Läxan i franska: ändring!

Vi gör en ändring i läxan till tisdag v4: Läs ENDAST på de ord och fraser som står i övning 1 på sid 51. Dessa ska ni kunna från svenska till franska!

Veckobrev v. 4

Hej!
I veckan startar våra utvecklingssamtal och det är eleverna som kommer att hålla i dessa tillsammans med mig. Det ska bli trevligt att träffa er! Det har blivit lite förändring vad gäller lokal. Ni som har en tid bokad på torsdag någon gång mellan
8 – 12.45 kommer att vara på rektorsexpeditionen istället för Valvet.
På onsdag åker vi skridskor på Ruddalen. OBS! Meddela mig senast tisdag kl. 17 om du vill åka med från skolan. Vi åker i så fall härifrån kl. 8 på onsdagmorgonen.

Händer kommande vecka/veckor:
22/1 Skridskodag – information finns på hemsidan
23/1 Utvecklingssamtal startar
29/1 Vi går på konsert under skoltid, Utvecklingssamtal
31/1 Kemiprov, s. 60-72 i läroboken Koll på NO samt tillhörande sidor i arbetsboken.
3/2 Np i svenska, information kommer senare
5/2 Np i svenska, information kommer senare

Läxor:
tisdag: Idrott- och hälsaläxa, se mail från Louise.
Språkläxa.
Maila Helena senast kl. 17 om ni vill åka med från skolan till skridskodagen.
torsdag: veckans ord (noggrant, projekt, uppbyggd, scen, förtjusning, studsade, cirkus, elektriska, experiment, cykel, recept, pincett, ledsen, detektiv, medicin, elektricitet)
Läsning: att ha läst kapitel 4-6 i Kensukes rike.
fredag: Matteläxa sid 103 – 104 i din vanliga mattebok. Din läxa ska göras i din läxbok!
Eng – (se ditt mail )

Tack för den här veckan!
/Helena

Kära föräldrar och vårdnadshavare,

Här kommer lite kort information om vad som gäller för vecka 4. På onsdag åker vi skridskor. Se separat information från Louise. Viktigt att ni meddelar henne om ni behöver hyra skridskor. Jag kommer att åka från skolan kl 08:00 så de som inte tar sig till Ruddalen på egen hand behöver säga det till mig så jag vet vilka som jag ska vänta på. De som tar sig till Ruddalen på egen hand så träffas vi utanför ingången kl 08:45. Vi slutar kl 12:00 vid Ruddalen. De som har Fritids kan åka med mig tillbaka. Glöm inte nyttig matsäck! Är det någon förälder som vill vara med och åka skridskor så är ni hjärtligt välkomna!!!!

Nästa vecka börjar vi med Unit D i engelskan. Tills på fredag är det text och glosor i läxa. Jag vill påminna om vikten av att läsa texten flera gånger hemma och att lyssna på texten på övningsmästaren.se. Målet är att barnen kan läsa texten med flyt.

På torsdag går vi till Universeum efter rasten och fokuserar på “Vattnets väg”. Barnen slutar kl 14:10 där (Universeum) och tar sig hem på egen hand från Korsvägen eller följer med mig upp till Fritids/skolan.

V. 4

Mån: Ma prov – del 2

Tis: Idrott, läsläxa Pojken och Tigern kap 19

Ons: SKRIDSKOR – Ruddalen

Tors: Matteläxa – stencil, Universeum

Fre: Eng – Chapter 10 text och glosor

Ha en bra vecka!

Fröken Sara

Veckobrev v 4

Läxor:

Torsdag: Matteborgen tom sid. 20 rättat och klart + sid. 35 (sammanfattning). Vi gör diagnos 6 tillsammans i skolan. Klä om boken med omslagspapper, tack.

Tabelltest. Träna, träna, träna!!!! 1400 poäng tillsammans heja, heja, heja.

Engelska, kap 9. Läs texten flera gånger och lär in följande glosor (stava och översätt): billion, inhabitants, crowded, sacred, used to, change, depending on, wonder, around, chew, everywhwere,

Fredag: Religion s. 52-57

Vi åker skridskor på onsdag, se information från Louise. Låt mig veta via mail, senast 21 januari om någon vill åka dit eller hem tillsammans med någon från skolan, tack. De som åker TILL Ruddalen med skolan, samlas kl. 08:00 på Viktor Rydbergsgatan 18.

Trevlig helg!

Karolina