Vecka 41

Kära vårdnadshavare,

Den kommande veckan kommer vi i klassen att prata och arbeta kring hur man är en bra kompis och vilka strategier man kan använda sig utav vid en konfliktsituation. Det är mycket bra om ni där hemma också kan prata om detta. Vid en konflikt kan man använda sig av följande strategier: säga ifrån, gå därifrån, räkna till tio (tyst för sig själv) samt säga till en vuxen. Barnen kan lösa mycket själva, men behöver fortfarande stöttning och hjälp vid konflikthantering. Det är viktigt att vi vuxna lyssnar och hjälper barnen att få en nyanserad bild av verkligheten. Ofta uppstår en konflikt av missförstånd och dålig kommunikation. Där kan vi vuxna lyssna och vägleda. Målet är att vi tillsammans får ansvarstagande och konsekvenstänkande barn. Viktigt att vi är överens om att det är totalt förbjudet att slåss. 

I dag har barnen fått hem sitt första prov i engelska. Titta gärna på detta tillsammans med era barn. 

I veckan har vi lottat ut landskapen. De flesta fick det landskap de ville och framöver kommer vi att jobba med att skriva en faktatext, namngeografi och presentation av landskapet.

På fredagar ser vi på Lilla Aktuellt i skolan. Uppmuntra gärna era barn till att titta på Lilla Aktuellt och samtala med dem om de nyheter som visas. På vilket sätt påverkar dessa nyheter oss? Vi samtalar om detta i skolan på fredagarna. 

Nästa vecka börjar vi med kap 3 i matten. Det handlar om geometri. Jag planerar, utifrån att man är här och jobbar på lektionerna, att vi kommer till s. 72 till på torsdag (dvs att vi börjar på s. 73 på torsdag i klassen). 

I engelskan kommer vi att jobba med klockan. 

V. 41

Tisdag

  • Idrott
  • Läsläxa kap 7 Pojken och Tigern

Onsdag

  • Idrott

Torsdag

  • Ma: Stencil 
  • Ma: klar med s. 70-72

Fredag

  • Engelska: Chapter 4 You are invited (Text och glosor) + övningsbok om det inte hinns klart i skolan. 

V. 44 Läslov – skolan stängd

Vänliga hälsningar,

Fröken Sara

Vasaskolan

Viktor Rydbergsgatan 18

411 32 Göteborg

 

Expeditionen öppen:

 

mån, ons kl 8-12, 13-16

 

tis, tors kl 8-12

 

fre kl 10-12

 

Gunilla Andersson

031- 20 83 41

exp@vasaskolan.net