Revidering av läs-läxa

Hej,

En  uppmärksamma elev noterade min ”tjocktumme” beträffande läsläxan. Det ska var sid. 31-37, inget annat. Läxan är redan tills imorgon, förstår om det känn lite tight, men de har läst en gång här i skolan nu under läxhjälpstiden.

Somriga hälsningar Karolina

Publicerat i 4

Veckobrev v 17

Hej,

Läxor:

onsdag: Läsläxa sid. 31-27 i ”Värsta bästa nätet”. Samtala gärna om texten!

torsdag: Reparationsuppgifter klara (får ni på tisdag 23 april)

fredag: Frågor OCH svar till kap 23 samt ”Focus”- rutan på sid. 69. Lär dig både frågor och svar (muntligt, du behöver inte kunna skriva och stava):

  1. Where are Olivia and Jack? They are in the cinema queue.
  2. What does Jack think about the queue? He thinks that it is moving fast.
  3. Who is together with Dave at the movie? He is there with Kim.
  4. When does the Bond film start? It starts at six o´clock.

Tisdagen 23 april ses vi igen. Önskar er en riktigt skön påskhelg!

Vänliga hälsningar Karolina

Publicerat i 4

Veckobrev v 15

Hej,

Nu har vi avslutat religionsavsnittet i åk. 4 och har inlett arbetet med källkritik. Vi ser bl a en serie från UR som heter ”Är det sant?”.

Nästa vecka har skolan påskgudstjänst på fredag och då börjar vi kl. 08:10 i kyrkan, inte kl. 08:00 som annars.

Läxor:

Onsdag: Läs i ”Värsta bästa nätet” sid. 16-27. Lästräna med någon vuxen som lyssnar! Ha lärandematrisen i bakhuvudet.

Torsdag: Matteborgen tom sid. 106. Vi gör diagnosen tillsammans i skolan.

Trevlig helg!

Karolina

Publicerat i 4

Veckobrev v 14

Hej alla,

Tack för trevliga möten iom utvecklingssamtalen i veckan. Jätteskoj att få träffas och trivsamt att få en stund i lugn och ro tillsammans med er för att prata om barnens lärande och kunskaper. Jag är väldigt imponerad, dels av hur barnen planerat och genomfört sina möten, dels hur de ringat in sitt lärande; var de står och vart de är påväg. På så vis ”äger” de sina kunskaper på ett helt annat, och mycket mer värdefullt sätt än om jag skulle berätta för dem vad de kan och inte kan.

Läxor och dagsplanering vecka 14:

Måndag: Vi går till biblioteket

Onsdag: Re- test. Frågor att förbereda sig på (och som kommer på testet): 1. Vilka likheter finns inom de Abrahamitiska religionerna? 2. Ord och begrepp (se veckobrev v 10) 3. ”Tabberaset i Katthult” hur kan man resonera om man tycker att Emil gjorde rätt? 4. Hur kan man resonera om man tycker att Emil gjorde fel (ett hyss)? 5. Skriv eget/egna exempel på människor som du känner till som gjort rätt OCH fel på samma gång (civil olydnad) 6. Vad innehåller ett bra liv för dig? 7. Hur kan ett bra liv skilja sig åt, beroende på var i världen man är född? (Tänk på vår diskussion om Ranita i New Dehli och Hugo i Helsingborg)

Torsdag: Matteboken klar tom sid. 99

Fredag: Kap 21 text, glosor + Focus- rutan sid. 64. Glosor: in town, visit, around, afterwards, ask, parent, cinema, what time is it?

Trevlig helg!

Hälsningar Karolina   PS Vi saknar facit till Matteborgen 4B, snälla leta hemma om det har råkat följa med någon hem. Tack för hjälpen!

Publicerat i 4

Hälsning från igår, söndag

Hej alla,
Tusen tack för alla underbara bakverk som ni bidrog med till dagens kyrkkaffe i Kristus Konungen. 2205 SEK drog vi in till klassen! Och tala om uppskattat kyrkkaffe! Alla var så glada över vårt gästspel 😀  Tack också till Alice, Kanae och Isabella K som bidrog med fin arbetsinsats.

Bästa hälsningar,
Kristina Svensson

Publicerat i 4

Inför utvecklingssamtalen

Nu ligger elevernas skriftliga omdömen ute på skola24. Kolla in dem innan utvecklingssamtalen för att förbereda eventuella frågor. I ”mina” ämnen bild, no och so har jag endast använt mig av ”når inte målen” eller ”godtagbara kunskaper”. Övriga ämnen som jag har (eng, sv och matte) så finns även ”mer än godtagbara”. Blanketten är hämtad från Skolverket, ni känner säkert till den.

Trevlig helg! Ses på tisdag!

Karolina

Publicerat i 4

Veckobrev v 13

Hej alla!

Jag börjar med hälsningen från Kristina, tillsammans med de andra klassmammorna som skriver så här:

”Hej alla,

Det börjar nu dra ihop sig till kyrkkaffet söndagen den 24 mars. Tyvärr lyckades Vasa församling och jag missa varandra i kommunikationen vilket ledde till att vi inte längre kan servera kaffe efter högmässan i Vasakyrkan. Dock, ingen skada skedd: Vi är alla istället varmt välkomna till Kristus Konungens katolska församling vid Heden (vår familjs församling) som just denna söndag står helt utan organisatörer av kyrkkaffe. Våra kakor och vår serveringshjälp kommer alltså som en skänk från ovan för dem 😊

Precis som upplägget var tänkt med Vasa församling delar vi förtjänsten från fikat med Kristus Konungens församling.

Jag kommer att finnas på plats i församlingshemmet från klockan 09.00 och framåt.
Kyrkkaffet i katolska församlingen är delat i två sittningar: den första från 10.30 efter familjemässan och den andra från 12.30 efter 11-mässan.
Kakor kan lämnas in mellan 09.00 och 12.00.
Församlingshemmet ligger precis i anslutning till kyrkan. Man går in på gården och in genom dörrarna på den högra byggnaden. Församlingssalen ligger en trappa ner.

Jag har än så länge fått löfte om kakor från Karin Fasth, Anna Hulegårdh, Hisae Mori, Paula Phillips och Caisa Björkander. Stort tack till er!
Har någon mer möjlighet att bidra? En kladdkaka, morotskaka eller annat valfritt bakverk? Bullar går självklart också jättebra!
Mycket tacksamt är om någon kan baka något gluten- och / eller mjölkfritt.
Självklart är också hjälp med att sälja och servera mycket uppskattat. En liten stund eller en längre – allt är välkommet! 😊

Vänliga hälsningar,
Kristina Svensson
Isabella S mamma”

Sedan vill jag och alla elever hälsa er välkomna till vårens utvecklingssamtal. Vänligen dubbelkolla så att vi har bokat in samma tider, ni och jag: Samtalstider vår 2019 Hör av er om någonting inte stämmer. Utvecklingssamtalen kommer barnen att hålla i, de har förberett noga och kommer att presentera hur det går och vad som behöver utvecklas i ämnena sv, ma och eng (+ ett eget ämne). Ni kommer få chans att fråga om ni undrar över någonting och ni kommer även att få hem en överskådlig omdömesblankett från oss lärare där vi bedömt hur ert barn ligger i förhållande till målen för årskursen. OBS! Jag ber er att i tid inför samtalet hämta ert barn på aktuell plats (se schema) och komma till biblioteket som ligger på samma våningsplan som vårt klassrum. Tack för hjälpen!

Elevrådsmöte 27 mars kl. 09:00

Teresia fortsätter bibeläventyret på torsdag, sista tillfället.

Läxa nästa vecka: Jobba i ”Workbook” (eng) tom sid. 82

Det var nog allt. Ser fram emot att ses på utvecklingssamtal! Varmt välkomna!

Karolina

 

Publicerat i 4

Info Bibeläventyret imorgon

Hälsning från Teresia som kommer till klassen imorgon och håller i Bibeläventyret:

Bibeläventyret är undervisning om hur berättelserna och historien hänger ihop i gamla testamentet. Med hjälp av drama, rapp, trolleri och rörelser får eleverna möjlighet att uppleva bibelns berättelser. Mer information finns på bibelaventyret.se

Hälsningar Karolina

Publicerat i 4

Veckobrev v 12

Hej

Denna vecka rådde ”konsert”- förvirring! Det var ju planerat klasskonsert på musiken, inte Konserthuset, som jag surrade om i förra veckobrevet. Tre fina uppträdande fick vi njuta av; klassiskt hårdrocksriff, tre sång/ klapp- gossar och ”Fuldanz”- dans. Nästa vecka fortsätter klasskonserten med fler uppträdande. På onsdag kl. 09:00 går vi till Konserthuset och ser ”Peter och vargen”. Start- och sluttider som vanligt, även bamba och allt annat enl schemat.

Religionen på måndag ägnar vi åt avsnittet om ”Det stora tabberaset i Katthult” och pratar om Emil, och att göra rätt/ orätt. Vi går också igenom tankar om vad som händer efter döden, samt går igenom läx- uppgiften.

På tisdag nästa vecka är det ”Tabelltest- mys”. De har tillsammans klarat 1300 poäng division (be dem förklara) och detta firar vi genom det framröstade förslaget att göra kojor, käka snacks och skärm- mysa. De som vill läsa eller spela spel istället får GÄRNA göra det. De har frågat väldigt mycket om vad som får drickas och snaskas. Jag har egentligen bara sagt nej till läsk och all form av nötter. Allt annat är OK. Om någon vill se något med ljud så MÅSTE man ta med sig hörlurar.  Myset blir sista lektionen.

På torsdag är det matteprov på framförallt kap. 6-8. Jag föreslår att göra repetitions-sidorna 148- 153.

Samma torsdag kommer också Teresia som är skolans profilpedagog, till klassen för att ha  ”Bibeläventyr” med eleverna kl. 09:00-11:10. Äventyret fortsätter nästa vecka, samma tid.

Läxor: 

Tisdag: Ta med filt, snask och ev ”skärm” till ”Tabelltest- mys”. Skolans datorer finns att låna.

Onsdag: Läs  ”Vad händer efter döden” från ”Upptäck religion”. Gör tillhörande skriv- uppgift ”Vad tror du händer efter döden?”. (går igenom på måndag)

Torsdag: Matteprov kap 6-8

Fredag: Eng kap 20, läs och översätt. Välj ut 10-15 egna glosor att träna stavning och översättning på.

Det var det hele´. Hoppas att ni får en riktigt bra helg!

Karolina

Publicerat i 4