Slutantagningen nästa vecka!

Det som avgör om du blir antagen eller inte till ett gymnasieprogram är den slutliga antagningen. Resultatet av den antagningen kan du se i Indra2 – torsdag den 25 juni klockan 13.00. Du kan alltså bli reserv till en utbildning i juni trots att du var preliminärt antagen till samma utbildning i april.

När du får besked om antagningen skall du tacka ja till den plats du har blivit antagen till och till de reservplatser som du fortfarande vill komma in på. Tacka alltså inte nej till en plats som du har blivit antagen till utan att du först har talat med en vägledare på Vägledningscentrum. Om du inte vill stå kvar som reserv till ett val, skall du tacka nej (avstå) från platsen. Sista dagen att tacka ja till ett program/reservplats är torsdagen den 9 juli klockan 23.59. Det kommer att synas på Indra vilken reservplats du har, dock blir det synligt först efter ett par dagar.  Det är viktigt att du har en korrekt e-postadress, mobilnummer samt vårdnadshavarens mobilnummer inlagd på din personliga sida i Indra 2. Detta för att du ska få all information du behöver.
På Indra kommer det även stå var du ska befinna dig på uppropsdagen (skola, tid och plats).

Gymnasieantagningen kommer att kontakta dig genom e-post eller telefonsamtal i augusti om du får plats på ett program som du står som reserv till.  Reservantagningen till programmen börjar den 5 augusti och håller på till den 3 september.

Om du har några frågor eller funderingar vänder ni er i första hand till mig. Under min semester (v.30-33) eller om ni helt enkelt inte får tag på mig vänder ni er till vägledningscentrums drop-in på Skånegatan som du kan vända dig till personligen eller ringa på 031- 367 02 00

Önskar dig en fin sommar och ett varmt lycka till på gymnasiet!

 

Amanda Klasson
Studie- och yrkesvägledare
Telefon: 031-367 30 13 Mobil: 072-856 68 87
E-post: amanda.klasson@educ.goteborg.se

 

Vasaskolan

Viktor Rydbergsgatan 18

411 32 Göteborg

 

Expeditionen öppen:

 

mån, ons kl 8-12, 13-16

 

tis, tors kl 8-12

 

fre kl 10-12

 

Gunilla Andersson

031- 20 83 41

exp@vasaskolan.net