Veckobrev v. 8

Hej!
Här kommer lite information för v. 8. Hoppas nu att ni alla får ett riktigt härligt lov! Glöm inte att det heter sportlov så det är bra att komma ut och röra på sig :-)

Allt gott!

tisdag 19/2: biblioteket, ta med bibliotekskort
torsdag 21/2: Matteläxa, 3 stenciler
fredag 22/2: historieläxa. Läs s. 96-99 tre gånger högt. Försök att tänka på att läsa med bra volym, tydligt uttal och gärna med inlevelse. Vill man får man läsa s. 100 men det är inte obligatoriskt.

Veckobrev v. 6

Hej!
Nu har vi bara en arbetsvecka kvar före sportlovet! På fredag tänkte vi i klassen ha lite mys och titta på film. Vill man ta med lite fika/godis att ha till efter Bamba så går det bra.

Önskar er alla en fin vecka och därefter ett sportigt sportlov!

tisdag: engelskläxa, se Ylvas inlägg
torsdag: matteläxa, 2 stenciler, so-läxa: läs s. 92-96 fram t.o.m. Den röda boken (minst) två gånger högt.
fredag: ta med lite godis/fika till filmen om man vill

LUSFRI ! 1-3 februari

Dina barn kan ha löss utan att du vet om det…..

Nu är det dags för avlusningsdagarna 1-3 februari.                                                             Om vi undersöker barnen samtidigt, minskar risken för huvudlöss och epidemier.

Ta fram luskammen och kamma du också!

Med vänlig hälsning,

SKOLHÄLSOVÅRDEN

Eng. läxa v. 6

Hej!

Den här veckan tränar vi texten st 13 ”How do you get to school?” , lyssna på ovningsmastaren.se, What´s up 5 och lär dig glosorna  Eng läxa v 6.

Ha en fin vecka!

Ylva

Läxa i engelska v 5

Hej!

Här är läxan i engelska till tisdag 29 januari:

Läs och översätt till bra svenska texten om ”Djungelboken” på sidan 50 i din Workbook.

Ha en fin vecka!

Ylva

Veckobrev v. 4

Hej!
Vi har en vanlig vecka framför oss förutom att det blir skridskor på Heden på onsdag, om vädret tillåter. Jag vill också passa på att tacka Anna, Staffan och AstraZeneca för ett lyckat studiebesök i torsdags!

Önskar er alla en vilsam helg och god vecka!

tisdag: engelskläxa, se Ylvas inlägg

onsdag: skridskor på Heden, se Louises inlägg, avslut 14.00. OBS! Meddela Helena med lapp eller mail senast onsdag på morgonen om ditt barn får gå själv hem från Heden.

torsdag: att hitta någon form av diagram (stapel, cirkel, linje) från verkliga livet (tidning e.dy.), klistra in det i matteläxhäftet och skriva nedanför vad diagrammet visar.

fredag: läs igenom s.72-79 i historieboken 3 ggr. Läs högt och se om det blir mer inlevelse och förståelse tredje gången jämfört med första gången.

23 januari – skridskor på Heden klass 4-6

Onsdag 23 januari har vi bokat in skridskoåkning på Hedens isbana. Vi kommer promenera dit klassvis direkt efter lunchrasten och åker skridskor till kl. 14.00. Skoldagen kommer alltså sluta nere på Heden. Ingen större matsäck behövs, men vill man ha med sig något att dricka och kanske en frukt eller liknande så går det bra. För de elever som behöver hyra utrustning på plats ber jag att man skickar med jämna kontanter som jag kan samla in. Se priser nedan (skolan betalar entréavgift).  Har man egen utrustning plockar man såklart med sig den. Hjälm och vantar är ett måste. Tyvärr får man inte lov att använda klubba och puck/boll p.g.a. att det inte finns någon sarg eller skyddsnät.

• Skridskohyra inklusive hjälm 40 kr
  • Hjälm 10 kr

OBS! Om vädret visar sig alltför bedrövligt på onsdag så följer vi ordinarie schema. Meddelas på hemsidan.

Med hopp om en aktiv och rolig eftermiddag!

Louise 0702 – 60  31 09

Bildresultat för skridskoåkning

Veckobrev v. 3

Hej!
Vilka små hjältar vi har i klassen! Den sista lektionen har de suttit och gjort prov på kroppen i en hel timma lika tyst som om det var en tentasal på universitetet. Rediga barn!

Nästa vecka ska vi få komma på studiebesök till AstraZeneca där Samuels föräldrar jobbar. Vi åker på torsdag efter bamba och är tillbaka vanlig tid. Ni behöver alltså inte tänka på tider eller matsäck.

På fredag kommer vi att ha matteprov på kapitel 3 och 4 i Matteborgen 5A. Vi kommer att jobba med repetitionssidorna i skolan men om någon inte har hunnit dit blir detta veckans matteläxa.

Hoppas att ni alla har det bra!

torsdag: studiebesök på AstraZeneca
fredag: matteprov, var klar med s. 156-157 i Matteborgen 5A