Veckobrev, v. 50

Hej!
Jag var tyvärr sjuk hela förra veckan så därför kom det inget veckobrev i fredags. Det kommer nu istället!

Nu är alla Nobelarbeten inlämnade och framsidor är målade. Under veckan kommer eleverna att få redovisa sina Nobelarbeten inför klassen. Men imorgon är det den stora dagen! Jag hoppas ni sett inbjudan till ”Nobelmingel” tisdagen den 10/12. Välkomna!

Händer kommande vecka/ veckor:
10/12 Nobelfirande för åk 6, start kl 9.00 och vi slutar ca13.00
10/12 OBS! ”Nobelmingel” för föräldrar och elever mellan kl 16.00 – 17.30

Läxor:
onsdag: Läxförhör på NO s. 60-63 i NO-boken, samt tillhörande uppgifter (s. 48-51) i arbetsboken. Vill någon ha med sig ett värmeljus till morgonsamlingen så är det helt ok!
torsdag: Läxförhör på Södra Europa 2 – kartan
fredag: Ha läst ut 3/4 av sin klassiker. ”Julläxa” – att städa sitt eget rum hemma. (Om någon av er föräldrar är emot denna läxa så är det självklart helt upp till er, men vi tänkte att det kunde vara lite skönt att få hjälp med städningen därhemma. ;-))

Ha det så gott så ses vi om ni kan på tisdag!

Veckobrev v. 49

Hej!
Veckorna rusar iväg, kan jag tycka. Redan advent! Här i skolan kämpar vi på några veckor till. Eleverna är i slutspurten av sitt Nobelarbete och deras fina miniatyrer i NO finns att beskåda i våra utställningsglasskåp. Vi är väldigt glada för våra sexor, det är roligt att jobba ihop med dem!

Händer kommande vecka/veckor:
3/12 språkprov – se hemsidan
4/12 julpyssel – vi startar kl 8.00 och avslutar dagen ca 13.30
10/12 Nobeldagen. Inbjudan till ”Nobelmingel ” finns på hemsidan

Läxor:
tisdag: Språkläxa, Nobelarbetet ska lämnas in efter lektionerna.
torsdag: Matteprov på kapitel 3, 4 och 5. Om man inte har hunnit klart repetitionssidorna 154-158 i skolan så är läxan att göra klart de sidorna. Vill man träna extra kan sidorna 94-95, 120-121 samt 149 läsas igenom. Dessa sidor sammanfattar kapitlen vi har arbetat med.
SO – läxförhör på Södra Europa 2.
fredag: Eng – arbetsblad delas ut på måndag
Svenska: halva din klassiker ska vara utläst.
NO: Läxförhör på s. 60-63 i Koll på NO samt tillhörande sidor i arbetsboken, s. 48-55 (halva s 55)

Glad advent och en trevlig vecka, önskas er alla!

Spanska v.49

¡Hola!

Här kommer en påminnelse om att vi på tisdag 3/12 kommer göra ett litet test för att se att det vi arbetat med sitter. Det är inget nytt utan det som ni tidigare haft i läxa.

Om du vill kan du förbereda dig genom att göra repetitionsavsnittet i övningsboken en gång till, Repaso 1 på s.39 ( du behöver ej kunna punkt 2-4 och 17-18). Kontrollera att du kan presentera dig och ställa frågor, uppgift 2 på s.41.

Du kan också repetera kap 7-8 + 9, läs texterna i textboken och/eller gör övningar på övningsmästaren.se

(Förstår du och kan svara på frågorna -¿Cómo se llama la capital de España? ¿Dónde está Barcelona?¿Cuántos chicos hay en tu clase?)

Veckobrev, v. 48

Hej!
De muntliga nationella proven är nu avklarade, bra kämpat av alla!
På tisdag går vi till Biblioteket. Ta med lånekort. Snart är det första advent. Om eleverna vill får de gärna ta med sig ett litet värmeljus i en hållare som de kan få tända på morgonsamlingarna onsdag och torsdag. Det blir inte så många gånger men kan ändå sprida lite julkänsla.

Händer kommande vecka/ veckor:
29/11 Adventssamling i Johannebergskyrkan, eleverna börjar 8.10
29/11 eng- prov
2/12 ta med ett litet värmeljus i hållare om du vill ha till morgonsamlingarna
3/12 språkprov – se hemsidan
6/12 provräkning i matte kap 3-5
10/12 OBS! Skriv in i almanackan ”Nobelmingel” 16.30 – 18.00

Läxor:
tisdag: biblioteket, ta med Bibliotekskort, språkläxa
torsdag: Ma -repetition kap 3, sid 154 – 155, svenska: ha läst 1/4 av din klassiker.
fredag: Eng – prov: läs på glosor till texter, Chapter 3 (Elvis Presley, Who wants to be famous), Focusrutor, sid 35 och 39
svenska – Nobel – du ska ha börjat skriva svar på fråga 3
so: läxförhör på södra Europa

Ha det så gott!

Idrott och hälsa – Dansprojekt

Nu finns förtydligade instruktioner för dansprojektet även på google classroom. Tillsammans i gruppen ska ni sätta ihop passande rörelser till den låt ni blivit tilldelade. Ni kommer få tid att jobba med gruppuppgiften på lektionstid. Redovisningar sker gruppvis vecka 49-50.

Bifogar video från en annan skola för inspiration samt gruppindelning och information om hur momentet är kopplat till Lgr11.

Lycka Till 🙂

Louise

Veckobrev v. 47

Hej!
Den här veckan har eleverna haft nationella prov i engelska och matte. Bra jobbat! I veckan som kommer blir det nationellt prov i svenska. Vi kommer också att få besök på NO:n utav en forskare som har varit på Antarktis (tack Mikael Östergren för tipset!) vilket vi ser fram emot! På onsdag ska vi på julmusikal.

Händer kommande vecka:
18/11 Vi får besök av en forskare som har varit på Antarktis.
20/11 Vi går på julmusikalen i Smyrnakyrkan (ses som vanligt i klassrummet kl 8).
21/11 NP i svenska

Läxor
måndag:
Idrott – rörelser till en uppvärmningslåt (halva klassen)
tisdag: Idrott – rörelser till en uppvärmningslåt (halva klassen).
Språkläxa.
torsdag: Ma – klar tom sid 128, upp 16 i din ma – bok.
SO – Förhör på Centrala Europas karta (stencil i SO-häftet, delas ut på måndag)
fredag: Eng – Textbook – Läs med flyt och översätt Who wants to be famous? + glosor + grammatik sid 39. OBS! Lyssna gärna på texten, finns på Ovningsmastaren.
Sv – Ha läst 1/4 av din klassiker (som du väljer på måndag).
Nobel – Klar med veckans beting i Nobel (se Classroom för schema).

Ps. en del av läxorna kommer att hinnas med under lektionstid i klassrummet. Ds.

Ha en riktigt fin vecka allesammans!

Idrott – rörelse till musik

Uppgiften ni fått är att tillsammans i gruppen sätta ihop passande rörelser till er låt. Temat är UPPVÄRMNING och det ska alltså vara stora enkla rörelser i takt till musiken. Gör även sidan 3 i Tummen Upp. Redovisning sker måndag och tisdag nästa vecka 🙂 alltså 18-19/11.

// Louise