Veckobrev v. 20

Hej!
Hoppas att ni alla har det bra i värmen! På torsdag har vi vår sista gång på Universeum. Då kommer vi att få en guidad tur i regnskogen. I no pratar vi om allemansrätten, i so jobbar vi med Sverige och landskapen, i matten har vi börjat på geometri och i svenska och engelska utvecklar vi språket. Framöver kommer det att bli lite schemabrytande dagar eller dagar då vi gör annat än vad som står på schemat. Vi skriver närmare om varje aktivitet när det närmar sig men vi skriver redan nu vad som är på gång.

v. 21 onsdag 23/5 – idrottsdag
fredag 25/5 – ej morgonbön i kyrkan, kom direkt till klassrummet
v. 22 torsdag 31/5 – klassresa och guidning på Bohus fästning
v. 23 måndag 4/6 – Aili, som tidigare har gått i klassen, kommer på besök
tisdag 5/6 – Vasadagen
onsdag 6/6 – Lov
v. 24 måndag 11/6 – Elevrådets dag
tisdag 12/6 – skolavslutningsövning i Vasakyrkan
onsdag 13/6 – Skolavslutning

Vi önskar er en fin vecka!
/Ylva och Helena

Veckans läxor
fredag: so: att kunna Sveriges 25 landskap. Eleverna kommer att få en ”blindkarta” på Sverige där alla landskap finns utsatta. Eleverna ska då kunna skriva vad varje landskap heter och var det ligger.
engelska: glosor

engelska glosor v 20