Veckobrev, v. 50

Hej!
På måndag har sexorna sin Nobeldag. Alla femmor är inbjudna till mingel på morgonen. Därefter hjälper femmorna till med att antingen duka, servera eller städa. De som serverar får gärna ha på sig mörkt nertill och ljust upptill.

Så var det dags för terminens sista läxor :-)

Läxor mm
måndag: OBS! Ingen gympa, kom direkt till klassrummet kl. 9. Ta på dig mörkt nertill och ljust upptill om du är serveringspersonal.
tisdag: Biblioteket och engelskläxa (se Ylvas inlägg till engelskan).
torsdag: Matte, två stenciler (en del att lära sig utantill och en att fylla i som vanligt).
fredag: NO- läxförhör på skelettet (Koll på NO, arbetsboken s. 21-22).

Vi önskar er en trevlig andra adventshelg!
Vänligen Ylva och Helena

Veckobrev v. 49

Hej!
Den här veckan har vi både haft julpyssel och sjungit julsånger nere i Domkyrkan så nu börjar det bli julstämning i klassrummet. Veckan som kommer är en alldeles vanlig vecka utan schemabrytande dagar. Här kommer veckans läxor och önskan om en trevlig adventshelg till er alla!

Veckans läxor
tisdag 4/12: Engelska, se Ylvas inlägg
torsdag 6/12: Matte, två stenciler.
fredag 7/12: Läxförhör på musklerna, Koll på NO, Arbetsboken s. 19 (längst ner) och 20.

Veckobrev v. 48

Hej!
I tisdags var vi på fiskauktionen nere i hamnen. Vi fick se bläckfiskbläck, veta varför räkan kan vara svart i huvudet, äta egenpanerad fisk och få reda på olika sätt att fiska m.m. Den här veckan är det dags för lite julmys vilket märks på onsdag och fredag. På onsdag har mellanstadiet julpyssel hela dagen. De kommer till skolan klockan 8.30 och slutar ungefär klockan 13.30. På fredag går vi till Domkyrkan efter lunch och sjunger lite julsånger. Julkonserten är slut ca kl 12.50 och därefter tar vi oss tillbaka till skolan. Om någon vill sluta direkt vid Domkyrkan så går det bra bara man har skickat en lapp eller mailat mig senast på torsdagen. Nu är det snart julkalenderstid. Då kommer barnen att få varsin julgranskula (papper) där det står bra saker om dem själva. På måndag kommer de att få en klasslista och sen är det läxa till torsdag att ha fyllt i minst två bra saker om alla sina klasskamrater. Det går bra att fylla i fler om man vill. Därefter sammanställer jag vad eleverna har skrivit på baksidan va varje elevs julgranskula.

Här kommer veckans läxor, ha det så gott!

/Helena

tisdag 27/11: Engelskläxa (se Ylvas inlägg).
onsdag 28/11: Julpysseldag. OBS! 8.30-13.30 i skolan.
torsdag 29/11: Matteläxa, två tenciler. Att ha skrivit minst två bra saker om alla sina klasskamrater.
fredag 30/11: No-läxa s. 16-17 i Arbetsboken Koll på NO. Julkonsert i Domkyrkan kl 12-12.50. Meddela Helena om ditt barn får gå direkt hem.

Veckobrev v. 47

Hej!
Nästa vecka går vi till fiskauktionen på tisdag. Vi behöver ses redan 6.30 på Valand för att ta spårvagnen till Stigbergsplatsen (spårvagnen går 6.39). Är det någon som vill ansluta vid fiskauktionen så går det bra om man skickar mig ett meddelande innan. I så fall ses vi utanför Fiskauktionen kl. 6.55. Det brukar bli en rolig dag! Som kompensation för den tidiga morgonen kommer eleverna att sluta 13.20 denna dag. Jag bifogar informationen från fiskauktionen.

”Hej Helena!
Då tar jag lite bra att veta saker. Vi möts klockan 7.00 på stenläggningen framför auktionshuset. Om du tittar in på vår hemsida www.gfa.se under fliken ”Hitta hit” så finns en länk till en karta längst ner. Där är mötesplatsen utmärkt med M. Det finns parkering mitt emot om någon kommer med bil. Stigbergstorget är närmsta spårvagnshållplats. Jag tar lite kort information innan vi går in på auktionen. Vi är där inne ungefär 1 timma. Det är kallt (4 grader) så man behöver varma kläder och skor. Auktionen är en livsmedelslokal så långt hår skall vara uppsatt och man skall helst ha mössa eller keps på sig. Efter vi varit inne på auktionen går vi över till vårt utbildningscenter där jag berättar lite mer om auktionen och vidare om fisk. Vi brukar därefter laga en bit fisk tillsammans som eleverna får hjälpa till att laga. Vi äter den vid 10 ungefär, samtidigt ser vi lite film om fisket.
Det kommer ett lite info/kom ihåg lite närmare ert besök.
Det är bra att veta om någon elev är allergisk mot ägg, gluten, vete eller mjölkprotein.”

Min erfarenhet är att det är bra att ta med en frukt denna dag. Det är lite långt att vänta på fisken kl 10 när vi har varit uppe så länge redan. Vad gäller kläder, ta gärna något som lätt kan tvättas. Det brukar lukta lite fisk om oss efteråt :-)

I övrigt kommer veckans läxor. Önskar er alla en trevlig helg!
/Helena

måndag: Meddela Helena om du tar dig själv till fiskauktionen på tisdag.
tisdag 20/11:
Engelskläxa (se Ylvas inlägg) Vi ses på Valand kl 6.30 med varma, tvättbara kläder och en frukt. Dagen slutar 13.20.
onsdag 21/11: Svenska (se Ylvas inlägg)
torsdag 22/11: Matte (två stenciler)
fredag 23/11: NO, andningen s.14-15 i Koll på NO – aktivitetsbok.

Veckobrev v. 46

Hej!
I onsdags gjorde vi den första uttagningen till Vi i femman. I december får vi reda på om vi går vidare. I går var vi på Chalmers. Våra två bidrag ”Ballongfararen” och ”Julklappsexpressen” klarade sig utmärkt! Jag meddelar självklart om vi vinner något pris där. Som jag sagt tidigare så är det roligt att vara ute med den här klassen! De sköter sig så bra och uppträder trevligt. Eloge till er föräldrar! Tyvärr blev det ingen pianokonsert i domkyrkan då det blivit något missförstånd med anmälan så Samuel kunde tyvärr inte spela. Vi får hoppas att det kommer nya tillfällen. Här kommer info inför nästa vecka.
Jag önskar er alla en fin kommande vecka!
/Helena

tisdag 13/11: Biblioteket, ta med bibliotekskort. OBS! Har någon hittat boken ”Den tvärsäkra boken” så skicka med den också. Engelskläxa (se Ylvas inlägg).

torsdag 15/11: Matteprov. Man ska ha gjort repetition 1-2 (s. 154-155 i Matteborgen 5A)

fredag 16/11: NO – matspjälkningen. S. 12-13 i arbetsboken Koll på NO. (Den sista uppgiften på s. 13 gör man om man hinner)