Veckobrev v. 42

Hej!
Jag är så glad över mötena med er på utvecklingssamtalen. Ni är alla så bra att ha att göra med. Tack!

Idag drog vi igång projekt ”Rädda ägget”. Torsdagen den 8 november kommer klassen att gå till Chalmers med våra äggkonstruktioner. Eleverna ska alltså skapa en konstruktion som gör att ägget inte går sönder när det når marken efter ett fritt fall på 15 m. Läxan i NO denna vecka kommer att vara att ta med varsitt rått ägg (gärna i en 1-liters plastpåse så att det inte kladdar ner något annat om det skulle gå sönder) och lite byggmaterial. Det skulle kunna vara bubbelplast, kartong eller något helt annat som kan hjälpa till. Efter första konstruktionsmötet som var idag kan jag säga att det är fullt av idéer i omlopp!

Önskar er alla en trevlig helg!
/Helena

Läxor mm
tisdag 17/10: Studiedag, alla elever är lediga!
onsdag 18/10: engelska, se Ylvas inlägg
torsdag 19/10: matte, 2 stenciler. OBS! Jag vill se uträkningarna på dem stencil som heter Problemlösning 2.
Hela veckan: Ta med ett rått ägg samt lite material till Rädda ägget.