Veckobrev v. 17

Hej!
Jag måste få fortsätta att berömma klassen! De jobbar bra och den här veckan har vi varit både på Universeum och haft utelektion i bild och det fungerar bra. Kul!

På tisdag, 24/4, har vi praktisk-estetisk dag. Vi går till Fjäderborgen på förmiddagen, ta med vanlig gympakläder, inneskor och duschgrejer, och Världskulturmuseet på eftermiddagen. Dagen börjar kl 9 i klassrummet och slutar ca 13.30.

Här kommer veckans läxor
tisdag: ta med gympakläder
torsdag: matte: 1 stencil (delas ut på måndag) och tabelltest,
No: vårblommor 2, andra och sista delen, delas också ut på måndag men jag bifogar även bladet här i veckobrevet
fredag: engelska: verbet ”have/has”, se bifogad fil
Någon gång under veckan: Ha med sig tre vårblommor och veta vad de heter. Man kan välja från förra veckans vårblommor eller denna veckans.

Trevlig helg!

Eng v 17

Vår-blommor, -buskar och -träd 2 pdf

Veckobrev v. 16

Hej!
Igår var vi på Universeum och hade kemilektion. Eleverna fick ha labbrockar, labbglasögon och fick göra experiment och skriva labbrapport, de såg ut som riktiga kemister! Vi hann också titta lite på ormarna, hajarna och gå genom regnskogen. På torsdag går vi dit igen.

Idrottslärarna hälsar att det är utegympa från och med nu om vädret tillåter.

Önskar er alla en god vecka!

Läxor
torsdag: Matteläxa (en stencil), tabelltest
fredag: engelskglosor (eleverna har fått från Ylva vilka det gäller)

Schemaändring tisdag 24/4

Tisdagen den 24/4 rättar klasslärarna nationella prov. Eleverna kommer då att ha andra aktiviteter. Dagen börjar kl 9.00 på skolan och slutar ca kl 13,30 på skolan.

OBS: ta med gymnastikkläder och skor.

Hälsning praktisk-estetiska lärarna.

Publicerat i 4, 5

Veckobrev v. 15

Hej!
Hoppas att ni alla har haft en fin påsk! Den här veckan blir läxorna lite annorlunda. Jag kan också meddela att vi kommer att åka till Bohus fästning den 31 maj. Där kommer vi att få en guidad visning och sen får vi äta matsäck och vill kan man sedan få handla något litet i souvenirbutiken och köpa en glass. Mer information kommer när det närmar sig.

Allt gott!

Veckans läxor
tisdag: ta med bibliotekskort
onsdag: vi har mattediagnos, se till att vara färdig med kap 6 fram till diagnosen
torsdag: varje torsdag har vi tabelltest. Eleverna är på lite olika tabeller, de vet själva var de är.
fredag: att kunna 9 vårblommor (stencil) Uppg 1 på pappret har vi gjort gemensamt, uppgift 2 väntar vi med tills fler vårblommor har kommit upp så det är bara uppgift 3 som ska göras till på fredag

Hej!
Efter att ha varit sjuk en vecka är jag nu på plats igen. Så roligt att träffa barnen! Det var olyckligt att jag var sjuk i måndags då jag skulle haft utvecklingssamtal. Jag återkommer med förslag på nya tider till er 4 det berör.

Jag vet inte om Ylva tänkt sig någon läxa denna vecka. Kika gärna in på hemsidan även imorgon utifall att hon vill lägga till något.

Önskar er alla en god vecka!

Läxor v.8
Torsdag: matteläxa, 1 stencil