Veckobrev v. 39

Kära föräldrar

Vilket Vasalopp! Barnen sprang minst 2 varv dvs 5 km. De flesta sprang eller gick mer. Det var så skoj att se dem ute i naturen – alla var på gott humör och sprang för glatta livet!

Den här veckan har jag haft nöjet att träffa er och barnen. Om det är något som ni undrar över är ni alltid välkomna att höra av er till mig. Maila gärna så återkommer jag så fort jag kan.

Vecka 39 blir en kort vecka då det är studiedag på torsdag och fredag. Skolan är stängd, men fritids är öppet. På onsdag har vi det första provet i engelska. Vi kommer att arbeta med “Round up” (repetition) under måndag och onsdag i Workbook och det påminner om hur provet är upplagt. Som jag sagt tidigare är det bra att ha prov och diagnoser regelbundet redan i 4:an för att eventuellt minska den stress som många upplever i 6:an. Provet är uppdelat i olika delar: läsförståelse, ordförståelse och att kunna uttrycka sig verbalt och skriftligt. Vecka 40 kommer vi att börja på en ny unit i engelskan där man lär sig klockan på engelskan. Det är för många mycket svårt avsnitt då flertalet inte kan den analoga klockan på svenska ordentligt. Öva gärna med dem genom att fråga hur mycket klockan är och be dem läsa av en analog klocka.

v. 39

Måndag: Engelska – glosor och text chapter 3

Tisdag: Idrott, Läsläxa kap 5, Brandövning (med eller utan inneskor…)

Onsdag: Matte s. 45 (Obs! När de kommer till skolan är s. 45 gjord. Vi kommer att fortsätta på s. 46), Idrott, Eng prov unit 1 (verbalt och ev läsförståelse)

Torsdag: STUDIEDAG SKOLAN STÄNGD

Fredag: STUDIEDAG SKOLAN STÄNGD

v. 40

måndag: Engelskaprov resterande delar

Vecka 44 är det läslov. Ingen skola.

Ha en bra vecka!!

Fröken Sara