Tack!

Stort tack för den fina blomman OCH för presentkortet på Operan. Å, om jag ändå kunde få använda det direkt! Jag längtar ihjäl mig efter det vanliga livet.

Glad sommar och varma hälsningar till er allihopa!

Karolina

PS Syns kl. 9:30-11:00 onsdagen 19/8 i skolan. Ingen bamba den dagen.

Veckobrev v.24

Nästa vecka arbetar vi enligt schemat måndag-onsdag.

Torsdag:

Ta med väska eller extra påse för att ta hem saker i, även kvarglömda kläder och skor. Det som är kvar efter avslutningen tvättar och skänker vi. Vi städar på förmiddagen och går poängpromenad på eftermiddagen. Dagen avslutas senast kl. 14:00 med att skolan bjuder på glass i glasskiosk på skolgården.

Fredag:

Tyvärr ingen traditionell skolavslutning i Vasakyrkan i år. Alla barn samlas i sina klassrum kl. 09:00 och börjar med andakt. Innan bamba samlas vi kring flaggstången på framsidan och sjunger ”Den blomstertid”, ”Idas sommarvisa” och lyssnar på rektorns tal. Slut efter bamba. Alla måste äta!

Nästa vecka börjar vi pussla med klasserna inför hösten. Nuvarande klass delas i två, och fylls på med nya kompisar. Vi meddelar er de nya klasserna veckan efter skolavslutningen.

Avslutningsvis vill jag framföra mina varmaste hälsningar till alla er föräldrar som har varit fantastiska att samarbeta med under dessa två åren. Samarbete hem- och skola är det vinnande konceptet, utan tvekan. Jag kommer dock inte att släppa era barn helt, utan fortsätter att undervisa dem i höst. Det kommer inte att bli exakt så som det har sett ut i åk 4 & 5. Därför: stort tack för ert förtroende, engagemang, tålamod, era glada tillrop och framförallt för tryggheten som ni präglar era barn med. Den är ovärderlig!!!

Skolstart onsdag 19/8 kl. 9:30-11:00 i skolan på Viktor Rydbergsgatan 18

Önskar er en fantastisk sommar och lång, skön semester!

Varma hälsningar,

Karolina

Veckobrev v.23

Tisdag:

Vi firar klassens gemensamma fina resultat, tillika min utmaning att klara 1400 uppgifter tillsammans. Sista lektionen får de ta med snacks (chips, popcorn el dyl) och något att dricka (inte läsk) samt någon skärm (om de vill, annars finns brädspel att socialisera runt)

Vi jobbar med ”Rädda ägget” -konstruktioner på förmiddagen, för att ett ägg ska klara ett fall från balkongen. Grupparbete.

Torsdag:

Vi går till bibblan.

På eftermiddagen är det fotboll på Fysiken. Vi stannar på Glassbaren och köper glass 1 kula 30kr, 2 kulor 40kr och 3 kulor 50kr. Se vidare info från Louise. Dagen slutar på Fysiken ca kl. 14:00

Fredag:

Vi testar ägg- konstruktionerna.

Ha det fint! Håll er friska! Trevlig helg!

Karolina

Engelska parken tisdag 26 maj

Vi slutar kl. 14:00 där. Om man vill ha sällskap tillbaka till skolan, så går det fint att åka med Sara och Pia med klass 4.

Ha en fin vecka!

Karolina

Veckobrev v. 22

Läxor:

Måndag: Vi gör sista ”Progress test” i engelska. Det är ett diagnos-materiel och ska inte förberedas hemma eller pluggas på.

Torsdag: Matte-prov 2. Förbered genom att plugga på kapitel 8,9 och 10.

Fredag: Spelen ska vara klara

På tisdag har åkl. 6-9 orientering hela dagen. Vi i klass 4+5 kommer att ha vanliga lektioner på förmiddagen, äta i bamba och efter rasten tar vi oss till Engelska parken. Vi slutar där. Hpl: Seminariegatan. Om man vill, så får man ta med sig fika (inte godis, läsk eller snacks) dvs något att dricka och/ eller kaka/ macka/ frukt. Även fotboll, frisbee eller leksak som man bär dit och hem går finfint att ta med.

Ha en bra helg!

Vänligast Karolina

Veckobrev v. 21

Läxor:

Tisdag: Se till att vara klar tom sid. 36 i arbetsboken ”Koll på NO”. Jag samlar in dem så ta med till skolan!!!

På onsdag är det studiedag, men jag kommer inte att ge någon läxa eller arbete. Var ledig och njut av våren!

Skön helg till er alla,

Karolina

Veckobrev v 19

På måndag får vi besök av skolsköterskan. Hon ska svara på frågor om kroppen som eleverna anonymt fått ställa inför vårt arbetsområde i NO.

På måndag samlar jag också in språkvalsblanketten.

Läxor:

Tisdag: Matte-kapitel 10 färdigt och rättat.

Torsdag: NO- prov/ diagnos s. 22-41 om Kroppen

Nästa vecka begravs min pappa. Klassen har vikarie torsdag, fredag och måndag.

Glad Valborg!

Hälsningar Karolina

Veckobrev v.18

Läxor:

Tisdag: Matte tom s. 131

Onsdag: NO-läxa, läs och läs s. 30-35

På torsdag är det Valborgsmässoafton. Vi äter då ”bamba” i klassrummet, Kickis mat fixar något åt oss och dagen slutar 14:00. F r o m Valborg (torsdag) och veckorna fram till sommarlovet får alla elever i åk 4 och 5 köpa glass i högstadiets uppehållsrum på fredagar. De kostar max 8 kr.

Trevlig helg!

Karolina

Corona- åtgärder

Följande beslut har tagits på skolan och gäller tills vidare:

  • eleverna tvättar händerna flera gånger per dag
  • bänkar tvättas varje dag
  • inget arbete i hallarna (för att undvika elev-ansamlingar)
  • lunch kl. 11:00-11:15 (endast klass 4&5), klass 5 sitter utspridda på 6:ornas bord
  • Skolans dörrar öppnar kl. 7:55, eleverna går då in direkt och sätter sig vid sin plats (detta för att undvika elev-ansamlingar)

Vänliga hälsningar personalen på mellanstadiet

Veckobrev v. 17

Idag är första dagen på två veckor som jag jobbar. Min pappa dog på påskafton, så jag och min syster har varit hos mamma ett par dagar. Pappa var sjuk och gammal, han ville inte vara den människan han blev mot slutet. Han somnade in i sjukhussängen, utan dramatik eller smärtor. Allt är tomt och konstigt, och ändå som vanligt, eftersom vi levt minst 30 mil ifrån varandra sedan jag var 19 år.

Vardagen tuffar därför märkligt nog på, och jag försöker hänga med. Med era otroligt gulliga barns hjälp så bär det. De hjälper mig mycket ska ni veta!

Nästa veckan ser läxorna ut såhär:

Måndag: Engelska (för de som inte gjorde läxan till igår, annars försöker jag att undvika att ge läxa över helgen)

Tisdag: Reparationsuppgifter för de som behöver träna extra efter diagnosen.

Onsdag: Koll på NO. Läs och lär s. 22-29, arbetsboken tom sid. 20

Torsdag: Diagnos (Progress test Unit D, kolla s. 69 i TB)

Trevlig helg!

Karolina

Vasaskolan

Viktor Rydbergsgatan 18

411 32 Göteborg

 

Expeditionen öppen:

 

mån, ons kl 8-12, 13-16

 

tis, tors kl 8-12

 

fre kl 10-12

 

Gunilla Andersson

031- 20 83 41

exp@vasaskolan.net