Veckobrev v. 35


Hejsan!

Vilka fina elever det finns i klass 4! Det är verkligen en härlig grupp som jag med glädje ser fram emot att få arbeta tillsammans med. 

Det har varit mycket nytt material och mycket information att ta in nu i början så jag är inte förvånad över om de är trötta när de kommer hem!!! Nästa vecka slutar vi enligt schema förutom på torsdag då vi är på utflykt. 

Här kommer lite info som kan vara bra att ta del av.

  • Läsläxan är att varje vecka läsa minst 20 minuter 5 dagar i veckan. När man har läst ett kapitel i “Pojken och Tigern” och svarat på frågorna till kapitlet så läser man en valfri bok. Någon vuxen hemma skriver under att det är gjort och läxan lämnas in till mig varje tisdag (det gula skrivhäftet). 
  • Barnen kommer att få engelskaläxa till fredagar. Det är att läsa texter med flyt samt glosor. Glosorna förhörs skriftligt på fredagar och barnen får läsa texterna högt. 
  • Eleverna har fått böckerna “Pojken och Tigern”, “What’s up?” textbook och “Matte Borgen”. Jag ber att slå in de böckerna så snart ni kan. Titta gärna i dem hur de är upplagda. 
  • På måndag går vi till biblioteket och lånar böcker. Ta med lånekort. 
  • På torsdag är det dags för den första utflykten tillsammans. Vi åker till Färjenäsparken. Ta med busskort, matsäck och kläder efter väder (det ser ut att bli fint väder). Vi börjar i vanlig tid och kommer tillbaka till skolan vid 13:30. 

4/9 Torsdag Föräldramöte kl 18:00-19:00

17/9 Tisdag Utvecklingssamtal

Om det är något som ni undrar över eller har information som ni vill att jag tar del av hör gärna av er till mig via mail.

Vänliga hälsningar

Fröken Sara

Publicerat i 4

Välkomna till årskurs 4

Då är det dags för mellanstadiet! Så spännande! Jag som kommer att ha nästan alla lektioner i klassen heter Sara Olsson och jag är helt ny på skolan, men har stor erfarenhet av mellanstadiet då det är just i fyran som jag har arbetat mest under mitt yrkesverksamma liv. 

Det är mycket nytt när man börjar på mellanstadiet. Vi börjar lite lugnare den första veckan och slutar lite tidigare på eftermiddagen. Detta gäller:

Vecka 34

19/8 Måndag kl. 9:30-11:00

Vasakyrkan 9:30 – därefter går vi klassvis till skolan. (lunchservering endast till fritidselever)

20/8 Tisdag kl. 8:00-13:20

Idrott – ta med idrottskläder och ett lås till skåpet i omklädningsrummet. 

Lämna gärna in: “Hur når vi föräldrar dagtid?” 

21/8 Onsdag kl. 8:00-13:50 

Idrott – skoldagen avslutas efter idrotten på Fysiken. De barn som ska gå till fritids kommer att bli hämtade av personal från skolan vid Fysiken. 

22/8 Torsdag kl. 8:00-13:20

Skolfoto

23/8 Fredag kl. 8:00-13:20

Ingen morgonsamling i Johannebergskyrkan. Vi samlas istället i Valvet på Vasaskolan. 

Lämna in: “Hur når vi föräldrar dagtid?”

Bra datum att notera:

29/8 Torsdag kl. 8:00-13:30

Tillsammansdag – Vi åker till Färjenäsparken

Ta med matsäck, busskort och kläder efter väder. 

4/9 Onsdag kl 18:00-19:00 Föräldramöte

17/9 Tisdag Utvecklingssamtal

Samtalen sker under hela dagen (vikarie i klassen). Det kommer att finnas möjlighet att skriva upp sig på en lämplig tid under föräldramötet. 

Eleverna får under första veckan hem matteboken som heter ”Matte- borgen” och engelskaboken“What’s up?” textbok.  Var vänliga och slå in dessa böcker så att de håller längre. Tack!!! 

Läs igenom den och fyll i pappret som heter ”Hur når vi föräldrar dagtid”. Texta tydligt och skicka tillbaka det så snart som möjligt, senast fredag 23/8. Busskorten sköter Västtrafik numera. Idrotten ligger på tisdagar och onsdagar. Personal åker de första veckorna med eleverna till och från Fysiken, därefter klarar de sig själva. Den blå mappen som eleverna har fått ska de ha i sin väska för att underlätta att inga papper/läxor försvinner. 

Om några förändringar skett gällande specialkost så finns formuläret att hämta på skolans hemsida. 

All frånvarorapportering önskar vi att ni gör på skola24. Aktivera ditt personliga användarkonto om ni inte redan gjort det, information om hur ni gör finns på hemsidan. På hemsidan kommer ni att finna info som rör klassen. Det är viktigt att varje vecka håller er uppdaterade om läxor och vad som händer i klassen. 

På Vasaskolan går vi ut alla raster, oavsett väder, så ha gärna regnkläder på skolan. Inga raster inomhus!

Att ta med till tisdag 20/8

  • Bänkpapper (50x55cm)
  • Inneskor
  • Pennskrin (gärna med en pennvässare)

Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med er. Är det något som ni undrar över eller vill informera mig om är det lättast att ni mailar mig så kontaktar jag er vid lämpligt tillfälle. 

Än en gång – välkomna till klass 4! Det här kommer att bli ett toppenår!

Vänliga hälsningar

Fröken Sara

sara.olsson@vasaskolan.net 

Publicerat i 4

Välkomna till läsåret 2019/2020!

Höstterminen börjar måndagen den 19 augusti klockan 9.30 med en gudstjänst i Vasakyrkan. Efter gudstjänsten går elever med lärarna till skolan. Denna första dag slutar c:a kl. 11.00. Ingen skollunch första dagen. Fritidshemmet är öppet som vanligt och där får eleverna även lunch.

Från och med tisdagen den 20 augusti går eleverna enligt de tider som de får på uppropsdagen.

Välkomna till ett nytt läsår!