Veckobrev v 41

Hej,

Tack för att ni fixat och trixat med era jobb så att ni kunnat komma hit på utvecklingssamtal under dagtid. Jag förstår att det inte är så lätt, men jag är väldigt tacksam för det. Tack!

Fredagen 19/10 kl. 18:00-20:00 ordnas mellanstadie- disco i Vasakyrkans församlingshem. Det kostar 20 kr och pizza, dryck och frukt ingår.

Läxor:

Onsdag: Sketna Gertrud kap 8&9 (som ni ser så frångår jag min ursprungsplan med ett kapitel i veckan. De är så korta, så nu klämmer vi två i veckan, tänker jag) + skriva förra veckans frågor  i ”Läsdagboken”. Frågor att förbereda muntligt hemma till veckans läsning:

1. Har du bränt dig någon gång? På vad? Solen? Spisen? Ugnen? Vatten? Skriv och berätta!
  2. Barnen i boken dricker öl och vin. Vid vilken ålder får man göra det i Sverige?
  3. Av vilken anledning, tror du, finns det numera åldersgräns på alkohol?
  4. Vilka andra saker finns det åldergräns för, som du känner till?

Skicka med ”Läsdagboken” till skolan, tack. Jag samlar in den och har den här i skolan pga många glömmer den hemma och läsförståelse-delen av läxan då kommer i otakt.

Torsdag:  Matteborgen tom sid. 76 (De frågor som handlar om klassrummets mått kan översättas till ett rum därhemma. Det viktiga är att måtta och att utföra själva uppgiften)

Fredag: ”Whats up” kap 6 sid. 23+ ”Focus” sid. 24. Läs och översätt! Ord att kunna: living room, whole, family, look at, parents, shows, so, my, allergic to, want. Gör även uppgift 5 I ”Work book” sid. 27 och 97 hemma tillsammans. Eleverna får med sig testet från förra veckan. Titta på det, och på mitt sätt att bedöma. Jag har inte räknat poäng, utan skrivit två stjärnor och en önskan. Skicka tillbaka till mig sedan för min dokumentation, tack.

Det var allt! Jag har utvecklingssamtal med Ella, Erik, David, Kanae, Bella, Gabriel M och Levis imorgon eftermiddag, därav det tidiga veckobrevet.

Önskar er ett skönt slut på veckan!

Karolina