Veckobrev v.39

Hej allesammans!

I onsdags hade vi alla en toppendag i Skatås. Som ni alla kunde springa! Totalt sprang vi, som klass, hela 67 varv och som skola samlade vi in ca: 900kr till Barncancerfonden. Bra jobbat!

Detta behöver ni veta inför kommande vecka:

Läxor nästa vecka:

Måndag- Läsläxa ur Pojken och Tigern, kap 4-läs kapitlet och svara på frågor

Torsdag- Mattemålet (t.o.m s. 44) eller två problemlösningsfrågor

Fredag- Engelska (Glosor + text)

Övrigt:

Nedan har vi ett viktigt meddelande från vår skolsjuksköterska:

Hej,

vi har elever på skolan med löss. För att minska smittspridningen så är det superviktigt att ni luskammar era barn och vid behov behandlar med lusmedel. 

Kamma barnet regelbundet de närmaste två veckorna med luskam. Det underlättar att kamma håret med balsam. Om ni hittar löss är det viktigt att även de andra familjemedlemmarna undersöks. Behandling skall enbart göras på personer som har löss.

Om vi under skodagen upptäcker löss på elev så ringer vi er vårdnadshavare så barnet får gå hem och behandlas. Efter behandling är eleven välkommen tillbaka igen. 

Bifogar länk till 1177 där ni kan läsa mer. 

https://www.1177.se/Vastra-Gotaland/sjukdomar–besvar/hud-har-och-naglar/harbotten-och-harsackar/huvudloss/

Med vänlig hälsning,

Sandra Lilja

Skolsköterska

Vasaskolan 

Trevlig helg!

Vänliga hälsningar,

Deborah

Veckobrev vecka 38

Hej allesammans!

Underbart var det att få komma tillbaka och få se er alla igen. Var också så stolt när jag fick läsa sådana lovord från vikarien! 

Nedan kan ni läsa om vad som gäller inför kommande vecka:

Läxor nästa vecka:

Måndag         Läsläxa ur Pojken och Tigern, kap 3-läs kapitlet och svara på frågor

Torsdag       Mattemålet (t.o.m s. 38) eller två problemlösningsfrågor

Fredag       Engelska (se Saras inlägg nedan)

Övrigt:

-På onsdag springer eleverna Vasajoggen! Detta gör de i Skatås. Vi samlas vid Skatås motionscentral kl. 9:00. Om någon elev vill ha sällskap till/ifrån Skatås så meddela mig detta via mail senast på tisdag. 8:20 bär elever och lärare tillsammans av från skolan till uppsamlingsplatsen. Skoldagen slutar ca: 11:45.

-Ni har fått en inbjudan via mail för att delta i ett lära-känna-samtal! Dessa kommer att äga rum på torsdag och fredag nästa vecka. Ni behöver inte förbereda er annat än att fylla i blanketten ”Föräldrafrågor inför samtalet” som jag skickade hem med eleverna igår. Om den har råkat hamna på villovägar finns den också att ladda ned nedan:

-Från och med nästa vecka kommer eleverna ta sig till och från idrotten utan mig som ledsagare. Detta är något som alla elever på mellanstadiet förväntas kunna göra efter en inskolningsperiod där eleverna fått visa att de kan ta ansvar både för sig själva och varandra.

-Jag har gjort en ändring i matteläxan. Istället för en mattestencil kommer eleverna framöver få ett mattemål. Om de redan blir klara med sitt mattemål innan torsdag får eleverna istället två problemlösningsfrågor i läxa att göra hemma.

-Vill bara påminna om att anmäla på skola24 om era barn är sjuka. Om ni har glömt bort ert inlogg  kontakta då gärna expeditionen.

Önskar er en underbar helg!

Vänliga hälsningar,

Deborah

Engelska v. 38

Kära föräldrar och vårdnadshavare i klass 4,

Många har hört av sig och vill gärna ha glosorna innan helgen. Jag kommer i fortsättningen att ge barnen dem på måndagen men lägga ut dem här för er som vill ha dem tidigare. Det är bra att tänka på att det alltid är lättare att lära sig orden i ett sammanhang så använd er gärna av textboken också.

Nästa vecka har jag delat upp Chapter 2 under två veckor. Vecka 38 fokuserar vi på texten s. 18-19 och tillhörande glosor.

Good Luck!! 

/ Fröken Sara

Wordlist

Week 38

Chapter 2 Who’s that? p. 18-19

Who’s that?Vem är det där?
roomrum
look attitta på
picturesbilder
That’s Uncle JimDet är morbror/farbror Jim
Where’s that?Var är det?
on the west coastpå västkusten
That’s Aunt CheryDet är moster/faster Cheryl
she surfs a lothon surfar mycket
a veten veterinär
a tortoiseen sköldpadda
Who’s this?Vem är det här?
This is my other cousinDet är min andra kusin
crazylite tokig
great funjätteroligt
but nowmen nu
Have you got a newer picture?Har du en nyare bild?

Who’s this används i engelskan när man frågar om någon som 

finns nära.

Who’s that används i engelskan när man frågar om någon som 

finns längre bort. (se s. 19 TB)

Veckobrev v.37

Hej allesammans!

Ännu en vecka har gått och nu kan jag tänka mig att vi börjar komma in i rutinerna. Jag har varit sjuk en stor del av veckan, men förväntar mig att vara tillbaka i början av nästa vecka. Som jag längtar till att få höra hur ni haft det! Jag är övertygad om att det har gått helt galant. Särskilt nyfiken är jag på att se era positionssystem!

Nedan har vi lite matnyttigt inför kommande vecka.

Läxor nästa vecka:

Måndag-Läsläxa ur Pojken och Tigern, kap 2-läs kapitlet och svara på frågor (gult skrivhäfte)

Torsdag-Matte (stencil)

Fredag-Engelska (se Saras inlägg nedan)

Övrigt:

-Idag skickas det ut ett informationsblad istället för föräldramötet som vi annars skulle ha haft nu i början av det nya läsåret. I detta informationsblad kan man även finna en länk till filmen, ”Personal på VR 18” där alla som arbetar i huset får chans att presentera sig. Informationsbladet kan ni ladda ned från ett tidigare inlägg som lades ut här på bloggen idag. Detta informationsblad skickas också till er mail.

-Snart är det också dags för lära-känna-samtal! Dessa kommer äga rum under v. 38 för klass 4. Jag kommer att erbjuda tider för samtal på skolan eller tider för telefonsamtal (för de föräldrar som känner sig osäkra på att komma hit). Tider för samtal kommer att skickas ut under nästa vecka. Ni kan bara boka en tid och det är bara en förälder som får komma på ett fysiskt möte.

-Om ert barn var sjuk vid skolfototillfället, så har skolan möjlighet att erbjuda eleverna att ta en porträttbild. Detta fototillfälle kommer vara onsdagen den 9:e september (nästa vecka) kl 15:20 i Valvet på källarplan i hus 18 (mellanstadiet).

-På måndagar kl 14:40-15:10 kan eleverna få läxhjälp i klass 6A’s klassrum framöver. Karolina Wåke kommer då finnas tillhands för hjälp med stort som smått.

-Vi lämnar tillbaka våra biblioteksböcker nästa vecka. Eftersom det inte är optimalt att gå till biblioteket som klass just nu, vore det istället toppen om ni kunde låna böcker (att ha som bänkbok) på ert lokala bibliotek eller om ni vill ta med en bok hemifrån. Självklart kan ni också låna böcker i skolbiblioteket.

Ha nu en underbar helg så ses vi snart igen!

Vänliga hälsningar,

Deborah

Engelska klass 4

Vecka 37

Vecka 37 kommer vi att arbeta med Chapter 1. Textboken s. 14-17 och tillhörande glosor som de får på måndag. På onsdag kommer vi att arbeta i Workbook s. 8-11. På fredagen kommer vi att förhöra text och glosor. Barnen har fått rätta glosorna själva och det har gått bra. På fredag kommer jag att samla in och rätta. Det är jätteviktigt att barnen har med sig böckerna till lektionerna. Påminn dem gärna!!! 

Ha en bra vecka!

Fröken Sara

Veckobrev v.36

Hej allesammans!

Tänka sig att det redan har gått en vecka?!? Tiden går snabbt när man har roligt! 

Här i veckobrevet kommer ni framöver få reda på allt som rör elevernas kommande vecka. Det kan vara saker så som läxor, påminnelser, samt information om kommande utflykter o.s.v. Utöver det kan andra lärare också lägga in information som rör elevernas undervisning. Allt kommer vara samlat här!

Läxor nästa vecka:

Måndag-Läsläxa ur Pojken och tigern, kap 1-läs kapitlet och svara på frågor (gult skrivhäfte)

Torsdag-Matte (stencil)

Fredag-Engelska (se Saras inlägg nedan)

Övrigt:

-Sjukanmälningar sker via skola24. Skola24 har en väldigt bra app som är mycket smidig att använda. Jag skulle rekommendera att ladda ned den och testa om den är något för er. 

-Glöm ej att lämna in ”Hur når vi föräldrar dagtid”

Hoppas ni alla har en underbar helg!

Hälsningar, 

Deborah 

Läxa engelska v. 36

Läxa i engelska v. 36 är INTRO s. 9-11 + glosor samt att kunna räkna till tio på engelska. Använd er gärna av de övningar samt lyssna på texten på ovningmastaren.se

Ha en bra vecka!

Fröken Sara

Veckobrev v.35

Hej! 

Det har varit fantastiskt att starta upp terminen med er. Vilken underbar klass! Det har varit mycket nytt material och mycket information att ta in nu i början så jag är inte förvånad över om de varit trötta när de kommit hem!!!

Här kommer lite info som kan vara bra att ta del av inför kommande vecka:

-Läsläxan kommer framöver att vara att varje vecka läsa minst 20 minuter 5 dagar i veckan. När man har läst ett kapitel i “Pojken och Tigern” och svarat på frågorna till kapitlet så läser man en valfri bok. Någon vuxen hemma skriver under att det är gjort och läxan lämnas in till mig varje måndag (det gula skrivhäftet). Läsläxan kommer introduceras för eleverna på måndag så dessförinnan är det ingen läsläxa. 

-Eleverna har fått böckerna “Pojken och Tigern”, “What’s up?” textbook , ” Puls Geografi Sverige”och “Matteborgen”. Jag ber att slå in de böckerna så snart ni kan. Titta gärna i dem hur de är upplagda. 

-På måndag går vi till biblioteket och lånar böcker. Ta med lånekort. 

-På onsdag är det fotografering efter lunch.

-På torsdag är det studiedag.

-Engelskaläxa – se information från Sara

-Jag kommer ge eleverna ett nytt schema då fredagsbönen nu är flyttad från fredag morgon till fredag eftermiddag. Elevernas nya sluttid är därför 14:00.

-Toppen vore det om eleverna tog med sig en vattenflaska till skolan. Efter denna varma vecka har vi insett att vi alla ibland behöver en vattenpaus. 

Om det är något som ni undrar över eller har information som ni vill att jag tar del av hör gärna av er till mig via mail.

Vänliga hälsningar

Deborah

Info från fritids

Fritids informerar  

Hej kära föräldrar och välkomna till ett nytt läsår här på Vasaskolan.

Här kommer lite matnyttig information från oss på fritids.

Till en början vill vi påminna er om att skola och fritids är stängt torsdag den 27 augusti.

Vasaskolans fritids är öppet måndag – fredag mellan 07:00 – 17:30. Dag innan röd dag och afton stänger fritids klockan 15:00, dessa dagar finner ni på vasaskolan.net under fliken fritids.

Onsdagar mellan 15:00 – 16:30 har hela arbetslaget möte, då har vi tagit in fasta vikarier som täcker upp. Om ni har möjlighet att hämta tidigare så gör gärna detta.
Vi stänger som vanligt 17:30.

Från och med vecka 36 kommer fritids att ha en utflyktsdag på torsdagar. Vi kommer göra olika aktiviteter i skogen så det är viktigt att ditt barn har med sig kläder för alla väder. Vi kommer att vara borta mellan 14:00 – ca 15:30.

Fritids har en blogg där all information ni behöver kommer att ligga. Klicka in er på vasaskolan.net så finns en egen flik som heter fritids. 

Vid varje lov skickas det ut digitala lovlappar att fylla i. Vi sätter även upp information om detta i skolan och det kommer skickas med en påminnelse i lärarnas veckobrev. Får ni inget mejl så snälla meddela oss så vi kan kolla över vår mejllista en gång till. 

Ni når fritids på telefonnummer: 0723 72 64 24. Svarar vi inte så lämna gärna ett meddelande på telefonsvararen eller skicka ett sms så återkommer vi så fort vi kan.

Vasaskola är en mobilfri skola. Detta gäller även på fritids.

När ditt barn kommer hit lämnar hen sin telefon till någon i personen på fritids som sedan låser in den. Vid hemgång lämnas telefonen tillbaka

Vill ert barn följa med en kompis hem eller ta med en kompis hem ska detta bestämmas minst en dag i förväg och meddelas till oss på fritids. Ska någon annan än föräldrar hämta vill vi i personalen veta detta. Antingen skriver ni upp det på lappen in till fritidsrummet, säger till en personal på fritids eller skickar iväg ett sms till vår telefon. 

Nu hoppas vi på ett härligt läsår tillsammans och har ni några frågor eller funderingar så tveka inte att säga till.

Med vänliga hälsningar, personalen på fritids 

Vasaskolan

Viktor Rydbergsgatan 18

411 32 Göteborg

 

Expeditionen öppen:

 

mån, ons kl 8-12, 13-16

 

tis, tors kl 8-12

 

fre kl 10-12

 

Gunilla Andersson

031- 20 83 41

exp@vasaskolan.net