Veckobrev v. 37

Läxor:

Tisdag: Matte. Gör klart reparationsuppgifterna från diagnos 1. Rätta! Gör mattepapper, fram – och baksida.

Onsdag: So/ Sv. Läs och lär i historieboken ”Utkik” s. 72-73. Lär dig framförallt att förklara orden ”renässansen” (ge exempel på konstnärer) och ”antiken”. Vi gör anteckningar på måndag!

Torsdag: Eng. Läs kap 2. Hitta på 7 frågor på texten ”Nice to meet you” och skriv dem på engelska i den gröna skrivboken. Förbered dig för att läsa upp frågorna högt inför klassen. Välj ut 7 egna glosor som du lär dig stava, uttala och översätta. Lär dig grammatiken i Focus- rutan s. 21.

Vi går till biblioteket på torsdag. Ni kommer förmodligen att få påminnelse-mail att böckerna ska tillbaka tisdag, men inga böter eller reprimander för detta.

I väskan ligger en liten, bra handbok om grooming till er som inte var på föräldramötet. Jag tycker att den var väldigt bra! En av författaren är Maria Duvfa, som även skrivit boken vi läste i 4:an ”Värsta bästa nätet”.

Kom ihåg att höra av er om samtalstid, tack!!!

Allt gott! Snart helg!

Bästa hälsingar Karolina