V.43 INFO

HÄR KOMMER HELA VECKANS INFO!!!

Hejsan!

Den här veckan har vi arbetat massor med landskapet. Det är bra om barnen kan skriva lite på sin text hemma. På onsdag ska den vara klar!!!

Här kommer lite kort info om vecka 43 

Tisdag: Idrott, läsläxa och biblioteket

Onsdag: Idrott, landskapstext klar, matte s. 84 klar

Torsdag: Mattestencil

Fredag: Engelska chapter 6, text och glosor  och Workbook om man inte är klar med den. 

Nu räknar vi ner till lovet v. 44!!

Ha en bra vecka!

Fröken Sara

Vecka 43

Hejsan!

Den här veckan har vi arbetat massor med landskapet. Det är bra om barnen kan skriva lite på sin text hemma. På onsdag ska den vara klar!!!

Här kommer lite kort info om nästa vecka. 

Tisdag

 • Idrott 
 • Läsläxa
 • BIBLIOTEKET

Onsdag

 • Idrott
 • Landskapstext klar

Torsdag

 • Mattestencil

Fredag

 • Engelska chapter 6, text och glosor  och Workbook om man inte är klar med den. 

Nu räknar vi ner till lovet v. 44!!

Ha en bra vecka!

Fröken Sara

Vecka 42


Kära vårdnadshavare,

Nu är det dags för disco! Barnen är laddade och vill gärna gå!!! Det är nästa vecka på fredag kl 18:00-20:00 i Vasakyrkans församlingshem.

Den här veckan har vi arbetat med skolans regler, hur man är en bra kompis, vilka regler vi ska ha i klassrummet och hur man kan motverka mobbing. Vi har tittat på filmer och diskuterat vikten av att inte titta på utan säga ifrån om det sker mobbning. 

För några veckor sedan arbetade Teresia med barnen och de fick logga in på datorerna här på skolan. Alla barn har fått ett google konto: förnamn.efternamn@elev.vasaskolan.net

Det är jättebra om barnen kan logga in hemma och botanisera. Jag har märkt att barn i den här åldern är bra på datorer och vågar prova, men har svårigheter med att skriva och redigera en text själva. Hälften av alla barn i klassen har loggat in och gått med i kursen SO och börjat skriva sin faktatext om sitt landskap. Vi kommer att fortsätta jobba med detta nästa vecka. 

Nästa vecka kommer vi att ha DLS prov. Det är inget som eleverna kan plugga eller förbereda sig inför. Det är läsförståelse, ordförståelse, läshastighet och stavning som testas.

V. 42

Måndag

 • Mät dig hemma (Hur lång är du?)

Tisdag

 • Idrott
 • Läsläxa

Onsdag

 • Idrott

Torsdag

 • Mattestencil
 • Klar i matteboken s. 79

Fredag

 • Chapter 5 glosor, text och Work book page 32-37(om det inte är gjort i skolan)

Ha en bra vecka!

Fröken Sara

Vecka 41

Kära vårdnadshavare,

Den kommande veckan kommer vi i klassen att prata och arbeta kring hur man är en bra kompis och vilka strategier man kan använda sig utav vid en konfliktsituation. Det är mycket bra om ni där hemma också kan prata om detta. Vid en konflikt kan man använda sig av följande strategier: säga ifrån, gå därifrån, räkna till tio (tyst för sig själv) samt säga till en vuxen. Barnen kan lösa mycket själva, men behöver fortfarande stöttning och hjälp vid konflikthantering. Det är viktigt att vi vuxna lyssnar och hjälper barnen att få en nyanserad bild av verkligheten. Ofta uppstår en konflikt av missförstånd och dålig kommunikation. Där kan vi vuxna lyssna och vägleda. Målet är att vi tillsammans får ansvarstagande och konsekvenstänkande barn. Viktigt att vi är överens om att det är totalt förbjudet att slåss. 

I dag har barnen fått hem sitt första prov i engelska. Titta gärna på detta tillsammans med era barn. 

I veckan har vi lottat ut landskapen. De flesta fick det landskap de ville och framöver kommer vi att jobba med att skriva en faktatext, namngeografi och presentation av landskapet.

På fredagar ser vi på Lilla Aktuellt i skolan. Uppmuntra gärna era barn till att titta på Lilla Aktuellt och samtala med dem om de nyheter som visas. På vilket sätt påverkar dessa nyheter oss? Vi samtalar om detta i skolan på fredagarna. 

Nästa vecka börjar vi med kap 3 i matten. Det handlar om geometri. Jag planerar, utifrån att man är här och jobbar på lektionerna, att vi kommer till s. 72 till på torsdag (dvs att vi börjar på s. 73 på torsdag i klassen). 

I engelskan kommer vi att jobba med klockan. 

V. 41

Tisdag

 • Idrott
 • Läsläxa kap 7 Pojken och Tigern

Onsdag

 • Idrott

Torsdag

 • Ma: Stencil 
 • Ma: klar med s. 70-72

Fredag

 • Engelska: Chapter 4 You are invited (Text och glosor) + övningsbok om det inte hinns klart i skolan. 

V. 44 Läslov – skolan stängd

Vänliga hälsningar,

Fröken Sara

Vecka 40

Vecka 40

Hejsan!

Hoppas att ni har haft möjlighet att njuta av två dagars ledighet då vi lärare haft studiedagar. Nu har vi 4 veckor kvar tills läslovet v. 44. 

Här kommer lite kort information om vad som händer i klassen v. 40.

Måndag: engelska prov del 1

Tisdag:  idrott

matte diagnos 2

sv: läsläxa

BIBLIOTEKET – ta med böcker och lånekort

Onsdag: idrott

engelska prov del 2

Torsdag: ma: läxa stencil

I matten den här veckan kommer vi att jobba med reparationsuppgifter. Därför kommer jag att ge varje barn ett eget mål dit de behöver komma i boken i slutet av veckan.

Inget nytt chapter i engelskan.

Ha en bra helg!!!

Fröken Sara

Veckobrev v. 39

Kära föräldrar

Vilket Vasalopp! Barnen sprang minst 2 varv dvs 5 km. De flesta sprang eller gick mer. Det var så skoj att se dem ute i naturen – alla var på gott humör och sprang för glatta livet!

Den här veckan har jag haft nöjet att träffa er och barnen. Om det är något som ni undrar över är ni alltid välkomna att höra av er till mig. Maila gärna så återkommer jag så fort jag kan.

Vecka 39 blir en kort vecka då det är studiedag på torsdag och fredag. Skolan är stängd, men fritids är öppet. På onsdag har vi det första provet i engelska. Vi kommer att arbeta med “Round up” (repetition) under måndag och onsdag i Workbook och det påminner om hur provet är upplagt. Som jag sagt tidigare är det bra att ha prov och diagnoser regelbundet redan i 4:an för att eventuellt minska den stress som många upplever i 6:an. Provet är uppdelat i olika delar: läsförståelse, ordförståelse och att kunna uttrycka sig verbalt och skriftligt. Vecka 40 kommer vi att börja på en ny unit i engelskan där man lär sig klockan på engelskan. Det är för många mycket svårt avsnitt då flertalet inte kan den analoga klockan på svenska ordentligt. Öva gärna med dem genom att fråga hur mycket klockan är och be dem läsa av en analog klocka.

v. 39

Måndag: Engelska – glosor och text chapter 3

Tisdag: Idrott, Läsläxa kap 5, Brandövning (med eller utan inneskor…)

Onsdag: Matte s. 45 (Obs! När de kommer till skolan är s. 45 gjord. Vi kommer att fortsätta på s. 46), Idrott, Eng prov unit 1 (verbalt och ev läsförståelse)

Torsdag: STUDIEDAG SKOLAN STÄNGD

Fredag: STUDIEDAG SKOLAN STÄNGD

v. 40

måndag: Engelskaprov resterande delar

Vecka 44 är det läslov. Ingen skola. 

Ha en bra vecka!!

Fröken Sara

Vecka 38

Kära vårdnadshavare,

Här kommer ett litet längre veckobrev då jag vill skriva lite kort om vad vi har arbetat med de första veckorna i skolan. 

I svenskan håller vi på med att skriva återberättande texter. Vi arbetar med alfabetet, kort och lång vokal. Vi läser tyst eller högt varje dag. Läsläxa i “Pojken och Tigern” flyter på bra för de allra flesta. 

I So arbetar vi med de svenska landskapen. Inom kort kommer barnen att få ett test på landskapen. Målet är att kunna sätta ut minst 15 st landskap på en blindkarta. Barnen kommer också få redovisa ett landskap muntligt och skriftligt. Vi tittar på filmen “Geografens testamente – den stora Sverigeresan”. 

I matten har vi avslutat kap 1 “Taluppfattning” och vi kommer i nästa vecka att börja med kap 2 “Addition och subtraktion”. 

I No har vi lärt oss om återvinning och återanvändning. Vi har också arbetat med allemansrätten och vad den innebär. 

I engelskan arbetar vi på i boken och lär känna familjen Clarks. Varje kapitel tar upp olika områden. De flesta kan nu presentera sig själva eller varandra. Efter nästa kapitel kommer vi in på Unit B. Det kan vara bra att veta att varje Unit avslutas med ett prov. Jag återkommer när. Eftersom vi inte är på skolan på fredag har vi läxförhör på måndag istället. 

Inför utvecklingssamtalen den 17/9 och 20/9 har barnen i dag (fredag) fått med sig hem ett dokument som visar de delar som vi kan samtala kring under samtalet. Barnen har också fått svara på frågor som berör livet på skolan som vi också kommer att ta upp. Barnen har skola som vanligt under dagen och tas ut från undervisningen under själva samtalet. Samtalet äger rum under skoltid i valvet och efter skoltid i klassrummet. 

Jag vill påminna om att vi är ute i alla väder. Regnkläder är ett måste. Likaså inneskor. 

På fredag är det dags för Vasajoggen vid Skatås. Vi åker från skolan 08:30 eller träffas där kl 09:00. Vi beräknar vara klara vid 12:00 och slutar vid Skatås. Ska man till fritids kan man åka med mig (eller om man är osäker hur man tar sig därifrån). Ta med matsäck och kläder efter väder. Se separat info från idrottslärarna.

Jag vill också påminna om att skolan har studiedag torsdagen den 26/9 och fredagen den 27/9. 

Vecka 38

Tisdag: Utvecklingssamtal 

Idrott

Läsläxa kap 4 Pojken och tigern 

Onsdag: Idrott

Torsdag: Matte s. 41

Fredag: Vasajoggen – ta med matsäck Se info från idrottsläraren!!!

Tack för att ni tog er tid att läsa igenom hela inlägget!!!

Ha en bra vecka!!!

Fröken Sara

Du kan stoppa huvudlössen!

AVLUSNINGSDAGARNA 13-15 SEPTEMBER 2019

Dags att avlusa barnen. Dina barn kan ha löss utan att du vet om det… Om vi undersöker barnen samtidigt, minskar risken för huvudlössepidemier.

Ta fram luskammen och kamma du också!

Mer info om löss finns på www.LusFri.nu

Hälsningar från Skolhälsovården Vasaskolan och övriga Sveriges skolor

Vecka 37

Kära vårdnadshavare,

Tack för så många av er tog er tid att komma till föräldramötet i onsdags! Ni har alla mycket fina barn som får mig att älska mitt yrke! Vi pratade på mötet om läxor, läggtider och skärmtid, att Andreas och Eliahs föräldrar är klassföräldrar i år, frågor om idrotten, utvecklingssamtalen bokades och kulturpeng på 100:- som kommer att samlas in då vi har koll på hur insamlingen kommer att gå till. Vi pratade också om Tryggve, skolans trygghetsteam som förebygger mobbing. 

Följande gäller v. 37

Tisdag: Idrott och läsläxa Pojken och Tigern kap 3 BIBLIOTEKET- TA MED LÅNEKORT OCH BÖCKER

Onsdag: idrott

Torsdag: matteläxa “post-it lapp” (Beroende på hur det gått på diagnosen får de göra vissa uppgifter. Olika uppgifter för alla! På post-it lappen står vilka uppgifter som ska vara klara)

Fredag: Chapter 3 ord och text

Ha en bra vecka och hör av er om det är något ni undrar över!!

Fröken Sara

Vasaskolan

Viktor Rydbergsgatan 18

411 32 Göteborg

 

Expeditionen öppen:

 

mån, ons kl 8-12, 13-16

 

tis, tors kl 8-12

 

fre kl 10-12

 

Gunilla Andersson

031- 20 83 41

exp@vasaskolan.net