Vecka 14


Kära föräldrar och vårdnadshavare,

Tack alla ni som har haft era barn hemma vid mindre symtom och hjälpt till med skolarbetet. Det är verkligen en speciell situation vi har hamnat i och det gäller att alla hjälps åt. Det är till stor hjälp för mig om ni kan sjukanmäla innan kl 08:00 på morgonen så jag kan skicka ut planeringen för de som är hemma innan skolundervisningen kör igång i klassrummet. 

I matten har vi avslutat geometri – vinklar och skala – den här veckan. Vi kommer att repetera avsnittet längre fram i vår. Vecka 14 börjar vi kap 9, Räkna med bråk.

Nu ska berättelserna vara klara till “Den magiska dörren”. Läs igenom en sista gång och tryck på lämna in. Nu kommer vi ta del av varandras berättelser och ge respons. De som inte är klara har helgen på sig att skriva klart. På måndag vill jag ha in dem. Vi kommer att ha läsläxa till efter lovet som går ut på att läsa varandras berättelser och ge respons. Jag kommer att förklara och gå igenom detta med eleverna nästa vecka. 

Ta med kläder som funkar att vara utomhus på idrotten.

Jag ber barnen att lägga följande böcker i väskan varje dag ifall de stannar hemma: Matte/engelska/svenska

För nästa vecka gäller följande:

Måndag: Den magiska dörren klar och inlämnad via google classroom

Tisdag: Idrott. För de som glömt göra läsläxan recension Pojken och Tigern lämnar in (går även att lämna i via google classroom). Ny läsläxa till efter lovet = läsa varandras berättelser “Den magiska dörren” och ge respons

Onsdag: Idrott

Torsdag: Matte klar till sidan 99

Fredag: Engelska Chapter 14, sidan 76-79 (Textbook) + Workbook sidan 96-101

Ha en bra vecka!

Fröken Sara

V. 13

Kära föräldrar och vårdnadshavare,

Det är verkligen en konstig situation här på skolan och i samhället just nu. Vi får alla hjälpas åt. Något som ni kan hjälpa mig med att sjukanmäla era barn när de är hemma innan kl 08:00. Jag skickar planering under dagen beroende på när jag har tid. Tack!

Följande gäller för den här veckan:

Onsdag: Idrott

Torsdag: matte klar till och med s. 85

Fredag: Engelska Chapter 14 p. 74-77 (textbook) + svenska att skriva en recension till Pojken och Tigern.

Ta nu hand om er. 

Fröken Sara

V 13

Kära föräldrar och elever i klass 4,

En stor eloge till er alla för ett fantastiskt arbete hemma den här veckan. Jag ber er att kolla mail och information här på hemsidan under helgen för eventuell ytterligare information för nästa vecka. Planerat är att skolan är öppen nästa vecka.

Ta väl hand om er!

Fröken Sara

Information

Till vårdnadshavare av elever på Vasaskolan

Styrelsen för Stiftelsen för kristna skolor, som driver Vasaskolan, har idag fattat beslut om att stänga hela Vasaskolan och dess verksamhet (inklusive fritidshem) fr.o.m. måndag 16 mars 2020 t.o.m. fredag 20 mars 2020. Eleverna ska stanna hemma och får från tisdag morgon studieuppgifter via digitala medel från sina lärare, som arbetar på skolan hela veckan. På måndag mellan kl. 08.00 och 10.00 kan eleverna komma till skolan och hämta skolböcker och annat material. Vi avser att under senare delen av veckan lämna besked om den fortsatta hanteringen av undervisning och fritidsverksamhet.

Göteborg 2020-03-13

Ann Egestål

Ordf. Stiftelsen för kristna skolor

Hej!

Med anledning av att skolan stängs under kommande vecka vill vi komplettera med ytterligare information: Då ett av skälen till att skolan stänger är att myndigheterna starkt rekommenderar att de sociala kontakterna minimeras vill vi förtydliga att vår tanke är att eleverna ska fortsätta att sköta sitt skolarbete hemifrån och alltså inte vara ute i samhället på dagtid. Under måndag kommer alla lärare att samlas för att planera upp veckans arbete för eleverna. Behöver eleverna hämta någon bok eller dyl är de välkomna till skolan på måndag kl 8.00-10.00. Varje klass kommer under måndagen att få vidare information om vad som gäller ang skolarbetet. Alla lärare kommer att finnas på plats hela veckan och självklart tänker vi att eleverna har möjlighet att ha en dialog med dem. I slutet av veckan kommer vi att uppdaterar er med information kring vad som gäller för veckan därpå. —

Med vänliga hälsningar

Elin Sjödahl

Rektor

V. 12

Kära föräldrar och vårdnadshavare,

Den här veckan vill jag be er att hålla er extra uppdaterade på vår hemsida och att ni läser och tar del av mail från skolan och mig framöver.

Ta hand om er och maila om det är något. 

Trevlig helg, 

Fröken

Sara

Vecka 11

Kära föräldrar,

I onsdags kom Rutger från Schack4an och pratade om finalen den 14 mars. Många av barnen ser fram emot detta. Jag hoppas det blir stor uppslutning!

Vi har nästan skrivit klart berättelsen “Den magiska dörren”. Vi kommer nu att korrigera och redigera texten samt kontrollera att innehållet stämmer enligt instruktionerna till uppgiften innan vi delar den med varandra. Det är verkligen skoj att se hur barnen har blivit säkra på att använda datorerna och google classroom. Be dem visa sin text för er vid tillfälle.

V. 11 kommer vi att arbeta med Round up i engelskan s. 84-91 i Workbook. Vi kommer att ha prov som jag delar upp vid olika tillfällen med start på fredag. Repetera gärna hemma chapter 12, workbook och textbook. 

Vi kommer att börja med kap 8, geometri, i matten. Läxan (stencil) fås på tisdag när vi haft genomgång. 

v. 11

Måndag: Meddela om ditt barn ska vara med på Schack4an Finalen lördagen den 14 mars

Tisdag: Idrott, läsläxa

Onsdag: Idrott

Torsdag: Stencil matte, klar till s. 72

Fredag: Engelska prov del 1 och del 2 (läs och hörförståelse)

Ha en bra vecka!!!

Fröken Sara

Information om Coronaviruset

Vi som skola följer utvecklingen kring Coronavirusspridningen och har valt att följa folkhälsomyndighetens riktlinjer som säger att det är först när man känner symptom som man rekommenderas att stanna hemma. Vi kommer alltså inte att rekommendera friska barn eller personal som varit på resa att stanna hemma under någon inkubationstid. Detta gäller tills vidare.

Med vänlig hälsning

Elin Sjödahl, rektor

Ni kan läsa mer om det här:

http://vasaskolan.net/wp/wp-content/uploads/2020/03/information-till-skolledare-om-nytt-coronavirus.pdf

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/mars/avstangning-av-friska-skolbarn-ingen-effektiv-atgard/

Vecka 10

Kära föräldrar och vårdnadshavare,

Höjdpunkt v. 10 är simning på torsdag. Se info från Louise. 

Tyvärr blev det inget schack som planerat i veckan, men jag är säker på att flera av barnen har fått ett ökat intresse för schack, vilket är roligt. Det kommer att vara en schackfinal lördagen den 14 mars. Om det finns intresse och föräldrar som kan ta hand om det, kan detta vara ett roligt alternativ. Jag har kopierat informationen jag fått från Rutger, från Schack4an,  som ni kan läsa längre ner i veckobrevet. 

Louise och kollegor kämpar på med att barnen ska ta ansvar och visa hänsyn till varandra och andra medmänniskor på väg till och från idrotten. Fortsätt gärna att påminna och prata med era barn om hur viktigt det är att gå på trottoaren, inte springa på övergångsställen och att inte utsätta sig själva eller varandra för fara. De barnen som visar att de klarar av detta får ett “körkort” och kan ta sig till och från Fysiken själva och behöver inte vänta på gruppen (om de inte vill). 

I matte har vi haft diagnos. De uppgifter som eleverna hade svårigheter med på diagnosen ligger till grund för vilka uppgifter de jobbar med v. 10. Uppgifterna står uppskrivna på en Post-it lapp och ska vara klara senast torsdag. 

Vi börjar närma oss slutet på kap 12 i engelska. Är inte övningarna i Workbook klar innan fredag är det läxa att ta hem och göra klart. V. 11 har vi “Round up” och därefter prov. 

V. 10

Tisdag: Läsläxa – Pojken och Tigern kap 23, Idrott

Onsdag: Idrott

Torsdag: Matte stencil, “Reparationsuppgifter” klara, SIMMA med Louise

Fredag: chapter 12 s. 68 och Workbook s.78-83 

Ha en bra vecka,

Fröken Sara

INBJUDAN TILL GÖTEBORGSDISTRIKTETS SCHACK4FINAL LÖRDAG 14 MARS 2020 

Information om tävlingen

Sveriges Schackförbund driver ett projekt som heter Schack4an där vi gratis kommer ut till skolorna och lär fjärdeklassare att spela schack. Dessutom ger vi fem schackspel till klassen så att de kan komma igång och träna på egen hand. Nu får alla barn som deltagit i denna undervisning möjlighet att vara med och pröva sitt schackspel i Göteborgs Schackfyrafinal. 

Alla spelar fyra matcher. Deltagarna lottas mot elever från andra klasser. De åtta klasser i Göteborgsdistriktet som tar flest poäng totalt går vidare till Riksfinalen i Västerås. De åtta bästa klasserna får också en klasspokal. Alla elever som deltar får medalj. 

Vinner man en match ger det 3 poäng till klassen, oavgjort ger 2 poäng och förlust ger 1 poäng. Det betyder att även en förlorad match ger poäng till klassen. Eleven anmäler sig till klassläraren senast 6 mars. Maila klass/deltagarlista till mig senast den 9 mars . Avgiften för tävlingen är 50 kronor per deltagande elev. Avgiften betalas på plats vid tävlingsstart. 

Tid: Tävlingen genomförs lördag 14 mars med ett pass på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Klassen kan önska antingen för- eller eftermiddag. Framför önskemålet till klassläraren. Observera att klassen inte kan dela sig på två pass. 

Förmiddagsspelet börjar 09.30 och avslutas 13.00. 

Eftermiddagsspelet börjar 14.30 och avslutas 17.30 

För att vi skall hinna lotta spelarna skall barnen komma en timma före start. Alltså 08.30 på förmiddagen respektive 13.30 på eftermiddagen. 

Lokal: Kvarnkullen (Kvarngatan) i Kungälv. Bussförbindelse finns från Nils Ericssonplatsen, till hållplats Kungälvsmotet. Bussen tar 25 minuter, därefter gångavstånd 3 minuter.

I samband med tävlingen kan man köpa kaffe, bullar, dricka mm. 

Antalet platser till de olika omgångarna är begränsat så först till kvarn… 

Varmt välkomna till Kvarnkullen! 

Sveriges Schackförbund Schacksällskapet Manhem Rutger Almquist Claes Nilsheden 0736-577 679, 031 555 444 031-244 745

Vasaskolan

Viktor Rydbergsgatan 18

411 32 Göteborg

 

Expeditionen öppen:

 

mån, ons kl 8-12, 13-16

 

tis, tors kl 8-12

 

fre kl 10-12

 

Gunilla Andersson

031- 20 83 41

exp@vasaskolan.net