Veckobrev, v. 50

Hej!
På måndag har sexorna sin Nobeldag. Alla femmor är inbjudna till mingel på morgonen. Därefter hjälper femmorna till med att antingen duka, servera eller städa. De som serverar får gärna ha på sig mörkt nertill och ljust upptill.

Så var det dags för terminens sista läxor :-)

Läxor mm
måndag: OBS! Ingen gympa, kom direkt till klassrummet kl. 9. Ta på dig mörkt nertill och ljust upptill om du är serveringspersonal.
tisdag: Biblioteket och engelskläxa (se Ylvas inlägg till engelskan).
torsdag: Matte, två stenciler (en del att lära sig utantill och en att fylla i som vanligt).
fredag: NO- läxförhör på skelettet (Koll på NO, arbetsboken s. 21-22).

Vi önskar er en trevlig andra adventshelg!
Vänligen Ylva och Helena

Publicerat i 5

Tyska till 12/12

Läs igenom Stycke 2B Einige Sehenswürdigkeiten von Berlin

Du skall kunna berätta lite om samtliga olika sevärdheter  (utom 7 Bären) på svenska.

Publicerat i 7a, 7b

Veckobrev v 50

Hej alla,

Arbetet med julspelet är i full gång. Benedikta och barnen jobbar på för att få ihop allt till avslutningen. Lektionstid under läxhjälpen på måndagar och tisdagar går också åt. Det ni där hemma kan hjälpa till med är rekvisita: led- lampa (Benedikta tipsar om Claes Ohlsons), plocka fram svarta kläder (byxor och lång ärm ev 3/4 ej t- shirt) och ”karaktärsriktig” huvudbonad (affärsinnehavare, biträde, brevbärare, pensionärer, barn). Kolla med era barn vad de har för roll och låt kreativiteten flöda.

Julspelet innebär extra träningstid i Vasakyrkan:

fredag 14/12 kl. 12:30-15:00, måndag 17/12 kl. 9:30-12:00, tisdag 18/12 kl. 10:00-11:30 samt 12:40-15:00 och genrep torsdag 20/12 kl. 15:00-18:00. Starttiden är kl. 08:00 förutom avslutningsdagen då de får sovmorgon. Torsdagen, avslutningsdagen, är skoltiden  9:00-ca 11:30. Om någon inte löser morgontillsyn den dagen (ingen morgonfritids) så maila mig senast ons 19/12. Jag kommunicerar med fritids om våra avvikande sluttider.

Luciadagen 13/12 startar kl. 08:00 i Johannebergskyrkan (INTE i skolan)

Läxor:

Tisdag: repliker och sångtexter till julspelet.

Onsdag: ”Min bok i svenska”. Regel J- ljudet samt orden sid. 30 (uppg. 1a) + sid. 31 (uppg.2)

Torsdag: Matteprov kap. 1-5 (förbered genom att välja repetitionsuppgifter på sid. 154-158. Välj såna som är utmanande)

Fredag: Engelska workbook tom sid. 50.

Det var förhoppningsvis allt. Många är trötta nu, och tålamodet tryter ibland. Vi kämpar och har förståelse för detta tillsammans.

Allt gott!

Karolina

Publicerat i 4

Elevens val 19 december

Här är mer info om elevens val:
Elevens val
Dagen kommer att vara indelade tre delar. Första delen handlar om säker på nätet och den genomför alla. Inför del 2 och 3 väljer du pass. Du gör ett första-, andra- och tredje-handsval och sedan bestämmer vi om du får det på fm eller em.
Vissa aktiviter kostar, alla aktiviter utom bad innebär lunch i bamba, bad innebär att du fixar egen lunch.
Om du inte anmäler dig eller väljer samma alternativ flera gånger bestämmer vi vad du får ha. Använd följande länk för att välja:
Ju snabbare du är på att välja ju större sannolikhet är det att du får det. Sista tidpunkt att välja är 10 december klockan 15:00!
Mer info kommer när grupperna är klara.
Om du ska vara ledig den här dagen skicka gärna ett mail till Teresia.
Frågor besvaras av Teresia eller Malin.