Vecka 38

Kära vårdnadshavare,

Här kommer ett litet längre veckobrev då jag vill skriva lite kort om vad vi har arbetat med de första veckorna i skolan. 

I svenskan håller vi på med att skriva återberättande texter. Vi arbetar med alfabetet, kort och lång vokal. Vi läser tyst eller högt varje dag. Läsläxa i “Pojken och Tigern” flyter på bra för de allra flesta. 

I So arbetar vi med de svenska landskapen. Inom kort kommer barnen att få ett test på landskapen. Målet är att kunna sätta ut minst 15 st landskap på en blindkarta. Barnen kommer också få redovisa ett landskap muntligt och skriftligt. Vi tittar på filmen “Geografens testamente – den stora Sverigeresan”. 

I matten har vi avslutat kap 1 “Taluppfattning” och vi kommer i nästa vecka att börja med kap 2 “Addition och subtraktion”. 

I No har vi lärt oss om återvinning och återanvändning. Vi har också arbetat med allemansrätten och vad den innebär. 

I engelskan arbetar vi på i boken och lär känna familjen Clarks. Varje kapitel tar upp olika områden. De flesta kan nu presentera sig själva eller varandra. Efter nästa kapitel kommer vi in på Unit B. Det kan vara bra att veta att varje Unit avslutas med ett prov. Jag återkommer när. Eftersom vi inte är på skolan på fredag har vi läxförhör på måndag istället. 

Inför utvecklingssamtalen den 17/9 och 20/9 har barnen i dag (fredag) fått med sig hem ett dokument som visar de delar som vi kan samtala kring under samtalet. Barnen har också fått svara på frågor som berör livet på skolan som vi också kommer att ta upp. Barnen har skola som vanligt under dagen och tas ut från undervisningen under själva samtalet. Samtalet äger rum under skoltid i valvet och efter skoltid i klassrummet. 

Jag vill påminna om att vi är ute i alla väder. Regnkläder är ett måste. Likaså inneskor. 

På fredag är det dags för Vasajoggen vid Skatås. Vi åker från skolan 08:30 eller träffas där kl 09:00. Vi beräknar vara klara vid 12:00 och slutar vid Skatås. Ska man till fritids kan man åka med mig (eller om man är osäker hur man tar sig därifrån). Ta med matsäck och kläder efter väder. Se separat info från idrottslärarna.

Jag vill också påminna om att skolan har studiedag torsdagen den 26/9 och fredagen den 27/9. 

Vecka 38

Tisdag: Utvecklingssamtal 

Idrott

Läsläxa kap 4 Pojken och tigern 

Onsdag: Idrott

Torsdag: Matte s. 41

Fredag: Vasajoggen – ta med matsäck Se info från idrottsläraren!!!

Tack för att ni tog er tid att läsa igenom hela inlägget!!!

Ha en bra vecka!!!

Fröken Sara

Vasaskolan

Viktor Rydbergsgatan 18

411 32 Göteborg

 

Expeditionen öppen:

 

mån, ons kl 8-12, 13-16

 

tis, tors kl 8-12

 

fre kl 10-12

 

Gunilla Andersson

031- 20 83 41

exp@vasaskolan.net