Veckobrev v. 40

Hej!
Vilka fantastiska springare vi har i klassen! De sprang sammanlagt 116 varv på Vasaloppet/Vasajoggen förra fredagen = 29 mil! Wow! Pengarna som de sprang in skickar vi till en skola i Indien så att Dalitbarnen också har chans att gå i skolan.

Denna vecka är det lära-länna-samtal/utvecklingssamtal tis, ons och tors. Varmt välkomna!

Händer kommande veckor:
10/10 Provräkning 1 i matte. Kap 1 (se sammanfattning sid 35 i ma-bok) och kap 2 (se sammanfattning sid 65 i ma- bok).
15/10 Studiebesöket ”Se Göteborgs hamn”. Mer information kommer.

Läxor v. 40
onsdag:
Sv veckans ord: byxor, taxi, dagsljus, olyckshändelse, lexikon, riksdag, mysigt, tryggt, tryckt, naturligt, omtyckt, praktiskt

torsdag:
Ma – ett arbetsblad + anteckningar om procent, bråkform och decimalform som eleverna gjorde i sin läxbok under en lektion i skolan. Dessa ska kunnas utantill!

fredag:
Prov i engelska läs på glosor du haft under v 35, 36, 37 och 38 samt grammatik. Se Focusrutor i Textbook sid 11 och15. Du kommer också att få skriva ett brev till Eva där du berättar om dig, beskriver var du bor och vad du har för intressen.

Trevlig helg! Helena