tillbaka till mig. Det blir underlaget för samtalet. Välkomna torsdag 24 september!

Trevlig helg!

Karolina

Veckobrev v 37

Läxor:

Tisdag: (Ma) Arbetsblad 1:7 och 1:8

Onsdag: Språk-val

Torsdag: (Eng) Läs kap 1, gärna tillsammans med inspelningen som du hittar på ”ovningsmastaren New whats up 6” tills du kan det med flyt och betoning. Glosor: rifle, store, crop, wheat, oats, disappear, pocket, earthquake, disaster, reason, is wasted, mankind, depends on, starve samt att göra ”Did you get it?” Skriv svar i skrivboken i engelska. Rubrik: Did you get it chapter 1.

(No- läxa)Kolla din mail på ditt google- konto. Eva har mailat!

Fredag: (So/Sv). Läs som en läsläxa ”Utkik- historia”, eller lyssna på den via ILT (Inläsningstjänst) som vi aktiverade i åk 4 sid. 114-126. Svara på frågor 1-13, finns i klassrummet ”So” på ditt google- konto. Det är många sidor, och mycket text. Läs den, och plugga in frågorna (svaren).

Vi går till biblioteket fredag 11 sept för att låna nytt. Omlån sköter vi via datorna på gotlib.com. Hjälp ev till med att fixa en PIN- kod, om de inte har!

I elevernas väska finns en rosa lapp med viktig info som vi skulle ta upp på föräldramöte i höst. Läs den! Det ligger också i meddelandet ovanför detta veckobrev. Om ni har problem att ladda ner länken, så testa via era mobiler.

Önskar er alla en trevlig helg!

Karolina

OBS !

Jag har just fått information om att tandvården kommer hit på torsdag och lackar tänderna på alla elever i åk 6-9.

För er vetskap!

Och så en påminnelse: sovmorgon imorgon, onsdag till kl. 9:00. Start i klassrummet med matte (vikarie för Louise)

Ha en fin dag!

Karolina

Veckobrev v. 36

Läxor:

Tisdag: (Ma)Arbetsblad 1:5 klart

Onsdag: Språkvals- läxa

Torsdag: (Eng) Läs ”Intro”- texten tills du kan läsa med flyt och betoning. Lär dig följande glosor: anywhere, thunder and lightening, rent, environment, rookie, spare, archipelago, midway, feel sorry, safe.

Fredag: (Hi) ”Utkik” Läs och lär s. 154-155

Eleverna har fått sina datorer idag. Lyxigt att de får alldeles nya, tycker jag. Jag har gått igenom detta: de ska vara fulladdade och i skolan varje dag, inga spel- appar är tillåtna och vi använder dem endast till skolarbete.

På onsdag får de sovmorgon till kl. 09:00 pga utflykt för högstadiet och språkvalslärarna är inte på plats.

Det var nog allt!

Trevlig helg,

Karolina

Kort information

Påminnelse: Studiedag imorgon. Eleverna har fått 2 svensk-läxor att jobba med, en läsläxa och en skrivuppgift. De har matteläxa till tisdag (nästa vecka) och sen har jag delat ut en bok i historia. I den får de GÄRNA läsa sammanfattningarna på s. 23, 70-71 och s. 112-113. Vi kommer att jobba med STORMAKTSTIDEN i 6-7 veckor framöver. OBS! Historian är ingen läxa, bara ett ”catcha- up”- tips!

På fredag får eleverna en Chromebook. Det är en enkel variant av dator, och därmed ett viktigt arbetsredskap. De ska vara fulladdade varje dag och de får således tas hem, men måste tillbaka till skolan varje dag.

Vänliga hälsningar,

Karolina

Veckobrev v.35

Så SKOJ att träffa era fina barn! Vilken klass det kommer att bli, 6A. Wow!

Nästa vecka är det studiedag torsdag 27 aug.

Skolfoto fredag 28 aug.

På måndag börjar eleverna med idrott kl. 08:00 på Fysiken, Girbraltargatan 39. Buss 18 till ändhpl går bra (en liten promenad bara. Vi har övat) eller buss 52 till hpl ”Fysiken” (stannar precis utanför). Hänglåset som de tar med behöver ha en ögla på ca 4 cm, det kan alltså inte vara för litet.

Vi gick till biblioteket idag och lånade tystläsnings-böcker. Några elever ville ta med hemifrån. Det går bra. Hjälp gärna till att påminna. De elever som inte har något lånekort behöver hjälp av er vårdnadshavare med att fixa ett. I väskan ligger ”Godkännande av låneregler”, fyll i och skriv under, tack!

Klä om engelska- boken och matteboken, tack.

Läxor:

Fredag: Läsläxa ”Farväl Stureby” Läs hemma till du känner dig säker. Du får läsa upp för mig på fredag (se hur jag bedömer i svenska skrivboken) + svara på frågor om texten. Jag går igenom detta på måndag.

Lämna in ”Ljug-berättelsen”. Jag går igenom på måndag, ni skriver på lektionstid under veckan.

Det var förhoppningsvis allt.

Trevlig helg!

Karolina

Tryckfel schema

Start-tiden för klass 6A blev fel på schemat ni fick hem idag, första skoldagen. Rätt tid är kl. 08:00 på tisdagar och de startar i sitt hemklassrum med mig.

Hälsningar Karolina

Vecka 51

Hej!
Här kommer det sista veckobrevet för höstterminen och för 2019. Tyvärr hann jag inte få ut det i fredags (betygsättningsdagen) så det kommer idag istället.

Men först vill jag passa på att tacka er föräldrar för en fin termin! Det är väldigt lätt att samarbeta med er!

Nu önskar jag er alla riktigt fina julhelger, oavsett vad ni kommer att göra eller var ni kommer att befinna er!

Händer i veckan
onsdag:
Att ha läst färdigt sin klassiker.
torsdag: 9.00 – 11.30 i skolan. Vi kommer bland annat att julmysa med lite bildvisning och film. Om eleverna vill ha med sig lite (med betoning på lite eftersom vi äter i bamba efteråt) fika eller godis så är det ok!
På kvällen ses vi i Vasakyrkan för julavslutning. Det börjar kl. 18 men det är bra om eleverna kommer ca 10 minuter före och ställer upp i kören.

Vårterminen startar onsdagen den 8 januari kl. 9.00 i Johannebergskyrkan för alla elever!

Ett stort tack för den här terminen!
/Helena

Vasaskolan

Viktor Rydbergsgatan 18

411 32 Göteborg

 

Expeditionen öppen:

 

mån, ons kl 8-12, 13-16

 

tis, tors kl 8-12

 

fre kl 10-12

 

Gunilla Andersson

031- 20 83 41

exp@vasaskolan.net