Veckobrev v 9

Läxor:

Tisdag: Svenska. ”Klara svenskan” sid. 26-29.

Onsdag: Geografi. Läs sid. 18-27 som en läsläxa. Lär dig att förklara begreppen som vi antecknat om (Golfströmmen, klimat, m/s, nederbörd, glaciär). Gör klart arbetsbaldet (om du inte hunnit på lektionstid)

Torsdag: Matteprov. Repetera kapitel 6&7 på sid. 152-153, räkna någon/ några uppgifter på sid. 22-27 + 52-57 samt gå igenom sammanfattningarna sid. 35+63

______

På torsdag eftermiddag ska de flesta lärare från Vasaskolan på föreläsning. Alla i klass 5 slutar därför kl. 13:00 torsdag 20/2.

Trevlig helg!

Karolina

Veckobrev v. 8

Läxor:

Tisdag: Svenska. ”Klara svenskan” sid. 22-23 samt papper om M- ljudet.

Onsdag: Tabelltest. Träna gånger-tabellerna, fort och rätt. Det ska gå som ett rinnande vatten Heja, heja!

Torsdag: Matteborgen, kap 7 rättat och klart (tom sid. 50 + sid. 63)

Engelska. Träna på att läsa texten på engelska med flyt. Glosor: exhibition, plague, artist, views, the last century, queue, you shouldn´t be, once, put, sign. Skriv en mening på engelska med varje ord i, för att visa att du förstår hur du kan använda orden. 10 ord-10 meningar. Många elever har varit borta senaste veckan, så en lektion på måndagen kommer att vara ett ”uppsamlings- heat” för att komma ikapp.

Men först ett långt, ledigt och friskt sportlov!

Hälsningar Karolina

Veckobrev v 6

Vi har i samtliga hus reagerat på vissa elevers språkbruk och bestämt oss för att ta ett gemensamt krafttag mot detta. Det råder nolltolerans mot svordomar och nedsättande ord, som kan uppfattas kränkande och obehagliga att höra. Vi kontaktar er om det gäller ert barn och vi önskar att ni tar ett samtal om detta hemma. Vi fostrar era barn (våra elever) tillsammans och det handlar i stort om vilket samhälle vi vill ha, hur vill man bli bemött och tilltalad? Tack för gott samarbete runt detta!

Läxor:

Tisdag: Svenska. Skriv klart din kamrat-bedömda recension om ”På väg” och lämna in till mig. Se till att j- ljudet är gjort i ”Klara svenskan” s. 24-25 samt papper.

Torsdag: Matte. Arbetat och rättat klart s. 40-44 om bråk.

Religionsprov om Judendomen, s. 46-55, arbetsbladen samt anteckningar.

Välkomna till utvecklingssamtal! Jag sitter i Valvet och har ”mottagning”. Ni plockar ert barn på lektion (Ingegerd vikarierar) och kommer dit. Efter skoltid alltså samtalen efter kl. 15:00 kommer hållas i klassrummet. Dubbelkolla dessa tider så att vi har samma:

Ni ska kunna gå in i skola24 och se era barns skriftliga omdömen efter samtalet. En nyhet där är att vi på Vasaskolan endast använder oss av två kryss, antingen ”når” eller ”når ej” målen.

Ser fram emot att ses! Trevlig helg!

Karolina

Tillägg veckobrev v 5

Jag har flyttat fram matteläxan till torsdag. Då gör vi även ”Progress test” i engelskan, vilket omfattar kapitel 7-9.

Ha en fin vecka!

Karolina

Veckobrev v 5

Läxor:

Tisdag: Matteborgen. Gör reparationsuppgifter samt läxpapper (delas ut måndag) om kort division.

Onsdag: Svenska. Se till att din instruktion är färdigskriven och kamratbedömd. Se även till att N- ljudet i ”Klara svenskan” är gjord + kopia.

Torsdag: Engelska. Se till att din text ”Write about an animal” är klar och inlämnad till mig (inte delad). Workbook ska vara klar tom sid. 91.

PÅ Vasaskolans filmfestival på tisdageftermiddag får alla elever ta med sig en normal portion godis eller popcorn, samt dricka (läsk är denna dag tillåten). INGA NÖTTER!!! De slutar när filmen är slut, tiderna kan variera något.

På onsdag går vi till Konserthuset och får en föreställning ”På väg”. Tider och bamba som vanligt.

Vi besöker Synagogan på Östra Larmgatan 12 på torsdag 30/1. Skoltider och bamba som vanligt. Om någon av er vill följa med så är ni välkomna! Hör av er till mig på mail!

Det var allt. Trevlig helg!

Karolina

Veckobrev v 4

Läxor:

Torsdag: Matteborgen tom sid. 20 rättat och klart + sid. 35 (sammanfattning). Vi gör diagnos 6 tillsammans i skolan. Klä om boken med omslagspapper, tack.

Tabelltest. Träna, träna, träna!!!! 1400 poäng tillsammans heja, heja, heja.

Engelska, kap 9. Läs texten flera gånger och lär in följande glosor (stava och översätt): billion, inhabitants, crowded, sacred, used to, change, depending on, wonder, around, chew, everywhwere,

Fredag: Religion s. 52-57

Vi åker skridskor på onsdag, se information från Louise. Låt mig veta via mail, senast 21 januari om någon vill åka dit eller hem tillsammans med någon från skolan, tack. De som åker TILL Ruddalen med skolan, samlas kl. 08:00 på Viktor Rydbergsgatan 18.

Trevlig helg!

Karolina

Tillägg veckobrevet

Glömde nämna att vi ska åka skridskor på Ruddalen 22/1 kl. 09-12. Kolla redan nu hur det ligger till på skridskor & hjälm- fronten. Om det saknas därhemma, försök att låna av granne eller släkting. Hyr- utrustning är mycket begränsat!

Tjing!

Karolina

Veckobrev v.3

Jätteskoj att träffas igen! Alla är utvilade och redo för en ny termin i skolan.

Läxor:

Onsdag: Läs och lär i Religion PULS s. 46-51 om Judendomen + arbetsblad s. 13-14, 145.

Torsdag: Matteborgen 5B tom s. 13,

Engelska: Träna på att läsa texten kap 8, Prat- uppgift 2 s.63, två ”Focus”- rutor s. 65 samt glosor till kap 8: was born, stydy law, lawyer, take part in, against, apartheid, return, encourage, own, prison, sea, different. Verkar kanske mycket, men det mesta är repetition.

Jag har gjort min första Doodle- länk (jättespännande) och mailat ut inbjudan till utvecklingssamtal torsdagen 6 februari. Hoppas att det funkar, hör av er annars. Tack för att ni pusslar och trixar med era jobb för att komma hit dagtid!

Trevlig helg!

Karolina

Veckobrev v 2

Välkomna tillbaka till skolan imorgon, onsdag 8 januari. Klockan 09:00 samlas vi i Johannebergskyrkan och därefter är det ”vanlig” skoldag enligt schemat.

Nytt för denna terminen är att kyrkan inte öppnar tidigare än 07:45.

Denna terminen kommer skolan inte serva eleverna med rastleksaker. Ta med egna och ta in dem varje rast!

På torsdag 9 januari går vi till biblioteket och på fredag är det idrott som vanligt.

Det kommer att delas ut en del böcker, var snälla och klä om dem. De håller mycket längre då.

Ska bli jätteskoj att ses imorgon. VÄLKOMNA!

Karolina

Vasaskolan

Viktor Rydbergsgatan 18

411 32 Göteborg

 

Expeditionen öppen:

 

mån, ons kl 8-12, 13-16

 

tis, tors kl 8-12

 

fre kl 10-12

 

Gunilla Andersson

031- 20 83 41

exp@vasaskolan.net