Tacksamhet

Den här veckan har tacksamhet varit temat på morgonbönerna i Johannebergskyrkan och alla elever som ville fick skriva en lapp eller rita på en lapp med det som de var tacksamma för. Sedan var uppgiften att gå fram och sätta upp den på altarringen. Att se alla elever som går fram och att se alla lapparna gör att vi ser att det finns mycket att vara tacksamma för.
På lapparna stod det allt möjligt, några exempel är: mamma, vänner, mobilen och hunden. Men det stod också saker som: att bo i Sverige, välfärden, klasskamrater och sjukvården.
Vasaskolan är med och bidrar för att fler barn i Indien ska få det bättre genom utbildning och ett framtidshopp. Vi gör det på olika sätt, alla elever som springer och niorna som tjänar in pengar.
Strax innan jul har lärarna ett lotteri, där finns vinster som julgrupper, tavlor, bok-kit och hemliga julklappar m.m. Årets lotteri är den 4 december och lotterna kostar 10 kr.
Kanske har du ett företag eller en hobby som gör att du vill skänka en vinst till det lotteriet. Prata isf med någon lärare så går det att lösa.
Jag är tacksam för att få jobba på en skola med härliga elever och kollegor.
/Teresia Lenngren – profilpedagog

Foto: Sofia Löwenbrand