Veckobrev v. 43

Hej!
I tisdags fick vi åka med båten Trubaduren ut genom Göteborgs hamn. Mycket trevligt! Nu på måndag kommer vi att få en lektion/föreställning nere på Universeum. Idag har jag gått igenom lite information om Nobel och Nobelarbetet som väntar efter höstlovet. Till på fredag vill jag att man har fyllt i lappen med vad man vill jobba med samt sina 3 frågeställningar. Jag skickade med några förslag på vad man kan arbeta men om det är ont om idéer men man får gärna välja något helt annat så länge det går in under något av Nobelområdena. Nu är det snart höstlov så på fredag tänkte vi höstlovs-mysa lite de sista lektionerna med film. Vill man får man gärna ta med sig något litet till filmen. Klassen har fått ha godis och läsk (om de önskar) när det är det sista före ett lov. Under vecka 46 – 47 kommer vi att ha muntliga nationella prov i eng, sv och ma.

Läxor mm
torsdag: svenska – läs upp Nyhetsartikel högt för klassen.
Matte – 2 stenciler.
fredag: no- lämna in din labbrapport om saltvatten (jag går igenom detta med eleverna på måndag).
Eng – spela upp You are what you eat, sid 20 21 i din Textbook – OBS! Tänk på att träna uttal/betoning med hjälp av Övningsmästaren.
Nobelpappret – lämna in vad du vill arbeta med.
Ta, om du vill, med något som du vill äta under filmen.

Tack för den här veckan!
/Helena