Veckobrev v. 50

Läxor

Onsdag: Läs i ”Fröken Europa” sid. 174-222 högt för någon (välj del av läxan)+ skriv uppgift 5 i skrivboken i svenska.

Torsdag: Matteprov 2 (Förbered dig genom att träna på sid. 156-157, blå sidor 142-145 samt läs och lär sid. 37, 65, 95, 125 och 151)

På tisdag är det Nobeldag och vi hjälper 6:orna att få en minnesvärd dag. Km klädd i serveringskläder, vitt upp och mörkt ner.

Glad andra advensthelg!

Veckobrev v 49

Läxor:

Tisdag: Matte-kapitel 5 klart och rättat, samt ”sammanfattning” sid. 151 i Matteborgen.

Torsdag: Läsläxa ”Fröken Europa” sid. 94-173. Läs högt delar av texten för någon som lyssnar. Skrivuppgift 4 skriver du i skrivboken, svenska.

Engelska. Skriv klart ”This is Max” utifrån tankekartan på sid. 61 i workbook. Var noga med verb +s när du skriver om ”he”. Titta gärna en gång till på tokstollarna i ”The grammar company” avsnitt 8 på ur.se om skvaller -s.

Vi har börjat julmysa i skolan. De som vill och får, kan ta med ett ljus och en ljusstake som vi tänder på högläsningen.

På onsdag är det schemabrytande julpysseldag i hela huset. Tvärgrupper i klasserna, start 8:00 slut ca 13:15.

På torsdag går vi till biblioteket för att låna om, och låna nytt.

Advents-andakt imorgon, fredag 29/11, i kyrkan med start kl 8:10, välkomna fr kl. 08:00.

Varma hälsningar och önskningar om en fin advents- helg!

Parfymeri på Vasaskolan

Härligt att eleverna i klass 5 vill lukta fräscht och gott efter idrotten! Vissa kan dock reagera starkt på dofter, så be era barn att endast använda tvål. Vi fick vädra klassrummet efter idrotten med tvärdrag. Papprena flög och vi hackade tänder…

TACK!

Veckobrev v 48

Läxor:

Tis: Samhällskunskap, test sid. 38-51. Kolla arbetsblad, anteckningar och bedömningsmatris som hjälp.

Ons: Svenska. Läs högt ”Fröken Europa” sid. 37-66 + skrivuppgift 3 klar.

Tors: Engelska. Gör ”prat- övningarna” 2, 4 och 6 på sid. 54-56. Lär dig kroppsdelarnas namn samt sjukdomsbesvären. Grammatik sid. 57 lär dig de oregelbundna verben i rutan samt frågor med ”did”.

Fre: Matte. Jobbat klart och rättat tom sid. 135

På onsdag ska vi besöka Göteborgs hamn och fiskeauktion, så det blir en tidig morgon. De som vill åka med skolan träffas på Hpl Valand, vagnen går 06:39 till Stigbergstorget. Åker man på eget vis så träffas vi 06:55 utanför dörrarna till den stora gula tegelbyggnaden som är märkt ”Göteborgs hamn”. Varma kläder och skor!!! Hitta hit: http://gfa.se

Pga den tidiga morgonen slutar eleverna kl. 13:00, denna onsdag 27 nov.

Och till sist: löss har hittat sig in i klass 5. Vänligen luskamma i helgen så att vi slipper eländet, tack!!!

Önskar er en fin och vilsam helg!

Veckobrev v 47

läxor

Tisdag: 2 st Mattepapper (sifferkoden och Area, omkrets). Delas ut på måndag

Onsdag: Läs s. 36-66 i Fröken Europa och gör skrivuppgift 2 i skrivboken i svenska

Torsdag: Engelska What´s up 5 Kap 7 text, glosor samt workbook rättad tom sid. 55

På torsdag hjälper jag återigen till med nationella proven i svenska. KLassen har vikarie (Vefa) då.

Ha en riktigt skön helg!

Varma hälsingar Karolina

Veckobrev v 46

Läxor

Tisdag: Mattekapitel 4 klart alltså tom sid. 110

Onsdag: Fröken Europa, läs s. 7-35, skriv sedan uppgift 1 i din röda skrivbok. Läsläxan innebär att läsa en del av sidorna högt för någon.

Torsdag: Engelska test 2. Förbered dig genom att jobba i workbook tom s. 61. Kolla också in alla ”Focus”- ruotr för kap 4-6 dvs sid. 37,41 och 50.

TABELLTEST!!! Heja, heja, heja- 230 poäng till, bara!!!

###############

På torsdag har jag blivit ”inlånad” av åk. 6 och genomför de nationella proven i svenska, den muntliga delen. Eleverna i klass 5 har vikarie.

På onsdag går vi till biblioteket för att lämna och låna nytt/ låna om.

Trevlig helg!

Vett & nätetikett

Föräldraföreningen bjuder in till föreläsning måndag 11 nov. kl. 18:30-20:00. Anmäl er senast idag genom att maila ”anmalan.foredrag@vasaskolan.net”

Hälsningar Karolina

Veckobrev v 45

Tisdag: Matte. Rättat och klart i boken tom s. 103

Onsdag: Samhällskunskap. Läs och lär s. 24-36 + arbetsblad klart.

Torsdag: Engelska. Läs kap 6 flera gånger tills du kan läsa med flyt. Träna även på klockan s. 49 genom att göra uppgift 1 & 2 tillsammans med någon.

På torsdag har vi fått chansen att delta i ”Levande frågelåda” på Chalmers kl. 9-10, medtag busskort. Tider + bamba som vanligt!

Men först en lång och ledig läslovsvecka!

Vänliga hälsningar Karolina

Veckobrev v 43

Läxor:

Tisdag: Matte. Träna gångertabellerna 0-10!!!

Onsdag: Koll på No 5. Läs och lär sid. 91-95. Gör experiment 16 & 18 s. 64 i Aktivitetsboken.

Torsdag: Engelska, läs s. 42 i Textbook, jobba i Workbook tom s. 41 och rätta allt. Facit finns i klassrummet.

På torsdag går vi till biblioteket och lånar MASSOR av böcker så att vi kan läsa under stundande läslov (v 44). PÅ eftermiddagen går vi sista gången till Universeum för en informativ kemi-lektion. Eleverna får sluta där ca kl. 14:10.

På fredag går vi på skolbio, på Bio Roy och ser ”Rocca förändrar världen”. Andakt, idrott och bamba som vanligt. Filmen slutar ca kl. 13:15 och eleverna får sluta där.

Trevlig helg!

Veckobrev v 42

Vi går till Universeum på torsdag och får en kemi- lektion i labbet där. Starttid och mat som vanligt. De får sluta efter Universeum ca kl. 14:10

Tisdag: Matte- kapitel 3 klart ( tom s. 82) + Sammanfattning s. 95

Onsdag: No- boken Läs och lär s. 86-90, Aktivitetsboken s. 58-61

Torsdag: Eng kap 5. Läs texten, skriv 5 frågor om den (på engelska, i din gröna skrivbok), glosor och Fokusrutan s. 41. Glosor: tonight, this morning, especially, all the time, each other, cheer up, incredible, which ones, cushion, when I say so.

TREVLIG HELG!!!