Veckobrev v 12

Hej

Denna vecka rådde ”konsert”- förvirring! Det var ju planerat klasskonsert på musiken, inte Konserthuset, som jag surrade om i förra veckobrevet. Tre fina uppträdande fick vi njuta av; klassiskt hårdrocksriff, tre sång/ klapp- gossar och ”Fuldanz”- dans. Nästa vecka fortsätter klasskonserten med fler uppträdande. På onsdag kl. 09:00 går vi till Konserthuset och ser ”Peter och vargen”. Start- och sluttider som vanligt, även bamba och allt annat enl schemat.

Religionen på måndag ägnar vi åt avsnittet om ”Det stora tabberaset i Katthult” och pratar om Emil, och att göra rätt/ orätt. Vi går också igenom tankar om vad som händer efter döden, samt går igenom läx- uppgiften.

På tisdag nästa vecka är det ”Tabelltest- mys”. De har tillsammans klarat 1300 poäng division (be dem förklara) och detta firar vi genom det framröstade förslaget att göra kojor, käka snacks och skärm- mysa. De som vill läsa eller spela spel istället får GÄRNA göra det. De har frågat väldigt mycket om vad som får drickas och snaskas. Jag har egentligen bara sagt nej till läsk och all form av nötter. Allt annat är OK. Om någon vill se något med ljud så MÅSTE man ta med sig hörlurar.  Myset blir sista lektionen.

På torsdag är det matteprov på framförallt kap. 6-8. Jag föreslår att göra repetitions-sidorna 148- 153.

Samma torsdag kommer också Teresia som är skolans profilpedagog, till klassen för att ha  ”Bibeläventyr” med eleverna kl. 09:00-11:10. Äventyret fortsätter nästa vecka, samma tid.

Läxor:

Tisdag: Ta med filt, snask och ev ”skärm” till ”Tabelltest- mys”. Skolans datorer finns att låna.

Onsdag: Läs  ”Vad händer efter döden” från ”Upptäck religion”. Gör tillhörande skriv- uppgift ”Vad tror du händer efter döden?”. (går igenom på måndag)

Torsdag: Matteprov kap 6-8

Fredag: Eng kap 20, läs och översätt. Välj ut 10-15 egna glosor att träna stavning och översättning på.

Det var det hele´. Hoppas att ni får en riktigt bra helg!

Karolina