Veckobrev v. 42

Hej!
Jag är så glad över mötena med er på utvecklingssamtalen. Ni är alla så bra att ha att göra med. Tack!

Idag drog vi igång projekt ”Rädda ägget”. Torsdagen den 8 november kommer klassen att gå till Chalmers med våra äggkonstruktioner. Eleverna ska alltså skapa en konstruktion som gör att ägget inte går sönder när det når marken efter ett fritt fall på 15 m. Läxan i NO denna vecka kommer att vara att ta med varsitt rått ägg (gärna i en 1-liters plastpåse så att det inte kladdar ner något annat om det skulle gå sönder) och lite byggmaterial. Det skulle kunna vara bubbelplast, kartong eller något helt annat som kan hjälpa till. Efter första konstruktionsmötet som var idag kan jag säga att det är fullt av idéer i omlopp!

Önskar er alla en trevlig helg!
/Helena

Läxor mm
tisdag 17/10: Studiedag, alla elever är lediga!
onsdag 18/10: engelska, se Ylvas inlägg
torsdag 19/10: matte, 2 stenciler. OBS! Jag vill se uträkningarna på dem stencil som heter Problemlösning 2.
Hela veckan: Ta med ett rått ägg samt lite material till Rädda ägget.

Veckobrev v. 41

Hej!
Denna fredag har varit jättebra! Kul! Här kommer nästa veckas läxor, trevlig helg!

Läxor v. 41
tisdag 9/10: engelska, se Ylvas inlägg
torsdag 11/10: matteläxa. Denna gång blir matteläxan att vara färdig fram till diagnosen som vi har på torsdag. Det innebär att man är färdig med s. 20 i Matteborgen 5A. Vi kommer även att använda mattelektionerna på måndag, tisdag och onsdag för att jobba med dessa sidor.
fredag 12/10: Att 3 ggr ha läst igenom det vi gör på SO under veckan. Arbetsbok + ev anteckningar.

Prov på Island

På fredag har eleverna prov på Island. Det är, som tidigare nämnt, Geografi Arbetsbok s. 21-25 + kartan som de gjorde idag (måndag). Det fanns önskemål om att lägga ut Kartnamnen på hemsidan så här kommer de:

Kartkunskaper till Island

Grönlandshavet

Veckobrev v. 40

Hej!
Här kommer veckans händelser och läxor. Ser fram emot att möta er på veckans utvecklingssamtal!

Vi önskar er alla en trevlig helg!

tisdag 2/10: engelska (se Ylvas inlägg), Biblioteket, ta med Bibliotekskort, utvecklingssamtal
onsdag 3/10: utvecklingssamtal
torsdag 4/10: muntliga bokprat, matteläxa (två stenciler)
fredag 5/10: prov på Island Arbetsboken i Geografi s. 21-25 + karta som delas ut måndag 1/10

Veckobrev v. 39

Hej!
Ursäkta att veckobrevet kommer idag istället för i fredags. Jag hade fått för mig att jag redan skickat det men det hade jag inte. Hoppas att de flesta av er hittar det idag! Nu har nästan alla hunnit fylla i tiderna för utvecklingssamtal. Tack!

Först vill jag berömma klassen – igen! De var så trevliga och duktiga när de sprang för Dalitbarnen i fredags! Vi hade några sjuka men bland de som sprang kom vi upp i 180km, 18 mil! Inte dåligt sprunget på en förmiddag! Kul!

Jag har också fått bekräftelse på fiskauktionen. Vi är bokade den 20 november. Mer info kommer när det närmar sig.

Allt gott!
/Helena

Veckans läxor
tisdag: engelska, se Ylvas inlägg
torsdag: matte, en enda uppgift, men det är en kluring!
fredag: so – läsa igenom sidorna i Arbetsboken minst 3 ggr som vi gör i veckan om Island. s. 21-25 så långt som vi hinner.