Tack!

Jag vill tacka för för sommargåvan jag fick av er efter avslutningen. Önskar er också en riktigt skön semester.

Somriga hälsningar Karolina

Publicerat i 4

Sista veckobrevet v 24

Eftersom vi inte är i skolbyggnaden imorgon så kommer redan nu veckobrevet för sista veckan. Detta gäller:

Måndag: ”Klassens dag” Vi samlas i klassrummet kl. 8:30 för vidare färd mot Linneplatsen och Slottsskogen. Elevers som tar sig direkt träffar Ingegerd (spec) kl. 9:15 vid Plikta. Medtag lunchmatsäck och busskort. Dagen slutar på plats kl. 13:00 därefter åker vi tillbaka till skolan. Jag behöver återigen veta vilka som tar sig dit och hem själv. Fritids tar sedan emot inskrivna elever.

Tisdag: Vi övar avslutning i Vasakyrkan och slutar där kl. 14:30. Överig skoldag som vanligt.

Onsdag: Skolstart kl. 09:00 i klassrummet, slut efter bamba. Sedan ses vi alla (?) i Vasakyrkan kl. 18:00 för en avslutnings- samling.

Vi har tömt kapp- rummet idag. Kläder, skor mm som finns kvar efter avslutningen kommer vi att skänka, så var snälla och ta hand om era saker.

Jag vill avslutningsvis tacka för ett fint läsår tillsammans, mitt första.

Välkomna tillbaka efter ett lååååååångt sommarlov 19 augusti i nytt klassrum, mitt emot vårt nuvarande.

Men först en skön lång- helg!

Vänligast, Karolina

Publicerat i 4

Vasadagen

Ny tid från arrangörerna: kl. 8:45 på stranden Härlanda tjärn. Hållplatsen heter Spåntorget.

Hälsningar Karolina

Publicerat i 4

Veckobrev v 23

Innan långhelgen som ligger framför oss kommer här lite info om nästa vecka:

Måndag: Vi går till biblioteket och lånar nytt och lämnar tillbaka.

Tisdag: Allt i kapprummet ska tömmas och tas hem. Bänkar ska städas och tömmas, så ta med en stor väska, eller påse.

Onsdag: Vasadagen. Kl. 08:00 (kom i tid!) samlas vi vid Pressbyrån utanför Posthotellet, Drottningtorget. Kläder efter väder (tänk varm och torr hela dagen), ev vattenflaska och solkräm. Mat ordnar skolan. Vi tar bussen till Härland tjärn där vi samlas på badplatsen kl. 8:30. Dagen avslutas 13:00. Ni som kan få skjuts dit och hem meddelar mig på mail senast tisdag 5/6 kl. 16:00, även de som FÅR åka hem på eget sätt måste meddela det annars får man åka med mig tillbaka till skolan.

Torsdag+fredag: LOV

Trevlig helg!

Vänliga hälsningar Karolina

Publicerat i 4

Veckobrev v 22

Då lämnar vi den sista 5- dagarsveckan bakom oss för det här läsåret, de tre sista veckorna går vi mån-ons. Det blir bra det, många av eleverna är väldigt trötta och det är tufft att få någonting gjort i skolan. Jag försöker att balansera det där med att kämpa, men också ibland känna efter. Detta gäller för nästa vecka:

Jag samlar in alla läroböcker, kolla hemma om det finns något lånat som ska lämnas tillbaka.

Tisdag 28 maj är skoltiderna för oss i hus 18 kl. 9-13. De som inte kan ta sovmorgon är välkoma att vara här i skolan där vuxen finns. Efter kl. 13 tar fritids över för inskrivna elever. Annars ”vanlig” skoldag! (Flaggar även nu för ”Klassens dag” 10 juni som kommer att tillbringas i Slottsskogen. Då gäller också 9-13 samt matsäck med. De som vill får sluta där, hör av er om vilka elever som jag ska ta med tillbaka till skolan! Morgonsamling i skolan kl. 9)

Onsdag: Sista matteprovet i åk. 4. Förbered genom att repetera kap. 8-10, sidorna längst bak i boken.

Det var allt. Trevlig helg!

Karolina

Publicerat i 4

Veckobrev v 21

Läxor nästa vecka:

Tisdag: Landskapen samt de 25 största tätorterna i Sverige. Inte på tid, men träna gärna på Seterra (gå in via Safari för gratisversionen)

Onsdag: Läsläxa ”Värst bästa nätet” sid. 89-93 om nätspel.

Torsdag: Matteborgen kap. 10 rättat och klart.

Fredag: Allt rättat och klart i workbook. Diagnos 6

Trevlig helg!

Karolina

Publicerat i 4

Klassaktivitet

Hej alla,

Så är det då bestämt! Efter omröstning i klassen har Bounce på Billdalsvägen 2 i Hovås bokats från 18.00 tisdagen 21 maj. Barnen får hoppa så mycket de vill i en timme och får sedan korv med bröd, smakis och glasspinne i ett av anläggningens partyrum. Våra pengar räckte också för att täcka de speciella Bounce-strumporna som varje barn får när de kommer till aktiviteten. 

Bounce rekommenderar att man är på plats 15 minuter före utsatt tid. Vi ser  alltså fram emot att träffa alla barn i klassen 17.45 på Billdalsvägen 2 i Hovås. Min man Mats och jag kommer att vara med hela kvällen, så även Kanaes mamma Hisae och Noas mamma Paula.

Är det något barn som av allergi/kostpreferensskäl inte kan äta korv med bröd? Om ja, vänligen meddela Paula Phillips på Paula.Phillips@infracontrol.com senast torsdag kväll den 16 maj. Vi hoppas naturligtvis att samtliga barn kan vara med, men om någon inte kan den dagen är vi tacksamma för ett meddelande om det till Paulas mail senast torsdag kväll den 16 maj.

Väl mötta allesammans på Bounce! Vi hoppas på en riktigt rolig kväll!

Bästa hälsningar,

Kristina Svensson

Publicerat i 4

Simning 16/5

Torsdag 16/5 är det simning på Valhallabadet. Vi går tillsammans från skolan till simhallen på eftermiddagen. Packa som vanligt med badkläder, schampo/duschtvål/balsam efter önskemål och handduk. Gärna en extra frukt eller liknande att stoppa i sig efteråt.

Skoldagen slutar ca. 14.00 på badet.

Frågor/funderingar till mig på mail louise.carlander@vasaskolan.net eller sms/telefon 0702 – 60 31 09.

Trevlig helg!

Louise

Publicerat i 4

Veckobrev v 20

Hoppas att inga barn utvecklat simhud mellan tårna efter dagens ihållande strilande!?

Nästa vecka fortsätter vi att besöka Universeum. Vi går dit måndag förmiddag och tisdag eftermiddag. På tisdag får de alltså sluta vid Korsvägen och om jag inte hör något annan från någon av er så tar jag med mig samma elever upp till skolan som förra veckan. Maila förändringar till mig. Tack! Tider och bamba som vanligt.

NO´n kommer att avslutas med ett skriftligt prov på landskapen och på Sveriges 25 största tätorter. De får alla namn, de ska lära sig att placera dem rätt på kartan. Vi tränar på ”Seterra” i skolan. Låt dem gärna göra det hemma också. Provet blir 21 maj.

På måndag går vi till biblioteket.

Läxor:

Onsdag: Läsläxa i ”Värsta bästa nätet” s. 67-85. Diskutera med någon därhemma:

-När vill du inte bli fotad och filmad?

-När och var vill du vara säker på att inte bli fotad/ filmad?

-Hur kan sociala medier vara farliga för någon med skyddad identitet?

Torsdag: Matteboken tom sid. 127

Fredag: Du ska gå igenom och korrigera allt som jag rättat åt dig i Workbook.

Det var allt. Imorgon kl. 08:00 ses vi på andakt i kyrkan.

Vänliga hälsningar Karolina

Publicerat i 4

Veckobrev v. 19

Nu lägger vi arbetet med källkritik bakom oss och ägnar de sista veckorna på vårterminen åt NO. Göteborgs stad bjuder alla i åk. 4 & 5 på gratis inträde på Universeum och det är en möjlighet som vi inte vill missa. Måndag- och tisdageftermiddag går vi dit. Jag kommer att sluta skoldagen där, och de som inte får åka hem därifrån följer med mig upp till skolan. Kommunicera med era barn hur ni vill att de gör, och maila mig så att jag vet om jag ska ha några elever med mig tillbaka till skolan. Tack!

På torsdag är det TEMADAG. Se separat utskick från arrangörerna Louise, Åke och Angelika. Ni som behöver morgonfritids behöver prata med personalen där.

Läxor:

onsdag: Tabelltest subtraktion med tiotalsövergång tex 44-8, 62-8, 31-7 osv

fredag: Läxblad (delas ut på måndag) Uppgift A, D & E + ”Focus- rutan” sid. 71 i Textbook.

Det var allt.

Trevlig helg!

Karolina

Publicerat i 4