Veckobrev v 43

Läxor:

Tisdag: Matte. Träna gångertabellerna 0-10!!!

Onsdag: Koll på No 5. Läs och lär sid. 91-95. Gör experiment 16 & 18 s. 64 i Aktivitetsboken.

Torsdag: Engelska, läs s. 42 i Textbook, jobba i Workbook tom s. 41 och rätta allt. Facit finns i klassrummet.

På torsdag går vi till biblioteket och lånar MASSOR av böcker så att vi kan läsa under stundande läslov (v 44). PÅ eftermiddagen går vi sista gången till Universeum för en informativ kemi-lektion. Eleverna får sluta där ca kl. 14:10.

På fredag går vi på skolbio, på Bio Roy och ser ”Rocca förändrar världen”. Andakt, idrott och bamba som vanligt. Filmen slutar ca kl. 13:15 och eleverna får sluta där.

Trevlig helg!

Karolina

Veckobrev v 42

Vi går till Universeum på torsdag och får en kemi- lektion i labbet där. Starttid och mat som vanligt. De får sluta efter Universeum ca kl. 14:10

Läxor:

Tisdag: Matte- kapitel 3 klart ( tom s. 82) + Sammanfattning s. 95

Onsdag: No- boken Läs och lär s. 86-90, Aktivitetsboken s. 58-61

Torsdag: Eng kap 5. Läs texten, skriv 5 frågor om den (på engelska, i din gröna skrivbok), glosor och Fokusrutan s. 41. Glosor: tonight, this morning, especially, all the time, each other, cheer up, incredible, which ones, cushion, when I say so.

TREVLIG HELG!!!

Karolina

Veckobrev v 41

Nu har jag träffat er alla på höstens utvecklingssamtal. Tusen tack för givande möten! Jag får många kloka tankar med mig från er och barnen.

Läxor:

Tisdag: Matteborgen tom sid. 75 (Om decimaltal, hjälp gärna barnen att upptäcka decimaltal i vardagen, är ni bakar, handlar, tar tid, tankar osv)

Onsdag: Se till att du kan allt som står på bladet ”Sammanfattning Vasatiden” samt svara på frågorna i Utkik s. 101.

Torsdag: Whats up 4 text, glosor och Alfabetet s. 36

Trevlig helg!

Vänligast Karolina

Veckobrev v 40

På tisdag åker vi på en guidad båttur i Göteborgs hamn, gratis arr av Sjöfartsmuseet. Vi sitter inomhus, medtag busskort och lunchmatsäck. Skoltider som vanligt.

På torsdag går vi till biblioteket.

Läxor:

Tisdag: Matteprov 1. Repetera kap 1&2

Onsdag: Läs och lär Utkik s. 84-88. Viktiga ord och begrepp: uppror, Hansan, anhängare, kritik, lärd, reformationsrikdagen,

Torsdag: Progress-test 1. Se till att workbook är färdig tom s. 31 och redo att lämnas in för rättning.

Ha en fin helg!

Karolina

Veckobrev v 39

Vi har börjat använda Chrome- books i klassen, och eleverna får GÄRNA ta med hörlurar för att använda till olika uppgifter i skolan.

Läxor:

Tisdag: Matte kap 2 rättat och klart+ s. 65 (muntligt). Vi gör diagnos 2 tillsammans i skolan.

Onsdag: Läsläxa och lär dig s. 80-83 i Utkik

Torsdag och fredag: Studiedagar. Arbeta då med Workbook (eng) så att du är klar tom s. 31 (men inte längre). Face- tima gärna med någon klasskompis och gör parövningarna. Good luck!

Tack för en fin dag i skogen!

Trevig helg,

Karolina

Veckobrev v 38

Tidigt veckobrev denna vecka, eftersom jag är borta imorgon.

På måndag startar vi ”På egna ben” som är satsning för att få eleverna att röra sig mer än de gör. Man samlar poäng till klassen genom att gå eller cykla till skolan. Om man måste få skjuts med bil så kan man bli avsläppt 500m innan skolan, och gå sista biten. Även familje- medlemmar kan göra att klassen får poäng. Det delas ut priser med jämna mellanrum. Mer info kommer!

Välkomna på utvecklingssamtal på torsdag. Hämta era barn där de befinner sig, så ses vi i Valvet på bottenvåningen. Dubbelkolla så att vi har samma tider här: http://Samtalstider HT 19 – Google Dokument.htm

På fredag är det Vasajoggen. kl. 9:00 är det samling i Skatås, ta med lunch- matsäck och kläder. Dagen avslutas 12:30. Meddela mig OM ert barn åker med skolan (isf samling kl. 8:00). Mer info från Louise kommer här på hemsidan.

Läxor:

Tisdag: Matteborgen tom s.46, rättat och klart.

Onsdag: Läs&lär s. 75-79 om reformationen. Texten i google classroom färdig och inlämnad!

Torsdag: Engelska kap 3 läs, översätt och lär s. 29. Glosor: my turn, push, trolley, covered in, vegetables, packet, clumsy, freezer, fault, pass.

Önskar er en riktigt skön helg!

Karolina

Du kan stoppa huvudlössen!

AVLUSNINGSDAGARNA 13-15 SEPTEMBER 2019

Dags att avlusa barnen. Dina barn kan ha löss utan att du vet om det… Om vi undersöker barnen samtidigt, minskar risken för huvudlössepidemier.

Ta fram luskammen och kamma du också!

Mer info om löss finns på www.LusFri.nu

Hälsningar från Skolhälsovården Vasaskolan och övriga Sveriges skolor

Tillägg veckobrev

Jag glömde att skriva att vi imorgon kommer att träna på brandövning. Vi kommer att träna med skor, och utan larm. Alla ska i lugn och ro få hitta vårt nya samlingsställe tills det är skarpt läge.

På torsdag har jag bokat in ett Universeum- besök kl. 13-14. Vi ska få en kemilektion och introduktion till periodiska systemet. Det är gratis och de slutar där och då. Om man kryssat för att man inte få ta sig till och från skolaktiviteter så måste man följa med mig tillbaka till skolan efteråt.

På fredag kommer jag inte att var på skolan. Sara som är fröken i åk 4 är vikarie före lunch och Pia som jobbar i lilla gruppen kommer att hjälpa till efter lunch. Tider och bamba som vanligt.

Ha en fin vecka!

Karolina

Veckobrev v. 37

Läxor:

Tisdag: Matte. Gör klart reparationsuppgifterna från diagnos 1. Rätta! Gör mattepapper, fram – och baksida.

Onsdag: So/ Sv. Läs och lär i historieboken ”Utkik” s. 72-73. Lär dig framförallt att förklara orden ”renässansen” (ge exempel på konstnärer) och ”antiken”. Vi gör anteckningar på måndag!

Torsdag: Eng. Läs kap 2. Hitta på 7 frågor på texten ”Nice to meet you” och skriv dem på engelska i den gröna skrivboken. Förbered dig för att läsa upp frågorna högt inför klassen. Välj ut 7 egna glosor som du lär dig stava, uttala och översätta. Lär dig grammatiken i Focus- rutan s. 21.

Vi går till biblioteket på torsdag. Ni kommer förmodligen att få påminnelse-mail att böckerna ska tillbaka tisdag, men inga böter eller reprimander för detta.

I väskan ligger en liten, bra handbok om grooming till er som inte var på föräldramötet. Jag tycker att den var väldigt bra! En av författaren är Maria Duvfa, som även skrivit boken vi läste i 4:an ”Värsta bästa nätet”.

Kom ihåg att höra av er om samtalstid, tack!!!

Allt gott! Snart helg!

Bästa hälsingar Karolina

Vasaskolan

Viktor Rydbergsgatan 18

411 32 Göteborg

 

Expeditionen öppen:

 

mån, ons kl 8-12, 13-16

 

tis, tors kl 8-12

 

fre kl 10-12

 

Gunilla Andersson

031- 20 83 41

exp@vasaskolan.net