Veckobrev v. 36

Kära föräldrar och vårdnadshavare i klass 4,

Nu är första riktiga veckan avklarad! Det är mycket som kan kännas nytt, spännande och lite skrämmande för vissa när man börjar på mellanstadiet. Inom kort kommer skolvardagen i klass 4 vara rutin!!!

I dag hade vi första morgonsamlingen i Johannebergskyrkan. Barnen tar sig själva dit och väntar in klassen i kyrkan. Efter samlingen möts vi i klassrummet. Barnen förväntas att kunna ta sig ner till skolan själva. Det vore bra om ni också pratar med dem om hur viktigt det är att vara fokuserad när man är i trafiken och att det kan finnas andra som går på trottoaren. Det är bra om man går och inte leker jage:) Jag pratade också med eleverna om att det är viktigt att när man är i kyrkan att man tar tillfället i akt och tar en lugn stund även om man inte tycker att det är intressant. De flesta av oss vill ha en fridfull och lugn stund i kyrkan utan att bli störda av att någon gör något annat. Det är viktigt att visa respekt för varandra.

Här kommer lite info om vad som händer vecka 36:

• Sv: Läsläxa (kap 2 Pojken och Tigern, läsa 20 min/5 gr i veckan)
  • Geografi: I vilka landskap har du varit i?
  • Idrott

• Universeum “Dinosaurie-spåret” 9:00-10:00
  • Föräldramöte 18:00-19:00

Torsdag

• Ma: läxa att arbeta klart i matteboken till s. 17 (Vi kommer arbeta i skolan med detta under veckan)

• Morgonsamling Johannebergskyrkan
  • Eng: läxa chapter 1 glosor + text

Till engelska boken finns  ljudfiler och uppgifter att öva orden på www.ovningsmastaren.se. Hitta What’s up? 4 (nya upplagan) och klicka er fram till rätt kapitel. Det är jättebra om eleverna får rutin på att använda sig av detta. Då får de möjlighet att lyssna på texten flera gånger och höra rätt uttal samtidigt som de kan hänga med i sin bok. Är de frånvarande under engelskan kan de ta igen det hemma.

Hör gärna av er om ni inte kan komma på föräldramötet på onsdag kl 18:00-19:00 via mail. Tack!!

Ha en bra vecka!!!